با ظهور فناوری رمز ارز ها و مزیتهایی که آنها برای مردم دارند بسیاری از دولتها به دنبال بومی کردن آن برای کشور خود هستند. به طور کلی برخی از مزیتهای رمز ارزها عبارتاند از:
- ارزهای دیجیتال هزینه چاپ ندارند
- به مرور زمان کهنه نشده و هزینه تعویض برای دولت ندارند
- احتمال سرقت رمز ارزها کمتر از پول فیزیکی است
- احتمال بلوکه شدن دارایی شما توسط دولت وجود ندارد
- دیجیتالی شدن ارزها باعث میشود که نرخ انتقال بسیاری از بیماریهای واگیردار به شدت پایین بیاید
همه اینها و شاید برخی دلایل دیگر باعث شده تا برخی کشورها شروع به استفاده از ارزهای دیجیتال کنند در این بین کشورهای چین و ژاپن به صورت پیشرو در این بازار فعالیت خود را آغاز کردهاند.
آغاز آزمایش ارز دیجیتالی ین ژاپن
بانک مرکزی ژاپن (BoJ) قصد دارد تا ارز دیجیتال را جایگزین پول نقد کند؛ در همین راستا بانک مرکزی ژاپن طرح آزمایشی ین دیجیتال را آغاز کرده است. به طور همزمان کشور چین نیز آزمایش CBDC خود را آغاز کرده است؛ اما مشخص نیست که پیشرفت ژاپن با چین همگام شود یا خیر.
پس از انتشار اخبار آزمایش ین دیجیتال توسط بانک مرکزی این بانک عنوان کرد که در آغاز روند آزمایش (PoC) برای ین دیجیتال خود است.
در خصوص موانع تکنیکال پیش روی ین دیجیتال بانک مرکزی ژاپن اظهار کرد: برای نظرسنجی فنی ین دیجیتال به همکاری سایر بانکهای مرکزی و موسسات مربوطه نیاز دارد.
اخباری که در ماه فوریه در این خصوص انتشار یافت حاکی از این است که بانک مرکزی کشور انگلیس، ژاپن، کانادا، منطقه یورو، سوئیس و سوئد طرحهایی برای همکاری در انتشار ارزهای دیجیتال در نظر دارند.
موانع اصلی در پیشرفت ین دیجیتال ژاپن
- دسترسی جهانی
دسترسی جهانی به معنای دسترسی همگان به این ارز دیجیتال است مخصوصا کسانی که تلفن همراه هوشمند ندارند. از آنجایی که کشور ژاپن کشوری دارای سالمندان متعصب است و پول نقد بسیار در نزد مردم ژاپن مخصوصا سالمندان دارای ارزش است.
جای تعجب ندارد که این پروژه با مشکلاتی همراه شود. همچنین طبق آمار Nikkei تنها 65 درصد از مردم ژاپن دارای تلفن همراه هوشمند هستند. همچنین طبق نظر سنجی دیگری که از مردم ژاپن در مورد استفاده از ارز دیجیتال انجام شده است تا کنون تنها 4 درصد از مردم ژاپن از ارز دیجیتال استفاده کردهاند.
- انعطاف پذیری
انعطاف پذیری در ارزهای دیجیتال به معنای در دسترس بودن ارزها حتی هنگام قطعی برق است. در همین راستا به دسترس بودن این ارز دیجیتال در شرایط بحرانی و حتی هنگام وقوع زلزله تاکید فراوان دارد.
به نظر میرسد که پیشرفتهای چین در مورد یوان دیجیتال باعث خواهد شد که یوان دیجیتال پیش از شروع بازیهای المپیک 2022 پکن شروع به کار کند در همین راستا کشور چین بانکهای مرکزی کره و ژاپن را برای استفاده از این تکنولوژی تشویق میکند.
اکثر کشورها منتظر هستند تا تقریبا 12 ماه دیگر تلاش چین در مورد استفاده از ارز دیجیتال ملی را ببیند؛ اما کشور ژاپن آزمایشات خود در این باره را آغاز کرده است تا از قافله عقب نماند.
آیا ین دیجیتال از تکنولوژی بلاک چین استفاده خواهد کرد؟
بانک مرکزی ژاپن در حال بررسی این موضوع است که از بلاک چین با تکنولوژی سیستم غیر متمرکز برای ارز ملی دیجیتال خود استفاده کند یا از مزیت یک سیستم متمرکز بهرهگیری کند.
