توصیه های مهم برای حفظ امنیت ارزهای دیجیتال
تمام تکنولوژی های کامپیوتری که برای بقای خود از بستر اینترنت و به طور کلی شبکه ای از ارتباطات استفاده میکنند، ممکن است با مشکلات امنیتی روبه رو شوند؛ ارزهای دیجیتالی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. هنگامی که شما وارد بازار ارز دیجیتال میشوید و با قیمت های بالا و وقت و هزینه بسیار، آن را از صرافی خریداری یا استخراج میکنید، باید از امنیت آن نیز مطمئن شوید.
بسیاری ارز دیجیتال را در ازای سرمایه خود و برای سودآوری معامله میکنند، بنابراین توانایی نگهداری آن مهارتی ضروری در این زمینه است. در این مقاله توصیه های مهم برای حفظ امنیت ارزهای دیجیتال را مرور خواهیم کرد. اطلاعاتی که در ادامه خواهیم داد شما را با مشکلات امنیتی معمول ارزهای دیجیتال آشنا خواهد کرد و روش حفظ دارایی از آسیب ناشی از آنها را نیز بیان خواهد نمود.
استفاده از کیف پول مطمئن
میدانیم که ارزهای دیجیتالی نیز، مانند هر نوع پول دیگری به محل ذخیره سازی نیاز دارد. کیف پول های ارز دیجیتال، چنین فضایی را برای دارندگان ارز دیجیتال مهیا میکنند. این کیف پول ها در سه نوع نرم افزاری، سخت افزاری و کاغذی وجود دارند.
کیف پول های نرم افزاری به دلیل آنکه با اینترنت ارتباط دائم و مستقیم دارند، بیشتر در معرض حمله قرار میگیرند. بنابراین توصیه میشود که با وجود امکانات خوب و متنوعی که این کیف پول ها در اختیار شما قرار میدهند، سعی کنید از آنها استفاده نکنید.
نوع دیگر کیف پولها، کیف پول های سخت افزاری است که در انواع مختلف تولید میشوند. ظاهر آنها مانند فلش مموری است و با اتصال به گوشی یا کامپیوتر میتوانید از آنها استفاده کنید. چنین کیف پول هایی تا زمانی که شما نخواهید به اینترنت یا هر شبکه دیگری متصل نمیشوند و تدابیر امنیتی در حد مطلوب در آنها رعایت میشود.
بنابراین کیف پول سخت افزاری، گزینه بهتری نسبت به کیف پول نرم افزاری است. نوع دیگر کیف پول که برای نگهداری از ارز دیجیتال وجود دارد کیف پول کاغذی است.
همانطور که از نام آن پیدا است، صحبت بر سر یک تکه کاغذ است. وب سایت هایی برای کیف پول های کاغذی وجود دارند که آدرس ارز دیجیتال شما و کلید خصوصی آن را به فرم کدهای QR یا بارکد، روی کاغذ چاپ میکنند. با این روش ارز دیجیتال شما در دسترس هیچکس نیست و تنها میتوان با اسکن کد مربوطه به آن دسترسی پیدا کنید.
احراز هویت دو مرحله ای
این مورد نیز مرتبط با کیف پول است. کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری ارز دیجیتال، برای انجام جابهجایی شما را از لایه های امنیتی مختلفی عبور میدهند. یکی از آنها اجرای احراز هویت دو مرحله ای است. این گزینه اختیاری بوده و با رفتن به تنظیمات کیف پول میتوانید آن را فعال کنید. به این ترتیب برای انجام هرگونه جابهجایی باید در دو مرحله هویت و قصد خود را تأیید کنید.
کلید خصوصی خود را برای هیچکس نفرستید
کلید خصوصی، مجوز و نیاز اصلی در استفاده از ارزهای دیجیتالی است. بنابراین به هیچ عنوان عاقلانه نیست که آن را در اختیار فرد دیگری بگذارید.
حتی اگر به هر دلیلی دچار مشکل فنی شدید و قصد رفع آن به کمک شرکت های متخصص را داشتید بدانید که تنها چیزی که به آنها میدهید باید شرح مشکل باشد. ممکن است برخی از این مجموعه ها با بهانه بررسی دقیق کلید خصوصی را از شما طلب کنند، اما هرگز به ارائه آن به شخص غیر تن ندهید.
از صحت کیف پول گیرنده مطمئن شوید
برای ارسال و دریافت ارزهای دیجیتالی آدرس کیف پول مبدأ و مقصد مطرح است. بنابراین ارسال صحیح ارز دیجیتال یکی از موارد امنیتی محسوب میشود. توصیه میکنیم، نهایت توجه را در واردکردن آدرس درست داشته باشید.
