چطوری کمتر خرج کنیم؟
انسان برای رفع نیازهای خود باید به کسب درآمد بپردازد. این کسب درآمد ممکن است از راه کار و تلاش یا از راههای دیگری مثل سرمایه گذاری، فروش محصولات مختلف باشد.
مهم ترین راه برای کسب درآمد، کار و فعالیت در اجتماع است. گاهی پول حاصله از کار و فعالیت در اجتماع کفاف هزینه های زندگی فرد را نمیدهد برای همین یک انسان باید از روشهای مختلفی برای کمترکردن مخارج زندگی خود استفاده کند.
ما در این مقاله از سرمایه سازی راجع به اینکه چگونه کمتر خرج کنیم صحبت میکنیم و سعی می کنیم بهترین پاسخ را به سوال چطوری کمتر خرج کنیم بدهیم.
در روزهایی که همه وسایل اصلی و مورد نیاز زندگی قیمت بالایی دارند و ممکن است با استفاده نادرست از درآمد حاصله، زندگی فردی انسان مختل شود، یک فرد باید از روشهای گوناگونی برای چرخاندن زندگیاش و کمکردن مخارجش استفاده کند. این روشها عبارتند از:
1: صرفه جویی در میزان خرید کالاهای اساسی زندگی
یک فرد به عنوان سرپرست خانواده و یا حتی به عنوان یکی از اعضای خانواده، خرج های مختلفی را در طول زندگی برای خود میتراشد. یک انسان باید بداند برای کم کردن مخارج روزمره و برای اینکه بتواند زندگی خود را تا آخر ماه بدون هیجان و دغدغه نگه دارد، باید در خرج کردن صرفه جویی کند.
یعنی اگر فردی برای یک ماه معین در یک فصل به جای یک دست لباس مناسب سه دست لباس می خرید باید آن مخارج را کم کند و این حجم و میزان خرید را در ماههای دیگر پراکنده کند تا بتواند به راحتی زندگی کند و حتی با این صرفه جویی ها بتواند در جای مناسبی سرمایه گذاری کند.به عنوان مثال اگر بتواند 10 میلیون پس انداز کند می تواند سرمایه گذاری با 10 میلیون تومان داشته باشد.
دومین مورد صرفه جویی در میزان خرید کالاهای اساسی این است که یک فرد به عنوان سرپرست خانواده باید برنامهریزی مناسبی را داشته باشد و بداند که در طول یک ماه چه میزان از کالاهای اساسی منزل را استفاده میکنند تا به همان میزان خرید کند و بتواند پول باقیمانده را در جاهای دیگری خرج کرده و یا آن را ذخیره کند.
2: صرفه جویی در هزینه لوازم الکتریکی و برقی
بسیاری از لوازم الکتریکی یا برقی وجود دارند که برای راحت زندگی کردن ساخته شدهاند و در این دنیای بزرگ به انسان کمک می کنند. این لوازم الکتریکی عبارتند از:
یخچال، تلویزیون، لباسشویی، کولر، کامپیوترهای برقی و همه چیزهایی که با برق کار میکنند. کار کردن این وسایل با برق باعث می شود که هزینه هایی در آخر ماه متحمل سرپرست خانواده شود. خانواده ها میتوانند با صرفه جویی در میزان مصرف این کالاهای الکتریکی هزینه خود را کاهش دهند.
مثلا آنها میتوانند برای کمکردن مخارج روزمره در ساعات اوج مصرف از لوازم الکتریکی استفاده نکنند و یا وسایلی مثل تلویزیون و لباسشویی را که در هنگام شب از آن استفاده نمیکنند از برق بکشند تا برق کمتری را مصرف کنند و در آخر ماه پول کمتری را بابت آن بپردازند.
3: کم کردن مصرف لوازم الکترونیکی مثل موبایل و….
امروزه لوازم الکترونیکی از قبیل موبایل و کارکردن با آنها هزینههای زیادی را بر دوش خانواده هایی میگذارد که زیاد از تلفن همراه و از اینترنت آن استفاده میکنند.
