استخراج بیت کوین بهتر است یا اتریوم؟
آیا تا به حال به فکر استفاده و سود آوری از ارزهای دیجیتال افتاده اید؟ ممکن است حتی تا به حال نامی هم از این ارزها نشنیده باشید. امروز در این مقاله قرار است تا در مورد دو نوع از ارزهای دیجیتال به نام های بیت کوین و اتریوم با هم صحبت کنیم، شرایط استخراج آن ها، مزایا و معایب و ارزش هر کدام از آن ها با هم متفاوت است. در واقع این مطلب در مورد مقایسه ی اتریوم و بیت کوین می باشد.
ارز دیجیتال چیست؟
در ابتا و پیش از معرفی بیت کوین یا اتریوم بهتر است مفهوم ارز دیجیتال را ولو به صورت مختصر هم که شده است بدانیم تا درک بسیار بهتر و شفاف تری را نسبت به این موضوع پیدا کرده و ادامه ی مطلب را با سردرگمی و در نهایت کنار گذاشتن متن نگذرانیم.
مستقل بودن
اولین و مهم ترین ویژگی که می توانی در مورد ارزهای دیجیتالی بدانیم آن است که این ارزها متعلق به هیچ نهاد، گروه، سازمان و یا حتی دولت خاصی نیست که تحت تاثیر تورم، رکود اقتصادی، جنگ، تحریم و…قرار گیرد.
بی واسطه بودن
ارزهای دیجیتال به دلیل آن که متعلق به هیچ نهاد، سازمان و گروهی نیستند به صورت کاملا مستقیم و بدون واسطه بین افراد دست به دست شده و خرید و فروش می شوند که همین موضوع باعث می شود تا هیچ درصد، تعرفه و کارمزدی به کسی پرداخت نشود.
غیر قابل ردیابی بودن
ارزهای دیجیتالی به دلیل استفاده از سیستمی به نام بلک چین یا همان زنجیر سیاه قابل ردیابی و پیگیری نیستند.
سیستم بلک چین به این شکل است که هیچ سایت و مبدایی ندارد، به طور مثال یک کاربر نیاز به صد کیلو بایت اطلاعات دارد، این صد کیلو بایت ممکن است بین صد نفر تا حتی چند میلیون نفر هم پخش شده باشد، سرور مشخصی برای آن ها وجود ندارد و به همین دلیل است که ارزهای دیجیتالی غیر قابل پیگیری می باشند.
بیت کوین چیست؟
ما در مقاله ای جداگانه به طور مفصل توضیح داده ایم که بیت کوین چیست.اما به طور خلاصه سرآغاز پیدایش بیت کوین به سال 2008 میلادی یعنی حدود 12 سال پیش بازمی گردد. در آن سال یک سایت و دامنه به نشانی بیت کوین در گوگل به ثبت رسید و حدود دو ماه بعد مقاله ای تحت عنوان معرفی بیت کوین به شکل رمز نگاری شده در اینترنت منتشر شد.
نویسنده و منتشر کننده ی مقاله نیز شخصی به نام ناکاموتو بود که هیچوقت هویتیش فاش نشد. در اوایل سال 2009 بود که اولین زنجیره ی بیت کوین هم به ثبت رسید و در واقع تولد این ارز یا همان پول دیجیتال در ژانویه 2009 رخ داد.
بیت کوین را می توان خریداری و یا استخراج کرد. اگر به دنبال استخراج بیت کوین هستید باید بدانید که زمانی که بیت کوین به وجود آمد یعنی در حدود 11 سال پیش شما می توانستید هر روز با یک کامپیوتر خانگی در حدود صد بیت کوین استخراج کنید اما در حال حاضر با استفاده از ابرکامپیوترهایی که چندین هسته ی مرکزی همزمان دارند شاید بتوانید دوازده بیت کوین را استخراج کنید.
اتریوم چیست؟
اتریوم نیز نوعی دیگر از انواع ارزهای دیجیتالی است که امروزه در بازار وجود دارد و کم کم در حال نزدیک کردن خودش به بیت کوین و حتی پیشی گرفتن در رقابت از او می باشد.در مورد اتریوم نیز مقاله ای جداگانه برای شما آماده کرده ایم به نام اتریوم چیست؟که می توانید به صورت جامع در مورد این ارز دیجیتال اطلاعات کسب کنید.