گوش به زنگ کلاهبرداری باشید
در جولای سال 2020 عده ای با هک حساب توییتر «ایلان ماسک» جعل هویت کرده و با نام او اقدام به کلاهبرداری کردند. چنین روش هایی جز مبتدیان کسی را گول نمیزند، اما به هر حال باید گوش به زنگ بود. بنابراین اگر با نام افراد مشهور پیام یا توییتی مبنی بر «یک بیت کوین بدهید، چند برابر جایزه بگیرید» یا موارد مشابه روبهرو شدید، به هیچ عنوان خود را به مهلکه نیندازید. چنین حملاتی ممکن است با تبلیغات هیجانی و وعده تعداد بالایی از ارزهای دیجیتالی همراه باشد.
ارز خود را در تراکنش های کوچک تر و با ارزهای متنوع انجام دهید
اگر معامله بزرگی در دست دارید، همه آن را یکجا انجام ندهید. به هرحال هر مشکلی ممکن است امنیت معامله را به خطر بیندازد. بنابراین معامله را در تراکنش هایی با حجم کم انجام دهید، تا درصورت وجود عدم صحت و امنیت، سرمایه خود را از دست ندهید.
از کلید خصوصی خود پشتیبان گیری کنید
پشتیبان گیری از هر اطلاعاتی که داریم یکی از مهم ترین اقدامات باری حفظ امنیت و نگهداری آن است. پشتیبان گیری از ارزهای دیجیتال، به خودی خود کاری پیچیده است که درصورت انجام نیز ماهیت غیر متمرکز بودن آن را دچار اشکال میکند. بنابراین، برای حفظ امنیت، خوب است از کلید خصوصی آن پشتیبان گیری کنید. با این کار، دارایی دیجیتال خود را در برابر گم شدن و از کار افتادن، حفظ خواهید کرد.
حملات سایبری را بشناسید و مراقب وقوع آن ها باشید
این مورد در تمام ابعاد دنیای تکنولوژی صدق میکند. شما نمیتوانید کامپیوتر خود را رو به شبکه جهانی وب بگشایید و بدون هیچ تدبیر امنیتی انتظار داشته باشید همه چیز در آرامش ادامه یابد. نمیتوانید بدون اطلاع دقیق از آدرس وب سایت درگاه بانکی پرداختی انجام دهید و از امنیت حساب خود مطمئن باشید.
متأسفانه دنیای امروز تکنولوژی امنیت کافی ندارد. یکی از این حملات «کریپتوجکینگ» نام دارد. دسترسی پیدا کردن به یک سیستم از طرف هکرها، تنها برای به دست آوردن اطلاعات نیست.
گاهی این افراد با هدف استفاده از توان سیستم شما به آن حمله میکنند. در چنین شرایطی، فرد از قدرت سیستم قربانی برای استخراج ارز دیجیتال استفاده میکند.
همانطور که میدانید استخراج، فرآیندی دشوار و زمانبر است که نیاز به انرژی برق بسیار برای سیستم استخراج کننده دارد؛ دلیل چنین حمله هایی کاهش این هزینه است. یکی از نشانه هایی که ممکن است گویای «کریپتو جکینگ» باشند افزایش ناگهانی فعالیت سیستم، کند شدن و صدای زیاد آن است. استفاده از آنتیویروس معتبر به جلوگیری از «کریپتوجکینگ» و مقابله با آن کمک میکند.
بنابراین اکیداً توصیه میشود که از آنتیویروس به روز استفاده کنید، آدرس سایت ها را چک کنید تا دچار حمله فیشینگ نشوید، فایروال سیستم خود را فال و بهروز نگه دارید، هرزنامه ها و ایمیل هایی که از مبدأ ناشناس هستند را باز نکنید و رمزعبور قوی استفاده کنید.
گذراندن معاملات ارز دیجیتال از دالان امنیت
اگر به ارزهای دیجیتالی علاقه مند هستید باید بدانید که اگر چه به دست آوردن آن دشوار است اما نگهداری از آن دشوارتر است. هکرها و مهاجمان سایبری در سال های اخیر پیشرفت زیادی کرده اند.
این افراد شاید برای نفوذ به زنجیره بلوکی با مشکل مواجه شوند، فراموش نکنید که هنوز دسترسی آنها به سیستم شما امکانپذیر است. بنابراین، توصیه های مهمی که برای حفظ امنیت ارزهای دیجیتال گفتیم را جدی بگیرید. در میان این توصیه ها، نقش کیف پول پررنگتر بود پس بدانید که کیف پول میتوان نقطه اصلی آسیب پذیری محسوب شود.
درنهایت میتوانیم بگوییم که حفظ امنیت ارزهای دیجیتال، دو رکن اساسی دارد؛ یکی انتخاب کیف پول و دیگری پرهیز از رفتار بیدقت.
بیشتر بخوانید :