همه چیز درباره اتریوم 2.0
بهروزرسانی جدید اتریوم بر بستر بلاک چین اتریوم 2.0 نام دارد.نام دیگر این بهروزرسانی اتریوم 2.0 اتریوم ” serenity ” است. بهروزرسانی اتریوم 2.0 دارای 3 فاز 0، 1 و 2 است و هر فاز از این بهروزرسانی بر بهبود جنبه و عملکردهای مختلفی از اتریوم متمرکز است.
دو مورد از عملکردهایی که طبق وعده تیم سازنده اتریوم قرار است بر بستر بلاک چین اتریوم قرار میگیرد بحث اثبات سهام و شاردینگ (با استفاده از زنجیره شارد و رنجیره بیکن) است. بهروزرسانی اتریوم و همه این تغییرات در نهایت به افزایش سرعت تراکنش ها و کاهش کارمزدها منجر خواهد شد.
شکل گیری اثبات سهام در به روز رسانی اتریوم به چه معنا است؟
اثبات سهام به این معنا است که دیگر برای استخراج بیت کوین به دستگاههای ماینر نیازی نیست. هر کس که خواهان استخراج اتریوم است باید بخش زیادی از سهام یا ارزهای شبکه اتریوم را خریداری کند تا توسط شبکه اتریوم پاداش دریافت کند.
البته قرار بر این است تا مدت طولانی پس از اثبات سهام همچنان که استخراج اتریوم ادامهدار باشد. با استفاده از روش اثبات سهام امکان هک شدن شبکه نیز کاهش مییابد.
زمان به روز رسانی 2.0 چه تاریخی است؟
به روزرسانی 2.0 از تاریخ 1 دسامبر 2020 شروع شده است و فاز 1 آن یعنی اثبات سهام بر بستر بلاک چین اضافه شده است. با وجود اضافه شدن اثبات سهام از دسامبر 2020 بر بستر بلاک چین اتریوم باز هم استخراج اتریوم همچنان ادامه دارد.
قرار بر این است که در بهروزرسانی بعدی اتریوم استخراج این رمز ارز پایان یابد اما زمان اجرای این به روزرسانی هنوز مشخص نیست. در فازه 0 این به روزرسانی زنجیره بیکن و در فاز 1 از این به روزرسانی اثبات سهام به اتریوم اضافه شد.
به دنبال آن در فاز 2 این به روزرسانی که هنوز انجام نشده است قرار است که زنجیره شارد نیز به اتریوم اضافه شود. در نهایت این تغییرات باعث افزایش سرعت تراکنش ها و کاهش کارمز تراکنش ها خواهد شد.
نحوه شرکت در اثبات سهام اتریوم و دریافت پاداش چگونه است؟
اگر خواهان اثبات سهام برای دریافت اتریوم به جای استخراج آن هستید به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم میتوانید در بلاک چین اتریوم به اثبات سهام بپردازید؛
اما به یاد داشته باشید که استفاده از اثبات سهام برای دریافت پاداش از شبکه اتریوم برای کسانی مناسب است که قصد سرمایه گذاری بلند مدت یا سرمایه گذاری کلان در اتریوم را دارند. در ادامه این قسمت به بررسی راههای اثبات سهام اتریوم خواهیم پرداخت.
- روش مستقیم اثبات سهام اتریوم
در این روش از اثبات سهام اتریوم باید نرم افزار اصلی اتریوم 2.0 را از سایت رسمی آن دانلود کنید. برای سهامدار شدن در شبکه اتریوم 32 اتر به شبکه اتریوم اختصاص دهید که در زمان نگارش این مقاله برابر مبلغی حدود 1.500.000.000 تومان یا 60.000 هزار دلار است.
پس از دانلود نرم افزار رسمی اتریوم کامپیوتر شما برای تایید تراکنش ها باید همواره روشن باشد. با مشاهده شرایط اثبات سهام به روش مستقیم متوجه شدید که امکان شرکت در اثبات سهام به این شیوه برای کمتر کسی وجود داد.
- روش غیر مستقیم اثبات سهام اتریوم
این شیوه از اثبات سهام اتریوم هنوز بر بستر شبکه این ارز پیادهسازی نشده است. برای فعالیت در اثبات سهام به شیوه غیر مستقیم باید منتظر صرافی ها و کیف پول هایی باشید که به کاربران اجازه اثبات سهام به این شیوه را میدهد.
همچنین بخوانید : بهترین کیف پول های اتریوم
در این به روزرسانی قرار بر این است که با هر میزان سرمایه گذاری در اتریوم قادر باشید که در اثبات سهام اتریوم شرکت کنید.
سود اثبات سهام به روش غیر مستقیم هنوز مشخص نیست اما پیشبینی میشود که سود اثبات سهام در این روش سالانه میانگین 4 تا 10 درصد باشد. میبینید که اثبات سهام در این روش برای کسانی مناسب است که قصد سرمایه گذاری بلند مدت در اتریوم را دارند.
تفاوت به روز رسانی اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 چیست؟
در به روزرسانی اتریوم 2.0 شاهد تغییرات عمده و اساسی از جمله مکانیزم اثبات سهام، زنجیره شارد و زنجیره بیکن خواهیم بود. از آنجایی که اتریوم مانند بیت کوین از اثبات کار برای استخراج استفاده میکرد در اتریوم 2.0 ، شاهد تغییر عمده اتریوم و استفاده از اثبات سهام برای استخراج اتریوم خواهیم بود.
تفاوت اساسی دیگر در بحث زنجیره شارد و زنجیره بیکن خواهد بود. با ما همراه باشید تا با بحث اثبات سهام، زنجیره شارد و زنجیره بیکن تفاوت آنها در ادامه بیشتر آشنا شوید.
اثبات سهام در اتریوم 2.0 به چه معنا است؟
شیوه اثبات سهام یا « poor of stak » روشی است که بسیاری از رمز ارزهای بر بستر بلاک چین از آن استفاده میکنند تا امنیت شبکه و تایید تراکنش های شبکه برای استخراج آن را به وجود بیاورند.
در اتریوم قدیمی مکانیزم « poor of work» یا به اختصار « pow» به وسیله پاداش دادن به ماینرها در مقابل تایید تراکنش ها و تایید بلاک های بلاک چین امنیت شبکه را فراهم میکردند.
این شیوه قدیمی که اتریوم از آن استفاده میکرد یعنی شیوه اثبات کار یا « pow» دارای مقیاسپذیری بسیار کم است و با رشد و گسترش شبکه بلاک چین همواره به قدرت پردازش بیشتری نسبت به قبل برای تایید تراکنش ها نیاز دارد.
در به روزرسانی جدید اتریوم یعنی اتریوم 2.0 سعی دارد که با استفاده از روش « poor of stak» این مشکل را بر طرف کند. در اتریوم 2.0 شما با داشتن 32 اتر و حداقل سخت افزار برای اتصال به شبکه میتوانید به عنوان یکی از تاییدکنندگان تراکنش اتریوم فعالیت کنید.
استفاده از شاردینگ (sharding) در اتریوم 2.0 به چه معنا است؟
در نسخه قدیمی اتریوم هر فردی که میخواست به بلاک چین اتریوم دسترسی پیدا کند و به عنوان یک مستر نود در تایید تراکنش ها فعالیت کند و جزئی از شبکه بلاک چین باشد میبایست یک نسخه سنگین از کل بلاک چین اتریوم را تهیه میکرد.
به این معنا که یک نود میبایست به کل تراکنش های اتریوم از زمان پیدایش تا کنون برای تایید یک تراکنش دسترسی داشته باشد. استفاده از زنجیره شارد باعث میشود که برای تایید یک تراکنش فقط به برخی از اجزای شبکه بلاک چین نیاز داشته باشید.
همچنین بخوانید : اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) چیست؟
به بیان سادهتر در این روش بار کمتری بر دوش نودها خواهد بود و تایید تراکنش ها با سرعت بالاتری صورت خواهد گرفت.
استفاده از زنجیره بیکن (beacon chain) در اتریوم 2.0 به چه معنا است؟
استفاده از زنجیره شارد به معنای انجام تراکنش های موازی به جای تراکنش های متوالی است؛ با کار کردن موازی زنجیرههای شارد چیزی به نام زنجیره بیکن برای اجماع زنجیره های شارد وجود دارد.
زنجیره بیکن نقش مهمی در استفاده از روش شارد در به روزرسانی اتریوم بر عهده دارد. بدون استفاده از زنجیره بیکن استفاده از زنجیره شارد به مشکل میخورد.
بنا به همین دلایل استفاده از زنجیره بیکن در ابتدای بهروزرسانی اتروم 2.0 در نقشه راه قرار دارد و فاز 0 این به روزرسانی به زنجیره بیکن اختصاص دارد. زنجیره شارد در فاز 0 این به روزرسانی راهاندازی نمیشود اما زنجیره بیکن در این فاز شروع به پذیرش تاییدکنندگان میکند.
تا زمان پیادهسازی زنجیره شارد کسانی که ارز خود را به عنوان تاییدکننده stake میکنند تا زمان اجرای زنجیره شارد اتریوم آنها غیر قابل برداشت و قفل خواهد بود.
سخن پایانی
حتما متوجه شدید که برای رقابت در بین پلتفرم های دیگر اتریوم به این بهروزرسانی نیاز دارد. ارتقا اتریوم به اتریوم 2.0 به معنای پیادهسازی زنجیره بیکن، پیادهسازی زنجیره شارد و مکانیزم اجماع سهام است.
این بهروزرسانی به اتریوم کمک میکند که همچنان در بازار رقابت پیشگام باشد و مطمئنا این بهروزرسانی بر قیمت اتریوم نیز تاثیر دارد و به احتمال زیاد باعث بالا رفتن قیمت آن خواهد شد.
انجام این بهروزرسانی در اتریوم به معنای افزایش سرعت تراکنش ها و کاهش کارمزد تراکنش ها به میزان زیادی خواهد بود. در این مقاله اطلاعات لازم درباره اتریوم 0.2 و بهروزرسانی ارز دیجیتال اتریوم را در اختیار شما قرار دادیم تا در صورت تمایل به سرمایه گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال بتوانید با دید بازتری فعالیت کنید.
بیشتر بخوانید :