سهامدار عمده به چه کسی گفته میشود؟ در کل میتوان گفت سهامدار به افرادی گفته میشود که مالک بخشی از سهام یه شرکت باشند و مالکیت آنها از نظر قانون پذیرفته باشد. هر سهم قسمتی از سرمایه شرکت بوده و در واقع نشاندهنده کوچکترین واحد مالکیتی در یک شرکت به حساب میآید.
با توجه به این که سهامدار چه میزان از سهام شرکت را در دست دارد میتواند در جلسات شرکت کرده و در شرکت مالکیت داشته باشد. این امر ممکن است با عبارت سهامدار عمده روبهرو شوید. در پاسخ به این سوال که سهامدار عمده چه کسی است باید گفت سهامدار عمده به اشخاصی گفته میشود که میزان سهام او در شرکت بیش از یک درصد باشد. برای مثال در صورتی که تعداد سهامی شرکتی پانصد میلیون سهم باشد، اشخاصی که حداقل پنج میلیون هم سهم داشته باشند جزء سهامداران عمده به شمار میروند.
انواع سهامدار در بازار بورس کداماند؟
انواع سهامدار در بازار بورس بر اساس زمان نگهداری بورس به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. دسته اول سهامدارانی هستند که با دیدگاه بلند مدت اقدام به خرید سهام میکنند. این افراد به نوسانات بازار توجهی ندارند و معمولا در بازهای بلند مدت مانند یک سال یا یک ماه به نتیجه نگاه میکنند. این افراد معمولا با برنامه پیشرو نموده و در نهایت به سود زیادی دست پیدا میکنند. این در حالی است که دسته دوم افرادی هستند که هدفشان نسبت به دسته اول کوچک بوده و زمان کمتری برای نگهداری سهام احتیاج دارند. بازه زمانی که این افراد در نظر میگیرند معمولا در بازه زمانی سه تا شش ماه است و اهداف خود را برای این مدت زمان تنظیم میکنند.
گروه سوم از سهامداران بورس افرادی هستند که که بازه زمانی یک تا سه ماهه برای فروش سهم خود در نظر میگیرند؛ با توجه به اهداف فنی پس از این که ارزش سهام بالا رفت آن را به فروش میرسانند. این افراد برنامه خود را به گونهای تنظیم میکنند که در بازه زمانی مورد نظر بتوانند به اهداف خود دست یابند.
گروه چهارم را گروه نوسانگیر مینامند. این افراد معمولا معمولا به سودهای گنجشکی راضی هستند و در کل میتوان گفت بازه زمانی این افراد بین یک روز تا نهایت یک ماه در نظر گرفته میشود.
تعیین تعداد سهام هر شرکت
تعداد سهام یک شرکت بر اساس نوع سهام آنها تعیین میشود. در بازار سهام هیچ واژهای با عنوان تعداد سهام وجود ندارد زیراشرکتها از نظر تعداد هیچ محدودیتی ندارند. شرکتها میتوانند از روش افزایش سرمایه استفاده کنند که با افزایش سرمایه تعداد سهام شرکت نیز افزایش مییابد. سهام در یک شرکت در انواع گوناگونی وجود دارد که عبارتاند از:
1: سهام با نام و سهام بی نام
برای آشنایی با سهام بی نام و با نام میتوان از یک برگه چک بهره برد. برگه چکی که در وجه شخص الف باشد تنها توسط آن شخص میتواند به پول نقد تبدیل شود. این در حالی است که سهام با نام نیز سهامی است که اسم شخصی در آن درج شده و تنها آن شخص میتواند از آن استفاده کند و برگه سهامی را انتقال دهد. این در حالی است که در سهام بی نام هر کسی که برگه سهام را در اختیار داشته باشد میتواند آن را بفروشد.
2: سهام ارزشی
سهام ارزشی نوع دیگری از انواع سهام در شرکتها است که از نظر بنیادی با ارزش بوده و در حالت عمومی آن را به عنوان یک سهام ایمن میشناسند. این سهام چند سال است که در سطح بالغ خود بوده و آن را با سهام همراه با سود نقدی جذاب میشناسند.
4: سهام رشدی
سهام رشدی به دستهای دیگر از سهام گفته میشود که بر اساس تحلیلهای فنی از پتانسیل بسیار بالایی برای رشد برخوردار است. سهام رشدی در نهایت به سودهای جذابی ختم میشود.
هدف سهامداران عمده از معامله سهام
میتوان گفت سهامداران به دو دسته سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی دسته بندی میشوند. سهامداران حقیقی با استفاده از روشهایی مانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و یا تابلو خوانی به دنبال سهام با رشد قیمتی هستند. این افراد به طور منطقی دوست دارند سهام را به قیمت پایین بخرند و با قیمت بالا بفروشند. این در حالی است که سهامداران عمده سهم و اشخاص حقوقی اهداف بالاتری برای انجام معاملات سهم دارند. برای مثال از جمله این اهداف میتوان به حمایت از سهم، کسب کرسی مدیریت و… اشاره کرد.
سیگنال خرید سهم برای اشخاص حقوقی در صورتی صادر می شود که پس از کنار هم قرار گرفتن اطلاعات مربوط به معاملات سهامدار عمده و اشخاص حقیقی، معاملات اشخاص حقوقی بتواند شروع کننده یک روند نزولی و یا صعودی باشد. در این شرایط معمولا تعداد اشخاص حقوقی و سهم آنها در تابلو نسبت به روزهای قبلی افزایش مییابد. در نتیجه میتوان نتیجه گرفت احتمال ایجاد یک روند قیمتی بالا است. اما باید در نظر گرفت که بازار خوانی اشخاص حقوقی کار سادهای نیست و ممکن است مقاصد مختلفی از فروش سهم داشته باشد.
حقوق سهامداران عمده از چه منابعی تامین میشود؟
حقوق سهامداران عمده از منابع زیر تامین میشود.
- سرمایه قانونی سهامدار که در ابتدای تاسیس شرکت به آنها اختصاص داده شده است.
- افزایش سرمایه شرکتی که به روشهای گوناگون افزایش سرمایه انجام میشود.
- پس انداز شرکت که میزان مالی است که به سهامداران داده نمیشود و در اختیار شرکت است.
- اندوخته رسمی و قانونی شرکت که برابر یک بیستم سود خالص سالانه است.
- پس انداز توسعه شرکت که برای توسعه آینده شرکت است و به تاییدیه توسعه نیاز دارد.
- پس انداز احتیاطی که در برخی از شرکتها برای تقویت بنیه شرکت وجود دارد.
سخن آخر
سهامدار عمده به افرادی گفته میشود که حداقل مالک یک درصد از سهام شرکت هستند. این افراد در شرکت اختیارات و وظایفی دارند که لازم است آنها را به خوبی انجام دهند و بتوانند به رشد سایر اعضای شرکت کمک کنند.
بیشتر بخوانید :