راهنمایی برای پیدا کردن ایده های استارتاپی
ایدههای استارتاپی میتوانند یک ویژگی مشترک داشته باشند و آن هم این است که سعی کنید تا یکی از مشکلات روزمره مردم را حل کنید. در حقیقت علاوهبر خلاق بودن یک ایده استارتاپی، به درد بخور بودن آن برای مردم نیز بسیار مهم است.
بنابراین ممکن است این سوال را از خود بپرسید که چگونه بایستی این ایدههای استارتاپی را پیدا کنیم تا بتوانیم کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنیم.
برای پیداکردن ایدههای جدید برای راهاندازی کسب و کار خود بایستی نیازهای مردم را پیدا کنید و بدانید مردم به چه چیزهایی نیاز دارند که با برطرفکردن آن نیازها چه اتفاقاتی رخ میدهد. برای این کار بایستی بدانید از چه روشی میتوانید نیازهای مردم را شناسایی نمایید.
وجود ایدهپردازی و خلق نظرات بسیار خلاقانه در شروع مسیر ضروری است که در نگرش و طرز تفکر خود تحولاتی را ایجاد نمایید. برای شروع تغییرات در طرز فکر و حتی دیدگاه خود ابتدا بایستی شونده و سپس بیننده خوبی باشید.
نظرات افراد مختلف را درباره ایده های استارتاپی بشنوید و اگر میتوانید آنها را یادداشت کنید تا در فرصت مناسب بتوانید روی عملی شدن آنها فکر کنید؛ این یکی از راههای یافتن ایدههای استارتاپی است اما بهتر است بدانید راههای زیادی برای یافتن ایده های استارتاپی وجود دارد.
در ادامه قصد داریم روشهای پیداکردن ایده های استارتاپی را برای شما شرح دهیم پس همراه ما باشید.
-
گوشی هوشمند شما
شاید با دیدن کافهبازار و دیگر مارکتهایی که برای اپلیکیشنهای موبایل طراحی شدهاند فکر کنید که تمام اپهای مورد نیاز طراحی شدهاند.
ولی حقیقت این است که به اندازه تمام ایدههای تکمیل شده، ایدههای نابی نیز در همان زمینه وجود دارد. شما قادر هستید اپهایی را ارتقا دهید که در مارکتها هستند، به درد نمیخورند، نواقص بسیاری دارند، کارکردن با این نوع اپهای بسیار پیچیده است و یا این که این نوع اپها هزینههای بسیاری دارد.
شما میتوانید از افرادی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند مشورت بگیرید که ایده خود را به بهترین نحو ممکن پیاده سازی نمایید.
-
گوگل
جستوجو ایده مورد نظر خود میتواند شما را به 3 نتیجه برساند:
- اولین نتیجه: شاید به نتیجه دلخواه خود برسید
- دومین نتیجه: ممکن است به نتیجه دلخواه خود نزدیک شوید
- سومین نتیجه: این کار ممکن است هیچ گونه نتیجهای برای شما نداشته باشد.
در صورت روبهرو شدن با حالت دوم و سوم این شانس را برای خود میتوانید فراهم کنید که محتوایی مناسب در مورد آن موضوع در گوگل قرار دهید. بنابراین با این کار علاوهبر توسعه موضوع مورد نظر، میتوانید کسب و کاری در رابطه با آن موضوع ایجاد نمایید.
-
شبکه های اجتماعی
متاسفانه امروزه روشهای بسیاری برای سرک کشیدن در زندگی دیگران از طریق شبکههای اجتماعی وجود دارد. این دلیل ممکن است اصلا ارتباطی در رابطه با شما و کسب وکار خود نداشته باشد؛ ولی با جستوجوکردن قادر هستید به جملاتی مانند من چه طور میتوانم این کار را انجام دهم؟
متوجه خواهید شد که تمام اینها همان نیازهای مردم است که این امکان وجود دارد و میتوانند به ایدههایی برای شروع یک کسب و کار اینترنتی تبدیل شوند.
همچنین بخوانید : 101 ایده راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه
-
کامنت های کاربران در اینترنت
افراد معمولا بعد از خرید محصول یا قبل از آن در صفحات و وبلاگها در رابطه با آن محصول نظرات خود را کامنت میکنند. نظرات افراد در رابطه با نقاط قوت و نقاط ضعف یک محصول و یا نوع خدمات آنها را میتوانند در سایتهایی از جمله سایت آمازون و فروشگاههای اینترنتی مشاهده نمایند.
بنابراین در این صورت میتوانید برای بهبود و رفع آن مشکلات، کسب و کار جدیدی را برای خود شروع کنید. نیازی نیست که به دنبال کالاهای پیچیده و هوشمندی بروید که در این زمینه هیچ گونه اطلاعات و تخصصی ندارید.
