همه چیز درباره بیزینس کوچینگ
کسب و کارهای کوچک و تازه تاسیس همواره به دنبال پیشرفت و توسعه و کسب و کارهای بزرگ و قدیمیتر به دنبال گسترش کسب و کارشان و به اصطلاح بیزینس کوچینگ هستند. هر دو این گروهها در تلاشاند تا با کسب اطلاعات و دانش روز دنیا در زمینه کسب و کار، مهارتهای کاری و تجاری خود را ارتقا دهند.
اگر شما صاحب کسب و کار کوچک تازه تاسیس هستید یا قصد دارید تجارت چندین و چندساله خود را متحول کنید، به احتمال زیاد بارها و بارها روشهای توسعه کسب و کار را در اینترنت جستوجو کردهاید.
با وجود این که روشهای توسعه کسب و کار برای تجارتهای بزرگ و کوچک متفاوت هستند؛ اما بعضی از این روشها هم برای پیشرفت در کسب و کارهای کوچک و تازه تاسیس و هم برای دگرگونسازی کسب و کارهای بزرگ و قدیمی کاربرد دارند.
بیزینس کوچینگ یکی از راهکارهایی است که با استفاده از آن میتوان انواع کسب و کارها را متحول کرد. برای آشنایی بیشتر با بیزینس کوچینگ، انواع ، مراحل و روشهای استفاده از آن تا پایان این مقاله، سرمایه سازی را همراهی کنید.
بیزینس کوچینگ چیست؟
بیزینس کوچینگ روشی برای توسعه و گسترش کسب و کارهای کوچک تا بزرگ، صرفنظر از نوع و کاربرد آنها است. با کمک بیزینس کوچینگ، کارفرما میتواند شرایط و تواناییهای خود را بهتر درک کند و با آگاهی نسبت به نقاط ضعف و قوت کار و تواناییهای خود به میزان موفقیت بیشتری در زمینه تحقق اهدافش برسد.
به عبارت سادهتر میتوان کوچینگ یا coaching را نوعی کمکرسانی به یک فرد یا مجموعه کاری در جهت ایجاد تغییراتی برای بهبود وضع کنونی دانست.
این کمکرسانی به شکل راهنمایی و هدایتکردن فرد یا مجموعه کاری در یک مسیر صحیح و کارآمد صورت میگیرد و این امکان را فراهم میکند که فرد یا مجموعه تصمیمهای صحیحتر و بهتری را اتخاذ کنند و دچار تغییر و تحولات مثبت شوند.
کوچ یا Coach کیست؟
کوچ فردی با ویژگیها و تواناییهای منحصربهفرد است که به افراد کمک میکند تا در زمینههای مختلفی شخصیت و تواناییهای خود را ارتقا دهند. یک کوچ ابتدا با بررسی احساسات، افکار و رفتار مشتریان به یک دید کلی نسبت به تواناییها و ویژگیهای فردی آنها دست پیدا میکند.
سپس برنامههای منحصربهفردی را برای پیشرفت هریک از این مشتریان طراحی کرده و از آنها میخواهد که به عملیکردن این برنامهها کمک کنند. او از طریق طرحریزی و اجرای این برنامهها به افراد کمک میکند که به بالاترین سطح تواناییهای درونیشان دست پیدا کنند؛
درواقع کوچ آن دسته از تواناییهایی که در فرد بدون استفاده مانده و به آنها توجهی نشده است را نشانه میگیرد. کوچ از طریق رساندن افراد به بالاترین سطح تواناییهایشان، قدرت لازم برای پیشرفت را به آنها میدهد.
چرا بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟
اگر مقالات مختلفی را با هدف یادگیری راه حلهای جدید برای توسعه کسب و کارتان مطالعه کرده باشید، تا الان دریافتهاید که اکثر این راه حلها یک سری از قواعد کلی را به شما ارائه میکنند که امکان دارد برای شما کارآمد نباشند یا متناسب با کسب و کار شما طرحریزی نشده باشند.
