راه های افزایش هوش مالی
راه های افزایش هوش مالی :: همه ما از زمان جوانی دیگر متوجه این مسئله میشویم که پول یک مسئله بسیار مهم در زندگی انسان است.
از همان هنگام که برای اولین بار در مدارس به ما طرز استفاده از رنگها و اعداد را آموزش میدادند، توانستیم به این شناخت دست پیدا کنیم که پول برابر با قدرت است. اما همانطور که همه شما میدانید امور مالی شخصی و پیچیده در مدارس به اندازه کافی به ما آموزش داده نمیشوند.
با اینکه همیشه تعدادی عوامل غیرقابل کنترل در هر زمینهای از زندگی وجود دارد که ما نمیتوانیم آنها را کنترل یا مدیریت کنیم، اما بازهم داشتن اطلاعات کافی در زمینه کنترل امور مالی و یا داشتن هوش مالی به شما کمک خواهد کرد تا از نظر مالی باسوادتر به نظر برسید.
برای مثال انجام کارهایی چون خرید خانه، افتتاح حساب بانکی و سرمایه گذاری در جزو سهام عواملی هستند که ممکن است در ابتدا شروع کردن آنها اندکی ترسناک به نظر برسد، اما شما با داشتن منابع مناسب و دانستن روشهای افزایش هوش مالی میتوانید این مسائل را برای خود بسیار قابل کنترلتر کنید.
تنها کاری که شما در این زمینه باید انجام دهید این است که از چگونگی افزایش هوش مالی در زندگیتان به قدر کافی آگاهی داشته باشید.
به همین منظور در ادامه این مقاله از سایت سرمایه سازی قرار است شما را با تعدادی از راههای افزایش هوش مالی آشنا کنیم و به شما روشها و چگونگی انجام این کار را آموزش دهیم.
چرا برخورداری از هوش مالی مهم است؟
مهمترین دلیل اینکه مردم همواره به دنبال یادگیری و تقویت هوش مالی خود هستند را میتوان این موضوع دانست که مردم همواره به دنبال یادگرفتن روشهای جدید برای مقابله با بحرانهای مالی هستند؛
زیرا از این موضوع وحشت دارند که به دلیل عدم شناخت کافی آنها از نحوه تصمیمگیریهای مالی ممکن است دچار ضرر و یا بیثباتی مالی گردنند.
یکی دیگر از عواملی که ثروتمندان هر روز از روز قبل خود ثروتمندتر میشوند این است که آنها هیچگاه نگاه خود را از گردشهای مالی برنمیدارند و همواره به دنبال یادگیری و کسب مهارتهای جدید در زمینه کنترل حسابها و امورمالی خود به واسطه هوش مالیشان هستند.
در واقع همانطور که به شما گفتیم هوش مالی در واقع انتخاب درستترین زمینه مالی بر اساس شرایطی که شما دارید است.
پس هوش مالی خود را افزایش دهید تا بتوانید شیوه مدیریت ثروتتان و سرمایه گذاری را بهبود ببخشید. شما با داشتن ضریب هوشی مالی بالاتر به راحتی میتوانید:
- پتانسیل درآمد خود را افزایش دهید.
- کیفیت زندگی و امور مالیتان را بهبود ببخشید.
- زندگی پس از بازنشستگی خود را تأمین کنید.
- سرمایه و هر انچه که دارید محافظت کنید.
- برای خود ثبات مالی ایجاد کنید.
راههای افزایش هوش مالی
اگر شما هوش مالی بالایی داشته باشید این قابلیت را پیدا خواهید کرد تا در زمینه مسائل مالی و اقتصادی بسیار موفقتر از دیگران عمل کنید. هوش مالی به این معنی است که شما این قابلیت را دارید که بدانید دقیقا پولهایتان را به چه صورتی و کجا سرمایهگذاری کنید یا خرج نمایید.
همچنین شما با کمک این روش میتوانید درامد بیشتری نسبت به دیروزتان کسب کنید. در ادامه ما تعدادی از راههای افزایش هوش مالی در ایران را به شما معرفی میکنیم که امیدواریم پاسخگوی سوالات شما در زمینه چگونگی افزایش هوش مالی باشد.
1: شبکه سازی کنید
شبکه سازی یکی دیگر از روشهای افزایش هوش مالی است. شبکه سازی در واقع به معنای رشد و نگهداری شبکههایی شامل افراد با توانایی و تجربه مالی بالاست که میتوانند مشاورههای مختلف مالی مناسبی را به مشتریان ارائه دهند.
2: زمان بگذارید
به منظور بالا بردن هوش مالیتان شما باید به منظور یادگیری هر آنچه که در این زمینه میتواند به شما کمک کند وقت بگذارید. هرچه هوش مالی شما بالاتر رود شما متوجه میشوید که باید خود را با استفاده از روشها و تکنیکهای نوین از شر هرگونه بدهی و یا قرض رها سازید، به همین منظور شروع به کنترل کردن خرج و دخل خود میکنید.
به همین دلیل است که شما باید حداقل یک روز در ماه را به این موضوع اختصاص دهید که بنشینید و ببینید که در طول این ماه چه چیزهایی میخواهید و خرج آنها چقدر هزینه خواهد داشت و با استفاده از همین نکته بسیار ساده شما میتوانید تسلط و کنترل بیشتری بر روی پولهایتان داشته باشید.
3: به عادتهای مالی سالم متعهد باشید
گام برداشتن در زمینه ثبات مالی یک حرکت بسیار بزرگ است که به اجرا دراوردن آن به بیش از یک روز زمان نیاز دارد. شما باید در طی این پروسه مدام به خود یادآوری کنید که نباید پولهایتان را صرف خریدهای گرانقیمت کنید و این واقعیت را ترجیح دهید که از پولهایتان برای اهداف بالاتری مانند پس انداز کردن استفاده بکنید.
همه ما بعد از به دست آوردن مقدار کافی پول این احساس را پیدا میکنیم که دیگر چون به قدر کافی پول داریم میتوانم افراط کنیم و هر چه را که میخواهیم بخریم.
اما باید به این نکته توجه داشته باشید که زندگی همیشه به این راحتیها نیست و این احتمال وجود دارد که ناگهان بیکار شوید و یا به هر دلیل دیگری به این پول نیاز پیدا کنید، پس باید هوشیارانه آن را خرج کنید و در صدد افزایش هوش مالی باشید.
4: از تفراد با تجربه کمک مال بگیرید
اگر اولین بار است که قصد مدیریت سرمایه و یا داراییهایتان را دارید قطعاً انجام دادن این کار به تنهایی میتواند امری بسیار سخت و دشوار باشد.
بنابراین اگر در این زمینه حتی اگر اندکی احساس ضعف میکنید میتوانید با ثبت نام کردن در کلاسهای مالی و یا سمینار های مرتبط به درک هرچه سریعتر و بهتر مفاهیم مالی در خود کمک کنید. بهرهمندی از علم و تجربه یک استاد در زمینه مالی در همان آغاز ابتدای کارتان می تواند بسیار کمک کننده باشد.
5: هزینههایتان را کنترل کنید
این امر در ابتدا ممکن است کمی خسته کننده به نظر برسد، اما با پیگیری و انجام آن به صورت مداوم میتوانید این عادت پسندیده را در خود همیشگی سازید. همچنین شما با کنترل هزینههایتان دیگر متوجه میشوید که چه مقدار هزینهای را صرفه خرید غذا، سرگرمی و یا مسائل دیگر میکنید.
در نتیجه اگر متوجه شدید که در یک دسته خاص بیش از سایر دستهها هزینه میکنید باید سعی کنید راهی برای کاهش این هزینهها در صورت غیر ضروری بودن آنها پیدا کنید.