اما ویژگی های اتریوم چیست؟ اتریوم در سال 2014 یعنی حدود 3 الی 4 سال بعد از پیدایش بیت کوین به وجود آمد. اولین و مهم ترسین دلیلی که باعث شد تا اتریوم ساخته شود برطرف کردن نقایص و کاستی های موجود در بیت کوین بود. جز مهم ترین ویژگی های این ارز نامحدود بودن آن است یعنی شما تا هرقدر که بخواهید می توانید اتریوم را استخراج کنید و هیچ نگرانی هم بابت تمام شدن آن نداشته باشید.
مورد بعدی کمتر بودن قیمت اتریم نسبت به بیت کوین است. در زمانی که هر یک عدد بیت کوین به قیمت 17 هزار دلار خرید و فروش می شود، قیمت یک اتریوم در حدود دو هزار دلار است.
استفاده از سیستم بلک چین در بیت کوین موفقیت آمیز بود و به همین دلیل در اتریوم نیز دقیقا از همان سیستم استفاده کرده اند که غیر قابل ردیابی و پیگیری است.
استخراج بیت کوین
همان طور که در بالا نیز ذکر شد، استخراج بیت کوین روش های خاص خود را دارد که وسایل خاصی نیز می طلبد. استخراج یا همان ماینینگ را اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم به این شکل است که کامپیوترها و یا همان هسته های مرکزی کامپیوترها در زمان ماینینگ بایستی معادلات ریاضی پیچیده ای را حل کنند.
با حل شدن هر خط از این معادلات مقداری از بیت کوین استخراج می شود. خب مسلما هرچه سرعت سی پی یو ها بالاتر باشد و قدرت بیشتری هم داشته باشند استخراج سریعتر و بیشتر انجام می شود.
به طور کلی طبق تخمین هایی که زده می شود در کل حدود 21 میلیون بیت کوین در سرتاسر دنیا وجود دارد که قابل استخراج می باشد و تا کنون حدود 18 میلیون آن استخراج شده است که در سراسر جهان پخش شده است.
شاید شما هم شنیده باشید که استخراج بیت کوین چندین سال پیش بسیار راحت بوده است اما در حال حاضر بسیار سخت شده است، اما آیا دلیل آن را می دانید؟بیت کوین به علت آن که از سیستم بلک چین استفاده می کند به گونه ای است که هرچه قدرت سیستم های متصل به آن افزایش پیدا کند، میزان سختی و مشکل شدن استخراج بیت کوین نیز بالاتر می رود.
به دلیل آن که در ابتدا کسی اطلاعی از بیت کوین نداشت، آن دسته از افرادی که به دنبال آن بودند حتی می توانستند با کامپیوترهای خانگی نیز این استخراج را انجام دهند اما طی گذشت سال ها و به خاطر آن که افراد سعی کردند تا از کامپیوترهای قوی تر و آیسیک ها استفاده کنند استخراج سخت تر شده و تعداد بیت کوین های ماینینگ شده کاهش یافته اند.شما عزیزان می توانید مقاله چگونه بیت کوین استخراج کنیم را مطالعه کنید.
استخراج اتریوم
ویژگی ها و مشخصات اتریوم در بالا ذکر شد، اما در مورد استخراج اتریوم می توان گفت که برخلاف بیت کوین که توسط سرو ها و آیسیک ها انجام می شود در اسیتخراج اتریوم غالبا از کارت های گرافیکی استفاده می کنند. آیسیک ها جعبه ای شامل چندین CPU در کنار هم هستند یعنی با استفاده از یک آیسیک می توانید کارایی چندین ابر کامپیوتر را در کنار هم داشته باشید.
به دلیل آن که توسعه دهندگان اتریوم تمایل بیشتری به استفاده از کارت های گرافیکی دارند معمولا نمی توان اتریوم را با آیسیک استخراج کرد زیرا صرفه ی اقتصادی زیادی ندارد.
در ماینینگ اتریوم همچون بیت کوین هرچه تعداد کاربران و ماینرها افزایش یابد قطعا سختی کار و همچنین استخراج نیز بیشتر می شود که همین موضوع باعث کاهش تعداد اتریوم های ماینینگ شده و افزایش قیمت آن ها می شود.اگر به یادگیری استخراج اتریوم نیز علاقه دارید می توانید در مقاله چگونه اتریوم استخراج کنیم اطلاعات کاملی در مورد آن به دست بیاورید.
نتیجه گیری
بنابر تمام اطلاعاتی که گفته شد می توان نتیجه گرفت که اتریوم در واقع نسخه ی پیشرفت داده شده و کامل تر شده ی بیت کوین است که به دلیل ظرفیت نامحدود آن مسلما طرفداران بیشتری دارد؛ بنابراین کاملا طبیعی است که اگر بگوییم استخراج اتریوم بهتر از استخراج بیت کوین است.