کد به کد در بورس چیست؟
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که معاملات کد به کد در بورس چیست و چگونه انجام میشود؟ در بازار سرمایه ایران دو نوع سهامدار داریم:
- سهامداران حقیقی (سهام داران خورد و مردم عادی)
- سهامداران حقوقی (صاحبان کارخانه ها)
در بازار بورس ایران سهام داران حقوقی تولیدکننده سیگنال خرید یا فروش هستند. به این معنا که هنگامی که سهامداران حقوقی اقدام به خرید یک سهام خاص میکنند سهامداران حقیقی نیز سیگنال خرید دریافت کرده و اقدام به خرید همان سهام خواهند کرد؛ اما در برخی مواقع افراد حقوقی سناریو دیگری در ذهن دارند که به آن کد به کد کردن میگویند در ادامه با ما همراه باشید تا با کد به کد کردن افراد حقوقی آشنا شوید.
کد به کد در بورس
افراد حقوقی حاضر در بازار سرمایه دارای یک کد حقوقی برای معاملات و چندین کد حقیقی هستند. سهامداران حقوقی با کد حقوقی خود یک سهم را میفروشند و با کد حقیقی خود سهمی را میخرند.
با این حرکت سهامداران حقوقی احتمالاً یک سناریو در ذهن دارند. این کار توسط افراد حقوقی میتواند باعث ریزش یکباره سهم یا افزایش صف خرید در یک سهم شود. افراد حقوقی با این روش میتوانند سرمایه خود را چند برابر کنند و پس از مدتی با سود فراوان از معامله خارج شوند؛ زیرا همانطور که متوجه شدید افراد حقوقی با قدرت بالای خرید میتوانند تعیینکننده میزان عرضه و تقاضا یا تعیینکننده قیمت سهام باشند.
از آن جایی که تابلو خوانی و تحلیل تکنیکال مبنای افراد زیادی برای معامله در بازار بورس است؛ افراد حقوقی و حقیقی با این کار خود باعث سردرگمی تابلوخوانها و تحلیلگران تکنیکال میشوند.
دلایل کد به کد کردن بورس
- فریب دادن فروشندگان و خریداران سهام
- جابهجایی سهام برای ایجاد یک حرکت مثبت یا منفی و تغییر در خطوط مقامت یا حمایت یک سهم
برخی از نشانه هایی که خبر از معاملات کد به کد در پشت صحنه میدهد؟
- هنگامی که حجم معاملات در زمانی خاصی به سرعت افزایش مییابد نشان از معاملات کد به کد است. به این معنا که وقتی به یکباره و در یک محدوده زمانی برای یک سهم صف فروش یا صف خرید تشکیل میشود میتواند به معنای واقعی نشان دهنده معاملات کد به کد باشد.
- برای پیداکردن تغییر یکباره در خرید یا فروش سهام میتوانید به سایت مدیریت فناوری بورس تهران مراجعه کرده و سهامی که به صورت ناگهانی حجم معاملات در آنها افزایش یا کاهش یافته است را مشاهده کنید. همچنین این وب سایت تابلو خوانی بورس امکان انواع تحلیل های تکنیکال و تحلیل های روانشناسی و رفتارشناسی را برای معامله گران فراهم کرده است.
برخی از اصطلاحات رایج برای پیدا کردن معاملات کد به کد در سایت مدیریت فناوری بورس تهران
- قیمت پایانی: قیمت پایانی یک سهم در یک روز یعنی میانگین قیمت های سهم مورد نظر در یک روز. اگر حجم معاملات در روز برابر حجم مبنا باشد میانگین این قیمت ها بهعنوان قیمت پایانی قرار میگیرد؛ اما اگر حجم معاملات کمتر یا بیشتر از حجم مبنا در یک روز باشد به همان میزان از قیمت کاسته شده و قیمت پایانی بر اساس آن پیدا میشود. در نتیجه قیمت پایانی و قیمت آخر با یکدیگر تفاوت دارند.
- حجم مبنا: حداقل تعداد سهامی گفته میشود که باید مورد معامله قرار گیرد تا سهام کاملا رشد کند یا کاملا کاهش یابد. این میزان طبق قانون برابر 20 درصد از کل سهام یک شرکت است.