یک سیستم متمرکز دارای مزیتهای ” معاملات سریع و ظرفیتهای بزرگ ” است با و جود این مزایا این سیستم دارای یک مشکل بزرگ است. مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که با وجود یک نقطه ضعف در سیستم کل سیستم از کار خواهد افتاد.
در مقابل استفاده از تکنولوژی سیستمهای غیر متمرکز این نقطه ضعف را ندارد اما زمان بیشتری برای تایید تراکنشها لازم دارد زیرا برای تایید یک تراکنش به اجماع لیدرهای شبکه نیاز است.
بانک مرکزی ژاپن (BoJ) در این باره تصمیم گرفت که از مزیتهای سیستم متمرکز و سیستم غیر متمرکز به صورت همزمان استفاده کند. درباره مدت زمان این طرح آمایشی بانک مرکزی ژاپن عنوان کرد طرح آزمایش ین دیجیتال و رفع معایب آن به یک سال زمان نیاز دارد.
پس از عبور از مرحله آزمایش اولیه ین ژاپن وارد مرحله دوم آزمایش خود یعنی مرحله امکان سنجی ین دیجیتال خواهد شود.
اصل خبر منتشر شده طبق منبع رسمی خبر ” کریپتو نیوز ” حاوی چه اطلاعاتی است؟
خبر انتشار ین دیجیتالی ژاپن در حالی در کریپتو نیوز منتشر شد که بانک مرکزی ژاپن به این موضوع آگاه بود که بانک مرکزی چین درباره ارز دیجیتال ملی خود (CBDC) در این مورد پیشتاز است.
با همه اینها خبر آزمایش ین دیجیتال در کریپتو نیوز منتشر شد و نام این آزمایش در مرحله اول (Technic Hurdles for CBDC) نام گرفت.
در خبر منتشر شده و طبق ترجمه از منبع رسمی آن عنوان شده است که قرار بر این است که بانک مرکزی ژاپن از توکنی استفاده کند که عملیات اصلی این ارز را بانک مرکزی ژاپن انجام میدهد.
طبق خبر منتشر شده بانک مرکزی همچنین بر مسائل مربوط به توزیع و منتشر کردن این ارز نیز متمرکز است.
همچنین در خبر منتشر شده عنوان شد که بانک مرکزی ژاپن قصد دارد از تکنولوژی دفتر کل برای مسایل مربوط به تاریخچه تراکنشها و همکاری با کسب و کارهای بخش خصوصی به صورت آزمایشی استفاه کند.
بانک مرکزی ژاپن در خبر منتشر شده عنوان کرده است در صورتی که نتایج امید بخش از مرحله اول (Technic Hurdles for CBDC) این آزمایش حاصل شود پس از یک سال وارد آزمایش مرحله دو یعنی آزمایش امکان سنجی (Central Bank Digital Currency) خواهد شد.
همه اینها در صورتی امکان دارد که مرحله اول این آزمایش با موفقیت همراه باشد. بانک مرکزی ژاپن ابتدا از انتشار این خبر اجتناب میکرد اما هنگامی که دریافت سیستمهای پرداخت الکترونیکی موجود در بخش خصوصی هزینه جایگزین کردن آن را کاهش میدهد نسبت به انتشار این خبر اقدام کرد.
با وجود همه اینها پیشرفتهای چین در زمینه ایجاد ارز ملی دیجیتال بسیار حائز اهمیت است. پیشرفت چین در مورد مسال فنی مربوط به ارز ملی دیجیتال خود به حدی بوده است که یوان دیجیتال چین در بسیاری از شهرهای این کشور به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
شهرهای گوانگژو، سوژو، پکن، شنژن شهرهای هستند که یوان دیجیتالی چین در آنها مورد استفاده و بررسی قرار گرفته است. کشور چین قصد دارد که با ارز دیجیتالی یوان به رقیبی برای دلار آمریکا تبدیل شود.
در نهایت واضح است که بحران ویروس کرونا بسیاری از ساختارهای پرداخت پول و کسب و کار را تغییر داده است. در نتیجه فعالان اقتصادی اکنون پرداخت به شیوه الکترونیک بدون تماس وحتی بدون کارت را ترجیح میدهند.
به دلیل همه این موانع بانک مرکزی ژاپن میخواهد که پروژه ین دیجیتال را عمیقاٌ مورد بررسی قرار دهد و امکان ایجاد رمز ارز ملی را بررسی کند.
بیشتر بخوانید :