شرکت تامین سرمایه چیست و چه وظایفی دارد؟
تامین سرمایه برای ایده های جدید همواره دغدغه همه نوآوران و متفکران بوده است؛ زیرا همه افراد فکرهای عالی در ذهن دارند؛ اما مهم این است که چه کسی قادر است به ایده ها و تفکرات خود جامه عمل بپوشاند و ایده پولساز خود را از دنیای فکر و خیال وارد دنیای واقعی کند.
همیشه با مشاهده زندگی افراد موفق و سرشناس میبینید که آن ها به تفکرات خود جامه عمل پوشاندهاند و با عشق و علاقهایی که به هدف و ایده خود داشتهاند موفقیت های بزرگی کسب کردهاند. با ما همراه باشید تا با وظایف و مسئولیت های شرکت تامین سرمایه، نحوه آشنایی با شرکت های تامین سرمایه و راه های تعامل با آن ها آشنا شوید.
همه چیز درباره شرکت تامین سرمایه
شرکت های تامین سرمایه در همه دنیا بومی شده بانک ها هستند و در همه دنیا شرکت های تامین سرمایه مانند بخشی از بانکداری فعالیت میکنند؛ اما در ایران شرکت های تامین سرمایه تحت نظارت بازار بورس و اوراق بهادار فعالیت میکند
. در شرکت های تامین سرمایه فعالیت های مختلفی اعم از معاملهگری، پذیرهنویسی، ارزیابی ریسک مالی، کارگزاری، تعهد پذیرهنویسی، افزایش سرمایه، بازارگردانی، مشاوره برای شرکت یا اکتساب شرکت و فعالیت هایی از این دست انجام میشود. تمامی وظایف شرکت های تامین سرمایه در بند 18 قانون بازار بورس و اوراق بهادار ذکر شده است
. با مطالعه این بند از قانون بازار بورس میتوانید با همه وظایف شرکت های تامین سرمایه آشنا شوید. در واقع هدف اصلی شرکت های تامین سرمایه انتقال پول از پس انداز کنندگان و سرمایهداران به سرمایه گذاری در بازارهای مالی است؛ در نتیجه شرکت های تامین سرمایه با نقش واسطهگری در میان سرمایه داران و فعالیت های اقتصادی به روند پیشرفت اقتصادی و تزریق پول به بازارهای مالی کمک میکنند.
تاریخچه شرکت های تامین سرمایه
آغاز به کار این شرکت ها به طور رسمی از سال 1870 میلادی و با پذیرهنویسی رسمی شرکت ها در آمریکا آغاز شد. پس از آن در اوایل قرن 20 فعالیت های سرمایه گذاری و بانکداری به صورت غیر رسمی و توسط متخصصین مالی انجام شد. در سال 1929 میلادی و با بزرگترین رکود اقتصادی دنیا شرکت های سرمایه گذاری از بانک ها جدا شدند.
سال 2000 اوج رونق کاری شرکت های تامین سرمایه بود. پس از ورشکستگی سال های 2001 تا 2007 اکثر شرکت های تامین سرمایه دچار ورشکستگی شدند؛ اما از سال 2009 تا کنون شرکت های تامین سرمایه در جهان در خصوص بانکداری جایگاه خود را پیدا کردهاند.
وظایف شرکت های تامین سرمایه
یکی از وظایف اصلی شرکت های تامین سرمایه، تامین مالی شرکت ها است. خدمات تامین مالی شرکت های تامین سرمایه به این صورت است که اگر شرکتی اعم از شرکت خصوصی یا دولتی به دنبال تامین مالی باشد از شرکت های تامین سرمایه کمک میگیرد.
شرکت های تامین سرمایه برای تامین سرمایه مالی شرکت ها سهام این شرکت ها در بازار بورس عرضه میکنند و سرمایه مورد نیاز شرکت ها را تامین میکنند؛ بنابراین نمیتوان کار شرکت های تامین سرمایه را مانند بانک ها دانست.
از طرف دیگر شرکت های تامین سرمایه تمام مراحل ثبت و اخذ مجوزها را برای شرکتی که بخواهد وارد بازار بورس شود انجام میدهند و سهام این شرکت ها را با عنوان عرضه اولیه در بازار قرار میدهند.
در نتیجه نقش مهمی در جذب سرمایه و هدایت آن به سمت بنگاه های اقتصادی دارند. حتما متوجه شدید که کار شرکتهای تامین سرمایه در ایران به این صورت است که اوراق بهادار را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهند و هزینه جمع آوری شده را در اختیار ناشران سهام میگذارند.