بسیاری از کاربران با خواندن نظرات افراد در سایتها یا فروشگاههای اینترنتی میتوانند به نیازهای اصلی خود پی ببرند. بسیاری از وسایل ساده و پیش پا افتاده وجو دارد که با وجود کاربران بسیار میتواند پر از ایدههای مخفی و پنهان باشد.
-
استفاده از سایت الکسا
شما میتوانید از طریق سایت الکسا فهرست سایتهای تاپ را مشاهده کنید و ببینید چه سایتهایی رتبه 1 الی 500 را به خود اختصاص دادهاند. همچنین میتوانید فهرست 500 سایتی که با موضوعات و ایدههایی مختلفی که موفق شدهاند را مشاهده نمایید.
به طور حتم سایتهای از جمله سایتهای اجتماعی، سایتهای خبری، سایتهای فروشگاهی را در میان این سایتها خواهید دید. چنانچه در زمان مناسب این ایدهها در کشور ما اجرا شود در 99 درصد مواقع ممکن است با موفقیت همراه باشد.
اغلب کمپانیهای موفق داخلی که در حال حاضر میبینید از همین شیوه استفاده کردهاند و ایدههای سایتهای خارجی را طبق بازار ایران پیادهسازی کردهاند و کسب و کار جدیدی را راهاندازی کردهاند.
-
منزل خود
چنانچه به مشکلات منزل خود یک نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که چه چیزهایی دردسرساز هستند. به عنوان مثال اتاق نامرتب، لولهکشی نامناسب خانه، عدم وجود مراقب مناسب برای غذاها و… این مشکلات با اختلاف بسیار بالایی در سایر خانهها نیز مشترک هستند.
تنها کافی است شما برای حل این مشکلات اراده داشته باشید و به سادگی کاربران بسیاری را برای کار خود جذب کنید.
-
مکانی که در آن زندگی میکنید
مشکلات و کاستیهای محل زندگی شما مانند خواروبارفروشی، فروشگاهها، باشگاههای ورزشی و… میتواند ایدههای مناسبی برای شروع کسب و کار و راهاندازی آن داشته باشد.
اگر همسایههای شما افرادی کارمند هستند و نیاز به سرویس و خدمات برای مواظبت از فرزندان خود دارند، این مسئله میتواند با استفاده از ایدهها و خلاقیت شما به یک کسب و کار تبدیل شود.شما میتوانید این مشکلات را بررسی کنید و از بین آنها ایدههای استارتاپی خود را پیدا کنید.
-
-
ادارهای که در آن کار میکنید
چنانچه به دنبال یک شغل نیمهوقت هستید از همکاران خود در رابطه با مشکلات و دغدغههایی که دارند سوال بپرسید.
برخی از آنها نیاز به خدمات منزل دارند، برخی غذای آماده میخواهند، برخی دیگر نیاز به ارائه خدمات برای انجام برخی از کارهای خارج از منزل نیاز دارند و… تمام این ایدهها را شما میتوانید با راهاندازی یک کسب و کار مناسب عملی کرده و در کنار آن مشکلات مردم را حل نمایید.
-
مغازه خواربار فروشی
چنانچه شما علاقه بسیاری به غذا و مواد غذایی دارید، به سادگی قادر هستید جای خالی محصولات و غذاهای مورد نظر مردم را در مغازه خود احساس نمایید. این جای خالی را شما میتوانید با استفاده از تولیدات خود و دریافت مجوزهای مربوط به کسب و کار و بهداشت عرضه نمایید.
برای این کار نیاز به زمان و مهارت آشپزی و یا فردی که چنین مهارتی را دارد، خواهید داشت.
برای ذهن خود چهارچوب قرار ندهید
زمانی که برای انتخاب ایدههای استارتاپی شرایط ویژهای را در نظر میگیرید، ناخودآگاه تعدادی از ایدههایی که ممکن است خوب باشند را از دست میدهید. چرا که ذهن انسان، قادر نیست در یک لحظه، ایدهها را از چندین جنبه بررسی کند.
پس ذهن شما تنها شرایطی را که برای او تعریف نمودهاید را در نظر میگیرد و هر ایدهای که از نگاه اول، با این شرایط همسو نباشد را فوری رد میکند.
آیا تمام ایده های استارتاپی سرانجام به موفقیت می رسند؟
در حقیقت برای پاسخ به این سوال میتوان گفت که جواب خیر است. امروزه در جهان ایدههای استارتاپی بسیار زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها در ابتدای کار مورد قبول واقع نشدهاند و یا پس از گذر زمان و پرداخت هزینههای بسیاری با شکست روبهرو شدهاند.
از زمانی که شما شروع به معرفی ایدههای استارتاپی خود میکنید ممکن است با واکنشهای متفاوتی روبهرو شوید ولی این واکنشها اصلا اهمیت ندارند.
مهمترین نکته در رابطه با ایدههای استارتاپی این است که شما باید مدت زمانی را صرف فکرکردن و برنامهریزی همه جانبه و آزمودن فرضیات خود برای ایدههای استارتاپی اختصاص دهید تا احتمال شکست را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید :