روش های افزایش قدرت تصمیم گیری
همه ما در طول روز بارها و بارها درباره مسائل مختلفی تصمیم گیری میکنیم. بعضی از این تصمیم گیریها میتوانند بسیار مهم و حیاتی باشند و زندگی ما را دچار تغییرات بزرگی کنند. تصمیم گیریها میتوانند درباره مسائل مختلفی از جمله یادگیری یک مهارت، انجام کارهای ساده یا اقدامات بزرگ باشند.
همان طور که گفته شد، تصمیم گیری مهارتی است که ما همواره از آن بهره میگیریم؛ اما گاه با شرایطی مواجه میشویم که انتخاب را برای ما بسیار دشوار میکند یا امکان دارد تصمیم گیری در بعضی از شرایط نیازمند اراده قوی باشد.
داشتن قدرت تصمیم گیری یکی از مهمترین تواناییهایی است که هر فرد باید در زندگی شخصی و کاری خود داشته باشد. راههای زیادی برای بهدست آوردن قدرت تصمیم گیری وجود دارد که میتوان با یادگیری آنها در هر شرایطی بهترین تصمیم را گرفت.
در این مقاله از سرمایه سازی ما شما را درباره راههای افزایش قدرت تصمیم گیری و چگونگی تصمیم گیری در شرایط مهم راهنمایی میکنیم.
بهترین راهکارها برای افزایش قدرت تصمیم گیری
در این قسمت، چند روش کاربردی که میتوانند در افزایش قدرت تصمیم گیری شما تاثیرگذار باشند را به شما معرفی میکنیم. با عملیکردن این چند روش و تبدیل آنها به عادت روزانه میتوانید گام بزرگی در جهت اخذ تصمیم گیریهای مهم بردارید:
-
به قدرتی که در تصمیماتتان نهفته است، ایمان داشته باشید
تصمیم گیریهای شما میتوانند بسیار قدرتمند باشند. به طوری که یک تصمیم درست و به موقع میتواند زندگی شما را زیر و رو کند و شما را از شرایط بحرانی نجات دهد. در شرایط سخت و مواجهه با وقایع پیشبینی نشده و ناگهانی میتوانید با یک تصمیم درست و به جا، اوضاع را تغییر دهید.
اگر به نیروی تصمیماتی که در زندگیتان میگیرید ایمان داشته باشید، با قدرت بیشتری تصمیم گیری خواهید کرد.
-
تصمیم گیری میتواند سخت ترین و مهم ترین مرحله انجام کارها باشد؛ پس آن را سریع تر انجام دهید
برای انجام کارهای مختلف، لازم است که شما مراحل مختلفی را طی کنید. تصمیم گیری میتواند سختترین مرحله در تحقق اهداف شما باشد؛ به همین علت لازم است این مرحله را به سرعت بگذرانید و به سمت اهدافتان حرکت کنید.
همچنین تصمیم گیریهای آگاهانه و هوشمندانه میتوانند با درصد موفقین بالاتری همراه باشند. افراد موفق بهترین تصمیم گیریها را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهند و در روند انجام کار، تصمیمهای خود را آهسته تغییر میدهند. در مقابل میتوان گفت افرادی که به سختی تصمیم گیری میکنند؛
اما با سرعت زیادی تصمیمات خود را تغییر میدهند، این دسته از افراد معمولا بیشتر با شکست مواجه خواهند شد. هرچه زمان بیشتری را صرف تصمیم گیری کنید و بیشتر به جزییات توجه کنید، احتمال این که تصمیمات اشتباه بگیرید بیشتر خواهد شد.
-
تصمیم گیری های بیشتری انجام دهید
هرچه تصمیمات بیشتری بگیرید، توانایی شما برای اخذ تصمیمات بعدی بیشتر خواهد شد. با تمرین و تکرار میتوانید مهارتهای تصمیم گیری خود را بهبود ببخشید و ارتقا دهید.
در این بخش به این نکته باید توجه داشته باشید که قبل از این که تصمیم نهایی را درباره یک موضوع بگیرید تحقیقات کاملی را درباره آن انجام دهید و اگر نیاز بود با افرادی که در آن زمینه تخصص دارند مشورت کنید.
همانطور که تصمیم گیریهای زیاد میتواند توانایی شما را در تصمیم گیری بالا ببرد؛ تصمیم گیریهای بدون فکر نیز میتواند به شما آسیبهای زیادی بزند.
-
به تصمیم گیری های خود جامه عمل بپوشانید
تصمیم گیری به تنهایی نمیتواند شما را به اهدافتان برساند. اگر شما دائما تصمیم گیری میکنید اما هیچ یک از تصمیمات خود را اجرا نمیکنید، عملا هیچ کاری برای رسیدن به اهدافتان انجام ندادهاید.
بهعلاوه عملیکردن تصمیمات میتواند شما را برای تصمیم گیریهای بعدی ترغیب کند. برای افزایش قدرت تصمیم گیری خود میتوانید به تعدادی از تصمیم گیریهای قدیمی خود جامه عمل بپوشانید و تاثیر این کار را بر افزایش شور و هیجان در زندگیتان به عینه ببینید.