- سهام شناور: بخشی از سهام یک شرکت که سهامداران آماده عرضه آن هستند و انتظار میرود در آینده نزدیک این سهام قابل معامله باشند. وقتی حجم عرضه یک سهم بیشتر از تقاضای آن باشد باعث ایجاد صف فروش میشود و نتیجه ایجاد این صف فروش عدم استقبال سهامداران نسبت آن است.
انواع معاملاتی که به روش کد به کد انجام میشود و دلایل آن
- فروش با کد حقوقی و خرید با کد حقیقی: این نوع معامله کد به کد در محدوده حمایتی نشاندهنده سیگنال خرید است. هدف این کار ایجاد حرکت رو به رشد در سهام است.
- فروش با کد حقیقی و خرید با کد حقوقی: این حرکت در محدوده های مقاومتی نشان دهنده سیگنال فروش است. هدف از این کد به کد خالیکردن حمایت سهام و ایجاد صف فروش برای سهام است.
- خرید و فروش فقط با کد حقوقی: سهامی را که افراد حقوقی خریده اند خریداران حقیقی نیز اقدام به خرید آن میکنند. در نتیجه این حرکت باعث ایجاد حمایت از یک سهم خواهد شد. یعنی انتظار میرود که ریزش قیمت در یک سهم متوقف شود و افت قیمت بیشتری رخ ندهد.
- خرید و فروش فقط با کد حقیقی: این حرکت و خالی کردن سهام با کد حقیقی بر موقعیت مقاومتی در سهم موثر است. یعنی در این حالت انتظار میرود که عرضه زیاد شود و مانند یک صد مقاومتی در برابر پیشروی یک سهم قرار گیرد.
معاملات بلوکی چیست؟
به جابهجایی سهام بین دو کد حقوقی بزرگ معاملات بلوکی گفته میشود. این معاملات کارمزد ندارند و اغلب با هدف شاخصسازی انجام میشود. معاملات بلوکی به حدی بزرگ هستند که ممکن است که موجب مثبت یا منفی شدن شاخص کل شوند.
بنابراین باید به این معاملات دقت زیادی شود چرا که ممکن است که شاخص کل مثبت باشد و معاملهگران فکر کنند که بازار نیز مثبت است در صورتی که اکثریت بازار منفی است و فقط انجام معاملات بلوکی در یک سهم موجب ایجاد شاخص مثبت شده است.
معمولًا اگر معاملات بلوکی پایینتر از قیمت بازار باشد نشان از منفی شدن بازار است و اگر این معاملات با قیمت بالاتر از بازار اتفاق بیفتد نشاندهنده مثبت بودن بازار است. در نهایت انجام معاملات بلوکی میتواند به رشد چشمگیر قیمت یک سهام کمک کند.در مقاله ای به صورت جداگانه و مفصل معاملات بلوکی را توضیح داده ایم.
تفاوت معاملات بلوکی و معاملات کد به کد در چیست؟
- معاملات بلوکی دریک ثانیه انجام میشود اما معاملات کد به کد چندین معامله در یک ثانیه و یک قیمت واحد است.
- در مقابل سهامی که در آن معاملات بلوکی انجام میگیرد عدد 2، 3 یا 4 قرار میگیرد در حالی که معاملات کد به کد هیچ نشانه ای ندارند.
- معاملات بلوکی کارمزد کارگزاری ندارد اما معاملات کد به کد کارمزد دارند. همین دلیل باعث میشود که تاثیر معاملات کد به کد بیشتر از معاملات بلوکی باشد.
- برای بررسی میزان ورود و خروج پول از بازار باید معاملات بلوکی را از بازار حذف کنید.
سخن پایانی:
همیشه سعی کنید که با رشد حجم معاملات سهام و تابلو خوانی معاملات کد به کد شده را پیدا کنید و سیگنال خرید یا فروش آن را تعیین کنید؛ چرا که مطمئن باشید به دلیل این که معاملات کد به کد دارای کارمزد کارگزاری است و مقداری سرمایه از جیب بازیگران آن کم میشود حتما میتواند موقعیتهای مناسبی برای سرمایه گذاری ایجاد کند.
در نهایت همانطور که متوجه شدید مدیریت سرمایه مناسب میتواند ضامن بقا و ماندگاری سرمایه شما در بازارهای سرمایه گذاری باشد.
بیشتر بخوانید :
آموزش بورس از صفر برای مبتدیان