این خانوادهها ممکن است در آخر ماه هزینه زیادی را برای موبایل و سیم کارت آن پرداخت کرده باشند برای همین سرپرست خانواده برای کم کردن مخارج روزمره زندگی میتواند از سیمکارتهایی که هزینه کمتری دارند استفاده کند و مخارج زندگیاش را مدیریت کند.
4: صرفه جویی در استفاده از سوخت برای ماشین آلات و خودروها
بسیاری از افراد همیشه این سوال را از ما دارند که چگونه پس انداز کنیم؟ ماشین آلات و خودروها همواره در طول روز زیاد مورد استفاده قرار میگیرند. این ماشین آلات و خودروها با سوخت حرکت و کار میکنند برای همین ممکن است در طول روز و در طول یک ماه سوخت آنها هزینههای زیادی را در بر بگیرد.
یک سرپرست خانواده میتواند با مدیریت در استفاده از سوخت برای خودروی خود هزینه زندگی را کمتر کند و بیشتر پس انداز کند.
یکی از راه هایی که می تواند در کمکردن سوخت گیری این ماشینها و خودروها استفاده کند این است که اگر مسیر دوری را برای مقصد خود مد نظر ندارد با دوچرخه که سوخت نمی خواهد سفرکند.
اگر مجبور است که روزانه مسیر دوری را برای رفتن به محل کار با خودروی خود حرکت کند ، میتواند با همکاران خود برنامه ریزی داشته باشند و هر ماه یا در هر هفته یکی از آنها خودرو خود را آورده و با هم از آن استفاده کنند. این کار هزینه ها را نصف میکند.
5: استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی
برای افرادی که خودروهای شخصی ندارند و به فکر کمکردن مخارج روزمره خود هستند توصیه میشود که از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و مترو استفاده کنند .
زیرا وسایل حمل و نقل عمومی برای حرکت خود هزینه کمتری را از سرنشینان خود میگیرند ولی آژانسها و تاکسیهای بین شهری هزینه بیشتری را میخواهند. برای همین یک فرد برای سفرهای درون شهری می تواند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند تا هزینه های زندگی اش را کاهش دهد.
6: مدیریت مکان زندگی و کاهش پرداخت اجاره مسکن
مسکن یکی از مهمترین نیازهای اساسی یک انسان است و اگر یک فرد مسکنی را نداشته باشد زندگیاش مختل میشود. قیمت مسکن و اجاره بهای آن در هر منطقه با توجه به امکانات آنجا متفاوت است.
یک سرپرست خانواده باید با توجه به درآمد حاصله از کار خود محیط مناسبی را برای زندگی انتخاب کند تا بتوانند هزینههای خود را برای نیازهای دیگر زندگیاش هم صرف کند.
به عنوان مثال اگر فردی نمی تواند اجاره بهای زندگی در بهترین نقطه از شهر های بزرگ مثل شهر تهران را بپردازد بهتر است که برای زندگی به مرکز شهر و یا به حاشیه شهرها مراجعه کرده و با پرداخت کمتر اجاره بها هزینههای زندگی اش را مدیریت کند و سپس بتواند با پس اندازی مناسب سرمایه گذاری با سود بالا را در زمینه های مختلف تجربه کند.
در واقع یک فرد با کم کردن هزینه های خود می تواند با یک تیر دو نشان بزند.
7: هر از گاهی تفریح ارزان داشته باشید
درست است که در این مقاله به بررسی راههای مختلف برای کاهش هزینهای روزمره و پسانداز پول میپردازیم؛ اما این را در نظر داشته باشید که اگر بخواهید بیش از حد صرفهجویی کنید به مرور زمان خسته میشوید.
این مسئله سبب میشود تا برنامهای که برای صرفهجویی در مخارجتان طراحی کرده بودید را کنار بگذارید و به سمت هدفتان حرکت نکنید. برای این که این اتفاق رخ ندهد بهتر است تا هر چند وقت یکبار برای رفتن به یک سفر ارزان برنامهریزی کنید. برای این که هزینههای مربوط به سفرتان کم شود میتوانید نکات زیر را رعایت کنید:
- با تور به سفر بروید.