همچنین بخوانید : فریلنسری چیست؟
با توجه به این که شرایط برای کسب و کار و تجارتهای مختلف متفاوت است، نمیتوان برای پیشرفت همه آنها یک راه حل واحد را ارائه کرد. هیچ تضمینی وجود ندارد که بگوید یک راه حلی که برای یک حرفه با نتیجه مثبت همراه بوده است برای شما هم همان نتایج را در پی خواهد داشت.
اما بیزینس کوچینگ جدا از نوع کار و حرفه شما میتواند تا حد زیادی توانایی شما و کارمندانتان را برای پیشرفت و ترقی افزایش دهد.
بیزینس کوچینگ چگونه به وجود آمد؟
در سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰، همزمان با پیشرفت چشمگیر و گسترده در زمینه صنعت و ورود آن به زندگی مردم، نیاز به آموزش و مشاوره برای تطبیق با شرایط زندگی در عصر جدید افزایش یافت. نیاز به استفاده از تجارب دیگران در این دوره منجر به افزایش نیاز به وحود مشاوران شده و زمینه را برای پیدایش بیزینس کوچینگ فراهم کرد.
در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰، تاکید بیشتری روی خوش رفتاری با کارکنان و ایجاد انگیزه در آنها به جای بدرفتاری و دستور دادن به آنها وجود داشت. همین مسئله موجب شد که مبانی اولیه کوچینگ در کسب و کارها شکل بگیرد.
اهمیت کوچینگ در این سالها به قدری بود که ۱۵ مقاله درباره این مسئله در کتب آموزشی چاپ شد. در سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ تعداد محدودی از افراد با توجه به چشم انداز آینده درخشان این حرفه، اقدام به فعالیت در این زمینه و ارائه مشاوره و راهنمایی به افراد برای افزایش بهرهوری از تواناییهایشان کردند.
از سال ۱۹۹۰تا سال ۲۰۰۴ را میتوان شروع رونق کسب و کار بیزینس کوچینگ در آمریکا و کشورهای اروپایی دانست. در این سالها کتابهای زیادی در این زمینه به چاپ رسیده و مورد استقبال مخاطبین قرار گرفتند.
در نهایت در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ میلادی تقریبا تمامی کسب و کارها به بیزینس کوچینگ روی آوردند و آن را به عنوان یک ضرورت و یک امر اساسی در رونق تجارتشان پذیرفتند.
از سال ۲۰۱۰ تا به امروز، افراد زیادی برای گسترش و پیشرفت بیزینس کوچینگ تلاش کردند و دستاوردهای متعددی را به دست آورند؛ به طوریکه امروزه کوچینگ نه تنها برای پیشرفت در کسب و کار، بلکه در سایر زمینههای زندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
بیزینس کوچینگ با ارائه مشاوره چه تفاوت هایی دارد؟
یک بیزینس کوچ باید دارای تجربه کافی باشد و حداقل چندسال در زمینه تجارت و کسب و کار فعالیت کرده باشد.
بیزینس کوچ اطلاعاتی را که در طی چند سال تجربه به دست آورده است در اختیار مشتریان قرار میدهد و به آنها کمک میکند که بهتر تصمیم بگیرند. توصیههای بیزینس کوچ به صورت اختصاصی بوده و مختص همان زمینه کسب و کار ارائه میشود.
بیزینس کوچ با جمع آوری کلیه اطلاعات مربوط به کسب و کار و تجارت شما، به شما کمک میکند که تواناییها و استعدادهای تجاری خود را ارتقا دهید و با تعیین صحیح اهداف و برنامه ریزیهای کاربردی به موفقیت برسید.
مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ
بیزینس کوچینگ اطلاعات کافی را در اختیار مشتریان قرار داده و با ارائه مشاوره و انگیزه به آنها کمک میکند که در مسیر دست یابی به اهدافشان با اراده حرکت کنند و به موفقیت برسند.از جمله مزایای دیگر بیزینس کوچینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیزینس کوچینگ راهکارهایی را جهت ترسیم مسیر رسیدن به اهداف به مشتریان خود ارائه میکند.
- یک بیزینس کوچ حرفهای به مشتریان کمک میکند تا بهترین و ماهرترین افراد را برای کار در تیم خود انتخاب کنند.
- بیزینس کوچینگ به کارفرمایان این امکان را میدهد که با فراهم کردن یک شرایط عالی بتوانند محیطی را برای پیشرفت و شکوفایی کارکنان خود ایجاد کنند.
- بیزینس کوچ با ارائه راهکارهایی به مشتریان خود کمک میکند تا کلیه عواملی را که بین آنها و اهدافشان ایستادهاند، شناسایی کنند و آنها را از سر راه بردارند.
- بیزینس کوچینگ این امکان را برای افراد فراهم میکند که یک برنامه استراتژیک برای پیشرفت در کسب و کارشان طراحی کنند و فرصتهای طلایی را که میتوانند منجر به موفقیت شوند از دست ندهند.
- یک بیزینس کوچ حرفهای و کاربلد میتواند از مشتریان خود، رهبرانی قدرتمند بسازد.
- بیزینس کوچینگ با شفافسازی دیدگاه کارفرمایان نسبت به تجارتشان به آنها کمک میکند که نقاط ضعف و قوت کار خود را راحتتر شناسایی کنند.
- بیزینس کوچینگ با هماهنگسازی اهداف و ارزشهای شما، تا حد زیادی انگیزه و شور و اشتیاق پیشرفت را در مشتریان افزایش میدهد.
- بیزینس کوچینگ به مخاطبین خود کمک میکند که با ایجاد شرایط کاری مناسب و تشویق صحیح و به موقع کارمندان، آنها را در مقابل شغلشان مسئولیتپذیر کرده و بازدهی عملکرد آنها را افزایش دهند.
بیزینس کوچینگ چگونه انجام میشود؟
بیزینس کوچینگ میتواند طی چهار مرحله به مخاطبین خود کمک کند که به دیدگاه جامعی درباره موقعیت کنونی خود، جایگاه ایدهآلشان و مسیر دست یابی به این جایگاه دست پیدا کنند. در طی این چهار مرحله، افراد میتوانند اقدامات لازم برای رسیدن به جایگاه ایدهآلشان را شناسایی کرده و آنها را انجام دهند. چهار مرحله بیزینس کوچینگ عبارتند از:
- هدف خود را مشخص کنید
در مرحله نخست لازم است که اهداف خود را به وضوح مشخص کنید. تعیین و شفاف سازی اهداف، نخستین گام در حوزه بیزینس کوچینگ محسوب میشود که میتواند نقش مهمی را در پیشرفت و ترقی کسب و کار شما ایفا کند.
همچنین بخوانید : پیدا کردن ایده های استارتاپی
- نقاط ضعف و قوت عملکرد خود را بشناسید
در این مرحله لازم است که شما به طور کامل نقاط ضعف و قوت کار خود را شناسایی کنید و به بررسی آنها بپردازید. با شناسایی نقاط ضعف و قوت کارتان میتوانید به یک چشمانداز مناسب از نیازهای مجموعه خود دست پیدا کنید و به این شکل در صدد رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت کار خود برآیید. برای تاثیرگذاری بیشتر بهتر است که تمامی این نکات را روی یک کاغذ یادداشت کرده و یک لیست از آنها تهیه کنید.
- یک برنامه منسجم و قوی برای دست یابی به اهداف تان طراحی کنید
پس از تعیین اهداف و شناسایی نقاط ضعف و قوت کارتان نوبت به این میرسد که یک برنامه منسجم و دقیق برای دست یابی به اهدافتان تهیه کنید. کلیه اقداماتی که لازم است برای تحقق اهدافتان انجام دهید را یادداشت کنید. این کار کمک میکند که به یک دیدگاه روشن درباره مسیر موفقیتتان برسید و با آگاهی بیشتری اقدام کنید.
- پیشرفت هایتان را اندازه گیری کنید
مرحله چهارم بیزینس کوچینگ، ارزیابی میزان پیشرفت در مسیر دستیابی به اهداف است. در این مرحله شما متوجه کارآمد بودن یا نبودن اقدامات خود خواهید شد و میتوانید اصط لاحاتی را برای بهبود پیشرفت خود در این راه اعمال کنید.
در جلسات ملاقات بیزینس کوچ ها با صاحبان کسب و کار چه می گذرد؟
بیزینس کوچ و صاحب کسب و کار باید به طور منظم با یکدیگر ملاقات کنند. در این جلسات بیزینس کوچ و مالک کسب و کار به بررسی توافقهای انجام شده در جلسه پیشین میپردازند و میزان پایبندی به آنها را بررسی میکنند.
همچنین آنها اهداف جدیدی را برای دوره بعدی کوچینگ در این جلسات تعیین کرده و اقدامات مناسب برای تحقق این اهداف را در نظر میگیرند. در این جلسات، مالک کسب و کار و کوچ تلاش میکنند تا با همکاری هم به راهکارهایی برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی دست پیدا کنند.
چه موقع ارتباط بین مالک کسب و کار و بیزینس کوچ موثر واقع میشود؟
برای موثر واقع شدن ارتباط بین بیزینس کوچ و صاحب کسب و کار لازم است تا هردو به یک سری عناصر ارتباطی پایبند باشند. هر دو این افراد باید برای ایجاد ارتباط از خود اشتیاق نشان دهند و زمان کافی را صرف ایجاد ارتباط و اعتماد متقابل کنند. از جمله دیگر مواردی که میتوانند در برقراری یک ارتباط خوب تاثیر داشته باشند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احترام متقابل یکی از مهمترین مواردی است که طرفین این ارتباط باید به آن توجه داشته باشند. احترام به کوچ با تشخیص تواناییها و مهارت کوچ برای ایجاد پیشرفت در کسب و کار به دست میآید. همچنین میزان تمایل و اشتیاق صاحب کسب و کار به پیشرفت و ترقی میتواند احترام را در کوچ به وجود بیاورد.
- یکی دیگر از عوامل موثر برای ایجاد یک ارتباط تاثیرگذار بین کوچ و مالک کسب و کار را میتوان اعتماد متقابل بین آن دو دانست. این اعتماد به وسیله ارتباط مداوم، در دسترس بودن طرفین در مواقع لزوم و ایجاد حس وفاداری و صداقت بین آنها شکل میگیرد.
- ایجاد همکاری بین کوچ و مالک کسب و کار میتواند یک ارتباط قوی و موثر را ایجاد کند.
- چنانچه کوچ انتظارات غیرواقعی و دور از دسترسی از مشتریان خود داشته باشد، رابطه بین آنها غیرموثر خواهد بود و به پیشرفت و ترقی منجر نمیشود.
- برگزاری جلسات ملاقات و ارتباط به صورت یک الی دو بار در هفته و در زمانهایی که هم کوچ و هم مالک کسب و کار احساس راحتی میکنند، میتواند تا حد زیادی بر تاثیر ارتباط بیافزاید و با پیشرفت بیشتری همراه باشد.
چگونه می توانیم ارتباط مان را با یک بیزینس کوچ آغاز کنیم؟
برای آغاز بهرهگیری از بیزینس کوچینگ میتوانید ابتدا یک قرار ملاقات با کوچ موردنظرتان ایجاد کنید. در این جلسه که با عنوان معارفه برگزار میشود، هم شما و هم کوچ میتوانید باهم آشنا شوید؛ همچنین شما میتوانید کوچ را با تجارت خودتان آشنا کنید.
