چگونه ایده را عملی کنیم؟
همه ما در طول زندگی خود، ایدههای زیادی به ذهنمان میرسند؛ که ممکن است تنها بتوانیم برخی از آنها را عملی کنیم. در واقع ایدهپردازی اگرچه کار سختی به نظر نمیرسد؛ اما چیزی که اهمیت دارد این است که برخیزیم و ایدههای خود را از فکر به عمل تبدیل کنیم.
ممکن است این ایدهها بسیار بزرگ باشند؛ مثلا راهکارهایی که تصور میکنیم که به کمک آنها زندگی اهالی زمین راحتتر و بهتر میشود یا این ایدهها میتوانند ساده، کوچک و کاملا شخصی و خصوصی باشند.
ایدههای شما میتوانند بسیار متنوع باشند؛ به عنوان مثال ایدهای برای تزئین اتاق خوابتان، مطلوب کردن شرایط مالی یا شغلیتان، ایدههایی برای بهبود روابط شما با دیگران یا حتی ایدهای برای افزایش شادی و شادتر زندگی کردن.
زمانی که بعد از ایدهپردازی، تصمیم به تحقق بخشیدن به ایده خود میکنید؛ لازم است بدانید که با چالشهای مختلفی مواجه میشوید. در واقع برای عملیکردن ایدهها، باید نکات خاصی را مدنظر قرار دهید.
هر چیزی که از ذهن شما خارج میشود یک ایده نیست
روزانه صدها فکر مختلف از ذهن ما عبور میکنند؛ اما ما نمیتوانیم نام تک تک آنها را ایده بگذاریم.
در واقع شما زمانی میتوانید به خروجی ذهن خود ایده بگویید که ویژگیهای خاصی داشته باشد؛ یعنی اولا هدف آن بهبود بخشیدن یک شرایط یا حلکردن یک مسئله باشد، ثانیا امکان تحقق آن ایده در دنیای بیرونی وجود داشته باشد.
به زبان سادهتر ایده شما باید عملی و امکانپذیر باشد و فایدهای به دنبال داشته باشد.
در غیر این صورت این فکر صرفا خروجی ذهن شما است و نمیتوانید آن را یک ایده بنامید. ممکن است قبلا افرادی ایده شما را در ذهن داشتهاند و برای عملیکردن آن تلاش کرده باشند؛ اما تلاش آنها به نتیجه مطلوبی نرسیده باشد.
همچنین یک ایده میتواند همزمان توسط چند نفر ارائه شود و به ذهن چند نفر خطور کرده باشد.
ایده ها و فکرهای خود را روی کاغذ بیاورید
حتما این جمله را بارها شنیدهاید که اگر فکر یا ایدهای از ذهنتان گذشت آن را بیدرنگ روی کاغذ یادداشت کنید.
شاید بپرسید که این کار چه فایدهای دارد؟ هنگامی که فکری در ذهن دارید بسیار سخت است که بتوانید تمام ابعاد آن را مورد بررسی قرار دهید.
به علاوه هنگامی که فکر خود را روی کاغذ مینویسید افکار شما منظمتر میشوند و میتوانید بفهمید که دقیقا چه میخواهید و چه چیزی مد نظر شما است. به علاوه یکی از بهترین کارها برای فراموش نکردن ایدهها، بدون شک ثبت و نوشتن آنها روی کاغذ است.
بهتر است برای این کار یک دفتر مخصوص آماده کنید و تمام ایدههایی که به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید و در یک زمان مشخص به فکرکردن به این ایدهها بپردازید.
برای عملی کردن ایدههایتان باید خودتان را باور داشته باشید
میدانید که برای عملیکردن هر ایده، به ابزار و امکانات خاصی احتیاج داریم که بدون آنها تحقق آن ایده با مشکل مواجه میشود.
این امکانات میتواند شامل امکانات مالی و پول، نیروی کار انسانی، ابزارآلات خاص، مشورت با افراد متخصص و… باشد؛ اما همواره به خاطر داشته باشد که مهمترین عامل در تحقق ایدهها، اعتماد و باور داشتن به خود است.
اگر شما تمامی امکانات مورد نیاز را در اختیار داشته باشد اما به تواناییهای خود اعتماد نداشته باشید؛ به زودی دلسرد شده و دست از تلاش برمیدارید.
اگر خودتان را قبول داشته باشید و به تواناییهایی خود ایمان بیاورید؛ میتوانید مسئولیت کارهای خود را بپذیرید و با مشکلات و چالشهای پیش رویتان به طرز مناسبی مواجه شوید و کارهایتان را مدیریت کنید.
در غیر این صورت ایده شما صرفا در حد یک فکر باقی میماند. پس در اصل کارآمدترین ابزار شما برای عملیکردن ایدهها، خودباوری و اعتماد به نفس است.
برای عملی شدن ایدهتان صبر کنید
ممکن است در ابتدای راه شما بسیار پرانرژی، مثبت اندیش و امیدوار باشید. این کاملا طبیعی است زیرا شما هنوز دست به کار نشدهاید و با مشکلات و چالشها به صورت جدی برخورد نکردهاید.
اگرچه ما میتوانیم در ابتدای مسیر برخی از مشکلات و چالشهای احتمالی را پیشبینی کنیم و راهحلهایی برای آنها ارائه دهیم؛ اما باید قبول کنیم که همیشه ممکن است اتفاقاتی غیرقابل پیشبینی و خارج از کنترل ما رخ دهند.
به همین دلیل است که برای عملیکردن ایدههایتان باید صبور باشید و در برخورد با مشکلات از قبل پیشبینی نشده، دلسرد و مایوس نشوید. هرکاری به مرور و با گذشت زمان به نتیجه مطلوب خود میرسد و به ندرت میتوانید موفقیت را یک شبه کسب کنید.