-
به خاطر تصمیم های اشتباه خود ناامید نشوید
اگر یک یا تعدادی از تصمیمات شما در مسیر اهدافتان با شکست مواجه شده و نتیجه خوبی نداشتهاند، ناامید نشوید. همواره از تصمیمات اشتباه خود درس بگیرید و از شکستهایتان پلی برای رسیدن به پیروزی بسازید.
تصمیمهای نادرستی که به شکست منجر میشوند میتوانند از تصمیمهایی که در آینده منجر به هدر رفتن سرمایه و توان کاری شما شوند جلوگیری کنند. بسیاری از افرادی که امروزه از آنها به عنوان پولدارترین افراد دنیا یاد میشود در زندگی خود هزارن بار تصمیمات اشتباه گرفتهاند و شکست خوردهاند؛
اما به دلیل روحیهای که داشتند مشکلات کار خود را پیدا کرده و به دوباره از تو فعالیت خود را آغاز کردهاند.
-
در عین وفاداری به تصمیمهایتان، منعطف باشید
در تصمیم گیریهای خود ثابتقدم باشید و هر اقدامی را میتوانید برای تحقق آنها انجام دهید. توجه داشته باشید که تعصب بیجا و چسبیدن به یک راه و مسیر خاص برای تحقق اهدافتان صرفا شما را به موفقیت نمیرساند.
اگر راهی را برای رسیدن به هدفتان انتخاب کردهاید و به هیچ موفقیتی نرسیدهاید یا پیشرفت کمی داشتهاید، شاید بهتر باشد که مسیر خود را تغییر دهید و راه دیگری را برای تحقق رویاهایتان انتخاب کنید. انعطافپذیری در تصمیمات میتواند به موفقیت بیشتری منجر شود و شما را برای اخذ تصمیمات بزرگتر و مهمتر ترغیب کند.
-
لذت تصمیم گیری را از خودتان دریغ نکنید
گاهی اوقات تصمیمهای کوچک میتوانند زندگی شما را متحول کنند و اتفاقات بزرگی را برایتان رقم بزنند. با هر تصمیم گیری، درهای جدیدی به روی شما گشوده میشوند و فرصتهای تکرار نشدنی در اختیار شما قرار خواهند گرفت.
اگر با این دید به تصمیم گیریهای خود نگاه کنید، مسلما از آنها لذت خواهید برد و اگر از تصمیم گیریهایتان لذت ببرید و به دید اجبار به آنها نگاه نکنید، تصمیم گیریهای بیشتر و بزرگتری در آینده انجام خواهید داد.
نکاتی برای تصمیم گیری بهتر
علاوهبر توجه به مواردی که در قسمتهای قبلی گفته شد، بهتر است برای تصمیم گیری بهتر به نکات زیر توجه داشته باشید:
- برای تصمیم گیری یک محدوده زمانی مشخص کنید و کمتر به حواشی بپردازید.
- لیستی از مزایا و معایب احتمالی تصمیم مورد نظرتان تهیه کنید و با دید روشنتری نسبت به عواقب به تصمیم گیری بپردازید.
- همواره این احتمال وجود دارد که تصمیم گیریهای شما ناموفق باشند؛ اما اجازه ندهید که ترس از شکست مانع رسیدن شما به پیروزی شود.
- در طول مسیر عملیکردن تصمیم گیریهایتان ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شوید. سعی کنید این مشکلات را پیشبینی و یک لیست از آنها را تهیه کنید. سپس با توجه به لیستی که در اختیار دارید، راه حل این مشکلات را بیابید و برای مواجهه با آنها آماده باشید.
- هرچه بیشتر درباره جزییات تصمیم گیریهایتان تفکر کنید، امکان این که دچار وسواس شوید و برای عملیکردن آنها اقدام نکنید بیشتر میشود؛ پس بهتر است سریعتر تصمیم گیری کرده و آن را عملی کنید.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم موضوع تصمیم گیری یکی از مهمترین مسائلی است که در طول روز با آن سروکار داریم. اهمیت تصمیم گیری در زندگی هر فرد به قدر زیاد است که میتواند سرنوشت او را به کلی تغییر دهد.
گاهی اوقات برای یک فرد شرایطی پیش میآید که تصمیم گیری کاری بسیار سخت میشود و فرد نمیتواند به اندازه کافی تمرکز کند و تصمیم درست را بگیرد؛ داشتن قدرت تصمیم گیری درست در این شرایط است که اهمیت پیدا میکند.
راههای زیادی برای افزایش قدرت تصمیم گیری وجود دارد و ما در این مقاله تعدادی از این راهها را بیان کردهایم. این راهها شامل مواردی مانند ایمان داشتن به تصمیمی که فرد گرفته است، کمکردن فاصله بین تصمیم گیری و عملیکردن آن تصمیم، منعطف و در عین حال مقتدر بودن و… میشود.
بیشتر بخوانید :
روش های کاهش و از بین بردن اضطراب
پیشرفت و ارتقای شغلی با 7 گام استثنایی