برای مثال اگر شما ۲۰۰ هزار تومان را هر ماه صرف خوردن غذا در خارج از خانه میکنید، حال بیایید و پول بیشتری صرف خرید مواد غذایی درداخل خانه کنید و کمتر برای صرف غذا در بیرون از خانه هزینه کنید.
با استفاده از همین روش های ساده شما قادر خواهید بود تا بیش از پیش و پس انداز کنید. شناخت چنین عادات مالی و برداشتن گام در جهت اصلاحسازی آن یکی دیگر از نشانههای افزایش ضریب هوشی مالی در شماست.
6: خرج کردن میتواند به افزایش درآمد شما کمک کند
شاید دیده باشید که اغلب افراد به هنگام قرارگیری در بحرانهای مالی و رکود اقتصادی، خرجهای خود را تا حد زیادی کاهش میدهند. برای مثال دیگر هیچ یک از وعدههای غذایی خود را در رستوران نمیخورند یا به مسافرت نمیروند تا مشکلات مالی خود را به این شکل پوشش دهند.
آنها به جای تلاش برای بهتر کردن اوضاع و کسب درآمد بیشتر، هزینههای مصرفی خود را کاهش میدهند و با انجام این کار به رکود اقتصادی بیشتر دامن میزنند؛ زیرا در چنین شرایطی پولی در چرخه اقتصادی کشور چرخش نخواهد کرد.
این موضوع برای مالکین کسب و کارها هم صدق میکند. زمانی که تجارت آنها در وضعیت رکود اقتصادی قرار دارد یا ضرر و زیان زیادی را متحمل شده است، دست از انجام تبلیغات میکشند تا به این شکل هزینههای مصرفی خود را کمی کاهش دهند.
اما برای داشتن بهره بالایی از هوش مالی، باید بدانیم که پول و سرمایه خود را در چه موقعیتهایی خرج و در چه موقعیتهایی آن را ذخیره کنیم.
داشتن هوش مالی بالا به این معنا نیست که شما در مواقع تنگدستی قادر باشید خرجهای ضروری و مهم خود را متوقف کنید؛ بلکه باید بتوانید با انجام یک بودجهبندی مناسب، پول و سرمایه خود را برای انجام کارهای مهم و سودآور سرمایه گذاری کنید.
7: برای خود اهداف مالی تعیین کنید
شاید برای شما پیش آمده باشد که برای انجام کارهای خود زمان بندی کنید. برای مثال اگر قصد دارید خواندن یک کتاب را شروع کنید، با خودتان عهد کرده باشید که هر ۱۰۰ صفحه آن را ظرف مدت دو ساعت مطالعه کنید.
انجام این کار را هدفگذاری میگویند. در مسائل مالی هم میتوان با انجام هدفگذاری به مرور به درآمد ایدهآل خود دست پیدا کرد. برای مثال در ماه اول یک مبلغ مشخصی را به عنوان درآمد ماهیانه خود تعیین کرده و تلاش کنید آن را به دست بیاورید و به مرور و طی چندین ماه این مبلغ را تدریجا افزایش دهید.
این کار میتواند تا حد زیادی به رشد و افزایش هوش مالی شما کمک کند. بهتر است از این روش در تمام جنبههای زندگیتان استفاده کنید و به مرور زمان پیشرفت کنید.
نتیجهگیری
هوش مالی همواره به شما کمک میکند تا بتوانید بهتر از قبل به کنترل و مدیریت میزان درآمد و سرمایه خود بپردازید.
ما در در این مقاله به شما توضیح دادیم که چگونه میتوانید با استفاده از روشهای افزایش هوش مالی به میزان قابل توجهی هوش مالی خود را تقویت کنید و از همین طریق درآمدتان را نیز افزایش دهید. امیدواریم مطالبی ارائه شده در این مقاله مورد توجه و استفاده ی شما دوستان عزیز قرار گیرد.
در آخر پیشنهاد می کنیم مقاله 5 نوع هوش مالی که حتما باید بدانید را مطالعه کنید.