برای عملی کردن ایده ها مشورت بگیرید
هرچقدر که علم و اطلاعات شما در زمینه خاصی کامل باشد و هر چقدر که در آن مورد مطالعه کرده باشید؛ باز هم برای کسب یک نتیجه مطلوب، شما حتما نیاز به مشاوره خواهید داشت.
البته طبیعی است که هر کسی برای مشورتکردن با شما مناسب نیست؛ چنین شخصی باید تخصص و دانش لازم را داشته باشد.
در هر صورت اگرچه چنین افرادی میتوانند شما را کمک و راهنمایی کنند و مسئله را از زاویه دید دیگری مورد بررسی قرار دهند؛ اما توجه داشته باشید که صاحب ایده شما هستید و تصمیم نهایی را باید خودتان بگیرید.
در مسیر تحقق ایدههایتان باید ریسک پذیر باشید
شما در مسیر تحقق ایده خود باید برنامهریزی کنید، با افراد مناسب و متخصص مشورت کنید و با اطلاعات کامل وارد مسیر شوید؛ اما همواره به یاد داشته باشید که باید روحیه ریسکپذیری را هم در خود تقویت کنید.
همان طور که قبلا هم گفتیم؛ همیشه اوضاع طبق پیشبینی و برنامهریزی شما جلو نمیرود و باید همیشه احتمال وقوع هر حادثهای را در نظر داشته باشید.
اگر شما توقع داشته باشید که مسیر حرکتتان کاملا صاف و هموار باشد و همه چیز طبق انتظار و برنامه شما جلو برود؛ در صورت بروز هر گونه مشکل جدید یا ناهماهنگی، به شدت دلسرد و سرخورده میشوید.
همچنین به یاد داشته باشید که ریسکپذیر بودن، ارتباط نزدیکی با مسئولیتپذیری افراد دارد و مسئولیتپذیری یکی از ارکان اصلی عملیکردن ایدهها است.
قاطع و در عین حال انعطاف پذیر باشید
شاید تصور کنید که انعطافپذیری و قاطع بودن مخالف هم هستند و امکان ندارد که فردی همزمان هم قاطعانه رفتار کند و هم انعطافپذیر باشد؛ اما در واقع چنین نیست. انعطافپذیر بودن به این معنا است که شما در زمانهایی که نیاز به مشورت دارید، از افراد مناسب مشورت بگیرید و نظرات آنها را بررسی کنید.
اگر کسی در یک مورد خاص بهتر از شما فکر میکرد یا پیشنهاد سازندهای به شما داد، بدون داشتن غرور آن را قبول کرده و به کار بگیرید.
قاطع بودن هم به این معنی است که زمانی که شما همه جوانب کار را مورد سنجش قرار دادید و نظرات سایرین را گوش کردید؛ کاری که به نظرتان درست است انجام دهید و هنگام تصمیمگیری، مردد و متزلزل رفتار نکنید.
برای عملی کردن ایدههایتان، شما به هر دو این خصوصیات رفتاری نیاز دارید.
اگر در راه عملی کردن ایدهتان شکست خوردید دلسرد نشوید
هنگام انجام دادن هرکاری یکی از احتمالات موجود، شکست خوردن است. اگر این احتمال را در نظر بگیرید میتوانید کنترل اوضاع را به خوبی در دست داشته باشید.
در واقع هیچ انسانی علاقهای به شکست خوردن ندارد؛ اما ممکن است هرکسی آن را تجربه کند. شما هرچقدر هم خوب آماده شده باشید و تلاش زیادی هم کرده باشید؛ باز هم شکست در کمین شما است.
آنچه در این مورد اهمیت دارد نحوه برخورد شما با شکست است.
برخی از افراد با مشاهده کمترین ناملایمتی، روحیه خود را از دست میدهند و ایده خود را به دست فراموشی میسپارند؛ اما توصیه ما به شما این است که اولا از ابتدا احتمال شکست خوردن را در ذهن داشته باشید، ثانیا در صورتی که اوضاع مطابق میل شما پیش نرفت و شکست خوردید، آن را به منزله یک تجربه جدید و یک درس برای بهبود کارتان در نظر بگیرید.
با چنین روحیهای، شما میتوانید از همان نقطهای که شکست خوردهاید برخیزید و با استراتژی بهتری شروع به کار کنید.
نتیجه گیری
در مسیر رسیدن به خواستههایمان، صرفا داشتن ایدههای عالی و جالب کافی نیست؛ بلکه باید دست به کار شویم و این ایدهها را عملی کنیم.
گفتیم که هر فکری و هر خروجی ذهنی یک ایده به حساب نمیآید؛ بلکه یک ایده باید قابل اجراکردن باشد و نیز سود و فایدهای داشته باشد.
برای بررسی ابعاد ایدههای خود و ثبتکردن آنها بهتر است ایدهها را روی کاغذ بیاوریم.
در مسیر عملیکردن ایدهها، همواره ممکن است با مشکلات و چالشهایی مواجه شویم؛ پس لازم است به دقت برنامهریزی و تجزیه و تحلیل کنیم و از مشورت با افراد متخصص غافل نشویم؛ اما باید روحیه ریسکپذیری را در خود تقویت کرده و مسئولیتپذیر باشیم.
در صورتی که شکست خوردیم دلسرد نشویم؛ بلکه بهتر است آن را به چشم یک چالش ببینیم و شکست را فرصتی برای موفقیتهای بعدی خود تلقی کنیم.
بیشتر بخوانید :
کتاب های موفقیت مالی و ثروتمند شدن