وظیفه مهم و اصلی دیگر شرکت های تامین سرمایه، مدیریت دارایی شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری است. صندوق های سرمایه گذاری نیز مانند شرکت های تامین سرمایه زیرمجموعه بازار بورس هستند و نحوه فعالیت آنها به این صورت است که شرکت های تامین سرمایه با داشتن دانش و تخصص در حوزه بازارهای مالی میتوانند مدیریت داراییهای مالی و صندوق ها را در دست بگیرند.
در نظر بگیرید که با توجه به استراتژی که شرکت های تامین مالی دارند میتوانند پربازدهترین سرمایه گذاری را با کمترین هزینه داشته باشند.
وظیفه دیگر شرکت های تامین سرمایه مشاوره در امر سرمایه گذاری است. شرکت های تامین سرمایه با مشاوره در خصوص نحوه قیمتگذاری سهام شرکت ها به آنها کمک میکنند تا بیشترین سود ممکن را کسب کنند.
همچنین شرکت های تامین مالی میتواند در مسیر طولانی و پرفرازونشیب سرمایه گذاری در کنار شرکت ها باشند تا منابع مالی آن ها را مدیریت کنند. در نتیجه در این بخش از فعالیت شرکت های تامین سرمایه، شرکت ها میتوانند سرمایه خود را در جای درست استفاده کنند و سود بالایی بهدست بیاورند.
امروزه شرکت های تامین سرمایه از این سه حوزه اصلی فعالیت نیز بالاتر رفته اند و به عرصه های نوآورانه با بهرهگیری از تخصص پرداختهاند. در نتیجه کارآفرینان و صاحبان ایده میتوانند سرمایه مورد نیاز خود را از طریق منابع این صندوق ها تامین کنند.
همچین به تازگی خدمات تامین سرمایه به صورت آنلاین نیز صورت میپذیرد که نقطه عطفی در ارائه خدمات است. یکی از واحدهای آنلاین صندوق های سرمایه گذاری و خریدوفروش اوراق بهادار « Ibshop» است.
این سامانه با ایجاد فضای پرداخت امن سهم بزرگی از معاملات را به خود اختصاص داده است و باعث تغییر نظام قدیمی سرمایه گذاری شده است.
لیست شرکت های تامین سرمایه در ایران
- شرکت تامین سرمایه امید
این شرکت در آذر ماه سال 90 اعتباردهی شده است و یکی از شرکت های تامین سرمایه در بازار بورس اوراق بهادار است.
- شرکت تامین سرمایه امین
شرکت امین ثبت شده در اسفند سال 86، یکی از شرکت های تامین سرمایه در بازار بورس ایران است.
- شرکت تامین سرمایه بانک مسکن
این شرکت در فروردین سال 94 به ثبت رسیده است و دارای مجوز از سازمان اوراق بهادار است.
- شرکت تامین سرمایه بانک ملت
ثبت شده در بهمن سال 89 و دارای مجوز از بازار بورس و اروراق بهادار است.
- شرکت تامین سرمایه تمدن
ثبت شده در اسفند سال 90 و دارای مجوز تامین مالی در سازمان بورس است.
- شرکت تامین سرمایه سپهر
اعطای مجوز این شرکت تامین سرمایه در دی ماه سال 90 و دارای مجوز تامین سرمایه از بازار بورس است.
- شرکت تامین سرمایه کاردان
این شرکت ثبت شده در دی ماه 92 است. همچنین اعتباردهی شده برای تامین مالی و سبد گردانی در ایران است.
- شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان
این شرکت ثبت شده در اسفند سال 90 است و دارای مجوز تامین مالی از بازار بورس است.
- شرکت تامین سرمایه نوین
شرکت تامین سرمایه نوین ثبت شده در فروردین سال 87 و دارای مجوز فعالیت تامین سرمایه است.
سخن پایانی
شرکت های تامین سرمایه بیشتر برای شرکت های بزرگ است و مجالی برای کسب و کارهای نو پا ندارد. در نتیجه اگر کسب و کار کوچکی دارید بهتر است به دنبال تامین سرمایه از طرق راه های دیگر باشید و بدانید که تامین مالی هیچ فرمول خاصی ندارد و حاصل خلاقیت خودتان است.ضمنا پیشنهاد می کنیم از صفحه مشاوره کسب و کار رایگان ما هم بازدید کنید.
روش های تامین مالی برای کسب و کارهای نو پا مانند خانواده، قرض همتا به همتا(گروهی از افراد که دور هم جمع میشوند تا به هم پول قرض بدهند)، تامین سرمایه جمعی(پیدا کردن گروهی با تفکر مشابه)، شرکت های سرمایه گذاری خطر پذیر و از راه هایی از این دست به دنبال تامین سرمایه برای کسب و کار نو پای خود باشید.
بیشتر بخوانید :