پیدا کردن شریک مناسب برای کسب و کار
دنیای کسب و کار، دنیایی پر از فراز و فرود است. ورود به آن به سادگی رویاپردازی نیست و نیاز به ملزوماتی دارد. بسیار شنیده ایم که میگویند شراکت، خوب نیست و کسب و کار را با مشکل روبه رو میکند. با توجه به آمار و ارقام نه تنها در ایران بلکه در جهان درصد بالایی از شراکت ها شکست میخورند، به همین دلیل چنین طرز فکری به وجود آمده و بسیاری به آن معتقدند. در این مقاله از سرمایه سازی چگونگی پیداکردن شریک مناسب برای کسب و کار و دلیل ایجاد شراکت را خواهیم دید.
چرا کسب و کارها نیاز به شراکت دارند؟
ممکن است بهعنوان یک فرد خلاق و متخصص در زمینه ای به خصوص پیش آمده باشد که بخواهید کاری را شروع کنید. بر همگان آشکار است که آغاز یک کسب و کار نیازمند بودجه ای مناسب است. بنابراین ایده و فکر ناب کافی نیست. این یکی از زمان هایی است که افراد به سراغ انتخاب شریک میروند.
همچنین ممکن است فردی بخواهد سرمایه خود را آن را در یکی از صنایع رو به رشد به کار گیرد اما تخصص آن کار را ندارد. در چنین مواقعی نیز شراکت بهترین گزینه است. بنابراین به نظر میرسد شراکت برخلاف باور برخی از مردم یکی از راه های خوب توسعه کسب و کار است. پس چرا این عده مخالف آن هستند؟
در پاسخ باید گفت، چگونگی پیداکردن شریک مناسب برای کسب و کار نکاتی دارد که افراد عموماً آن را جدی نمیگیرند. این که این موارد شامل چه نکاتی است را در ادامه توضیح خواهیم داد.
چه نکاتی در انتخاب شریک مناسب حائز اهمیت است؟
سرمایه گذاران و اقتصاد دانان بزرگ دنیا معمولا شراکت را به ازدواج تشبیه میکنند. شریک کاری باید شخصی باشد که بتوانید به مدت طولانی با او بمانید و یکدیگر را تکمیل کنید. همانطور که همسران با همکاری و علاقه زندگی مشترک را پیش میبرند، شرکا نیز باید بتوانند با مشارکت مؤثر باعث پیشبرد اهداف کسب و کار شوند.
دلسوزی و اعتماد به تخصص یکدیگر در کارهای شراکتی سبب میشود که یک رابطه کاری برای سالهای طولانی پایدار بماند. برای پیشرفت کاری لیستی که در ادامه میبینید مهمترین نکاتی است که به ساده ترین شکل ممکن چگونگی پیدا کردن شریک مناسب برای کسب و کار را شرح میدهد.
توانایی های یک شریک مناسب باید مکمل توانایی های شما باشد
تصور کنید در کسب و کار شما تخصص فنی و بازاریابی باید دوشادوش هم حرکت کنند. شما متخصص هستید و میتوانید کار اصلی را پیش ببرید ولی توانایی انجام سایر امور را ندارید. همچنین با کسری بودجه و مشکل مکان مواجه هستید. در این زمان باید از فرد یا افرادی کمک بگیرید.
از آنجایی که تازهکار هستید و امکان پرداخت حقوق به کارمندی را ندارید، تصمیم میگیرید که فردی را بهعنوان شریک انتخاب کرده و از تخصص بازاریابی او در کنار بودجه ای که میتواند به کسب و کار اضافه کند کمک بگیرید.
سبک اهداف مشترک و همسو داشته باشید
شراکت قرار است کسب و کار شما را رونق دهد اگر شریک شما اهدافی متفاوت از شما داشته باشد، مدام در حال کشمکش خواهید بود. این یکی از عمده دلایلی است که کسب و کارهای شراکتی را به بن بست میرساند.
یک شریک مناسب باید توانایی کار تیمی داشته باشد
اگر شریکی انتخاب کنید که توانایی کار تیمی ندارد یعنی یا در کارها تکروی میکند یا هیچ کمکی به روند کار نمیکند انتخاب خوبی نداشته اید. همچنین باید شخصی را بهعنوان شریک انتخاب کنید، که در تصمیمگیری ها نیز از توانایی کار تیمی بهره مند باشد. این مورد بسیار مرتبط با تیپ شخصیتی فرد است.