- خرید غیر ضروری انجام ندهید.
- بیشتر از تفریحاتی که رایگان هستند استفاده کنید.
- سعی کنید برای خوردن غذا به رستورانهای گران نروید.
- برای رفتوآمد از وسایل حملونقل عمومی استفاده کنید.
8: همه هزینه ها را حساب کنید
در خرید اجناس مختلف یا پرداخت مبالغ گوناگون گاهی نکات ریزی وجود دارند که اگر به آنها توجه نکنید میزان زیادی از پولتان را از دست میدهید. برای مثال زمانی که میخواهید اقدام به خرید اقساطی یک کالا کنید باید توجه داشته باشید که چند درصد به مبلغ اصلی کالای مورد نظرتان افزوده شده است.
اگر این درصد بیش از حد معقول باشد بهتر است خریدتان را به صورت نقدی انجام دهید تا از پرداخت مبلغ اضافه خودداری کنید. مثال دیگری که میتوان برای بررسی هزینههای جانبی زد دریافت وام بانکی است.
برخی از وامهایی که بانکها ارائه میدهند سودهای 24 درصدی دارند؛ این مسئله سبب میشود تا دریافت آن برای بسیاری از افرادی که قصد صرفهجویی در هزینههای خود را دارند مقرون بهصرفه نباشد. قبل از این درخواست خود را برای اخذ وام بدهید بهتر است سود و اقساط آن را محاسبه کنید.
9: تحقیق کنید
در بین افرادی که همیشه به دنبال انجام یک خرید اقتصادی و باکیفیت هستند یک طرز فکر وجود دارد؛ «برای انجام یک خرید خوب همیشه باید صبر کرد». زمانی که قصد خرید کالایی را دارید ممکن است در برخی از فروشگاهها با قیمتهای بسیار بالایی روبهرو شوید؛
در این مواقع بهتر است به جای انجام خرید عجولانه یا دست کشیدن از خرید کمی صبر کنید و به گشتن در فروشگاه های بیشتری بپردازید.
در این مواقع استفاده از فروشگاههای اینترنتی نیز میتواند کمک بسیار زیادی به شما کند. راه حل دیگری که میتوان برای این مواقع در نظر گرفت شرکت در حراجیهای گوناگون است.
در پایان هر فصل بسیاری از فروشگاههای سنتی و اینترنتی تخفیفات خوبی را برای اجناس خود در نظر میگیرند؛ شما میتوانید با شرکت در این حراجیها در هزینه هایتان صرفهجویی قابل توجهی داشته باشید.
10: تنهایی به خرید بروید
خریدکردن بهصورت دستهجمعی یکی از کارهایی است که میتواند به راحتی تمام پس انداز شما را تمام کند. زمانی که با خانواده یا دوستان خود به خرید میروید نظرات و تحریکاتی که از سوی اطرافیان و فروشنده مغازه به شما اعمال میشود ممکن است شما را برای خرید تحریک کند یا در رودربایستی قرار دهد.
برای این که بتوانید دقیقا مطابق بودجهتان خرید کنید بهتر است تا جایی که ممکن است به تنهایی به خرید بروید.
جمع بندی
دانستن اینکه چه چیزهایی خرج های اضافی زندگی و چه چیزهایی خرج های اصلی هستند همواره میتواند به سرپرست خانواده برای مدیریت مخارج زندگی کمک کند.
به عنوان مثال خوراک، پوشاک و مسکن جز نیازهای اصلی زندگی یک فرد محسوب میشوند و سرپرست خانواده همواره باید تمرکز و حواس خود را به فراهم کردن به اندازه و مناسب این نیازها اختصاص دهد تا خانوادهاش بتوانند در بهترین شرایط زندگی کنند.
یک فرد برای کم کردن مخارج روزمره خود همواره باید هوش برنامهریزی داشته باشد. یعنی در طول روز از خرج های اضافی کم کند تا در آخر ماه به جیب خالی برخورد نکند.
بیشتر بخوانید :