پس از ایجاد این آشنایی، قرارهای ملاقات حضوری و تلفنی به صورت مرتب برگزار خواهند شد. در هریک از این جلسات استراتژیهایی برای پیشرفت در کسب و کارتان پایه ریزی میشود؛ همچنین میزان پیشرفت شما نسبت به جلسات قبل اندازهگیری خواهد شد.
چه افرادی می توانند از بیرینس کوچینگ استفاده کنند؟
اولین شرطی که برای استفاده از بیزینس کوچینگ وجود دارد این است که افراد بدانند چه انتظاراتی از این کار دارند و از تغییرات استقبال میکنند. این افراد میتوانند با کمک بیزینس کوچینگ، تغییرات مثبتی را در کسب و کار و تجارت خود ایجاد کنند و به پیشرفتهای چشمگیری دست پیدا کنند.
همچنین بخوانید : بازاریابی چیست؟
از جمله افرادی که میتوانند از مزایای بیرینس کوچینگ استفاده کنند میتوان به مدیران عامل، مدیران ارشد شرکتها، مالکین کسب و کار، کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای کوچک و تمامی افرادی که میخواهند در کسب و کار خود تغییر و تحول ایجاد کنند اشاره کرد.
بیزینس کوچینگ چگونه می تواند به پیشرفت کسب و کارها کمک کند؟
برخلاف تصور عموم مردم، بیزینس کوچینگ تنها برای کسب و کارهایی که با مشکل مواجه شدهاند مورد استفاده قرار نمیگیرد و میتواند برای کلیه کسب و کارهایی که به دنبال پیشرفت و ترقی هستند، مفید واقع شوند.
این کسب و کارها با استفاده از بیزینس کوچینگ میتوانند از چالشها و مشکلات فرصتی برای پیشرفت بسازند. مالکین کسب و کار میتوانند با کمک بیزینس کوچها به یک دیدگاه واضح و واقعگرایانه درباره آینده شرکت یا مجموعه خود برسند و راهکارهایی مناسب و اصولی برای حل مشکلاتشان پیدا کنند.
تفاوت بیزینس کوچینگ و منتورینگ
منتورینگ یک فرایند بر مبنای رابطه استاد و شاگردی است که در آن یکی از طرفین رابطه به عنوان استاد، تجربیات خود را در اختیار دیگری قرار میدهد و به او کمک میکند تا مهارت و تجربه خود را افزایش دهد.
در حالی که بیزینس کوچینگ را میتوان فرایندی دانست که طی آن کارفرما و کوچ در کنار هم تلاش میکنند که پتانسیلها و قابلیتهای درونی مالک کسب و کار را شناسایی کرده و آنها را بهبود ببخشند.
آیا کسب و کارهای کوچک هم میتوانند از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنند؟
بیزینس کوچینگ برای پیشرفت و ارتقای کلیه کسب و کارها اعم از کسب و کارهای کوچک و بزرگ تاثیرگذار باشد. کسب و کارهای کوچک و نوپا میتوانند با استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ تا حد زیادی به روند پیشرفتشان سرعت ببخشند؛ اما اکثر این شرکتها به علت هزینههایی که در این راه وجود دارند، از انتخاب آن امتناع میکنند.
خلاصه مقاله و نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی مفهوم بیزینس کوچینگ و مزایای استفاده از آن پرداختیم و سعی کردیم تا حدودی شما را با این مفهوم آشنا کنیم.
همانطور که در این مقاله گفته شد، بیزینس کوچینگ میتواند تا حد زیادی به پیشرفت و ترقی کسب و کارهای مختلف کمک کند و به صاحبان کسب و کار این امکان را بدهد که تمامی استعدادهای نهفته و توان خود را به کار بگیرند.
با وجود این که انجام این کار نیازمند صرف هزینه خواهد بود؛ اما صاحبان کسب و کار، حتی مالکین کسب و کارهای کوچک، میتوانند سود زیادی را به واسطه بهره گیری از بیزینس کوچینگ در آینده به دست بیاورند.
بیشتر بخوانید :