توانایی تعامل و گفت و گو
در اداره کسب و کار بسیار پیش میآید، طرفین شراکت به هر دلیلی باهم وارد بحث شوند. اختلاف نظر، طرز فکر و زاویه دید افراد این بحث ها را ایجاد خواهدکرد. یک شریک مناسب باید توانایی تعامل خوبی داشته باشد تا بتواند نظرات خود را بیان کرده و بدون مشاجره در بحث شرکت کند.
طبیعی است که در زمان اختلاف نظر بحث کمی داغ شده و تا حدودی شکل مشاجره بگیرد اما هدایت آن به سمت سازندگی در دست طرفین است. البته این مهارت آموختنی است و میتوان به راحتی با کمی تمرین آن را فرا گرفت.
دوره آزمایشی پیش شراکت را بگذرانید
این دوره به بیان افکار، احساسات و اهداف طرفین اختصاص دارد. بنابراین مواردی که در آن بررسی میشود بسیار مهم هستند و آینده کسب و کار را شکل میدهند. در این دوره مواردی که خواهید آموخت شامل موارد زیر میشود.
- ارزش های اخلاقی یکدیگر را به روشنی بپرسید و استخراج کنید. اختلاف نظر در این زمینه منجر به مشکلات بسیار بزرگی خواهد شد.
- خط قرمزهای کاری خود را به روشنی بیان کنید و از طرف مقابل نیز بخواهید بدون رودربایستی این کار را انجام دهد. این خطوط قرمز میتوانند میزان آورده، توقعات کاری، میزان سود دریافتی و تقسیم وظایف باشند.
- نگاه طرفین باید مشخص باشد. این که شریک شما نگاه استراتژیک دارد یا جزئی نگر بسیار مهم است. این اهمیت هم از نظر مکمل بودن با نگاه شما و هم از نظر حرکت دادن کسب و کار، میتواند مورد بحث قرارگیرد.
- شفافیت یکی دیگر از اصول مهم در یک شراکت خوب است. چه به دنبال شریک میگردید، چه میخواهید به نوان شریک انتخاب شوید، باید شفافیت داشته باشید. طرف مقابل به تازگی شما را ملاقات کرده و چیزی از شما و خواسته هایتان نمیداند. بنابراین باید خود را به او شناسانده و هرچه در نظر دارید به صراحت بگویید.
- همه چیز را مکتوب کنید. تعارف و رودربایستی در کسب و کار جایی ندارد. چنانچه مشخص شد که برای شراکت باهم مناسب هستید، تمام مواردی که تا به اینجا گفتیم باید مکتوب شده و به امضای طرفین برسد. درست است که اصل بر اعتماد است اما شما دارید تخصص، سرمایه و آینده خود را با فرد دیگری شریک میشوید و باید ضمانتی برای محافظت از آن وجود داشته باشد.
استفاده از روش پیش شراکت کمک بزرگی به طرفین میکند. چنانچه به توافق برسند یک شراکت مطمئن را آغاز خواهند کرد و در غیر این صورت بدون تحمل ضرر و زیان و بدون صدمه زدن به کسب و کار، از یکدیگر جدا شده و به دنبال فرد دیگری میروند.
نکات پایانی در خصوص چگونگی پیدا کردن شریک مناسب برای کسب و کار
شراکت خوب کسب و کار را تا جایی بالا میبرد که به یک موفقیت استثنایی تبدیل شود. وقتی از کسب و کار صحبت میکنیم، منظور بازه ای از فعالیت های بزرگ و کوچک از افتتاح یک مغازه تا کارآفرینی در سطح کلان است.
در رابطه با چگونگی پیداکردن شریک مناسب برای کسب و کار ماهیت و اندازه فعالیت مطرح نیست. بنابراین اگر ایده ای دارید که به آن ایمان دارید، اما توانایی رسیدن به آن را درخود نمیبینید، قدم های اولیه را برداشته و با اتکا به اصولی که گفتیم شریک مناسب خود را پیدا کنید.
هستند بسیار افرادی که به همین ترتیب کار خود را شروع کرده و با ورود به یک شراکت سالم و گذشت سال های طولانی همچنان پرقدرت در حوزه کاری خود مشغول هستند. فراموش نکنید که شراکت در کار مانند شراکت در زندگی است که بدون تلاش طرفین به جایی نمیرسد.
بیشتر بخوانید :
101 ایده پولساز برای کسب و کار بدون سرمایه و با سرمایه کم
مشاوره کسب و کار رایگان 😍،کسب و کار خودتان را قدرتمند شروع کنید