همه چیز درباره مولتی تایم فریم یا تحلیل چند زمانی
مولتی تایم فریم یا تحلیل چند زمانی، در واقع به فرایندی گفته میشود که در آن به بررسی روند قیمت دارایی های گوناگون اعم از یک جفت ارز، کالا، سهام یا هر دارایی دیگر پرداخته میشود.
این فرایند به منظور بررسی بهتر در رابطه با روند تغییرات قیمت صورت میگیرد. روند تغییرات قیمت در تایم فریمهای گوناگون قابل بررسی هستند و شما میتوانید این موضوع را در زمانهای متفاوت مورد بررسی قرار دهید.
برای مثال میتوان به روند تغییرات در فریمهای گوناگونی چون یک ساعته، پنج ساعته، روزانه، هفتگی، ماهانه و … اشاره کرد. بررسی این موضوع نشان میدهد که معاملهگران میتوانند نسبت به یک دارایی، نظرات متفاوتی داشته باشند موضوع جالب این است که تمام نظرات میتوانند درست و منطقی باشند.
برای مثال شرایطی را تصور کنید که تصمیم دارید به معامله طلا بپردازید و در این راستا نمودار مربوط به فریم زمانی 4 ساعته را مورد بررسی قرار میدهید و متوجه میشوید که قیمت طلا در این نمودار روند نزولی را طی کرده است.
حال فرد دیگری، فریم 5 دقیقهای را برای انجام معامله انتخاب کرده و در نمودار مربوط به آن مشاهده شده که قیمت طلا خنثی بود و نه نزولی برای آن وجود داشته و نه صعودی! هر دو برداشت اشاره شده صحیح هستند، چرا که نتیجه مربوط به بازه زمانیهای متفاوتی را نشان میدهند.
حال شاید برای شما سوال پیش آید که کدام یک از تایم فریمها را باید برای انجام معامله انتخاب کرد تا ضرر نکنیم؟ در این راستا نکاتی وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید که شما باید یک تایم فریم مخصوص به خود داشته باشید.
این تایم فریم که برای شما انتخاب میشود، باید با شخصیتتان سازگاری داشته باشد. در ادامه به شما خواهیم گفت که چطور چنین تایم فریمی که به آن فریم اصلی یا فریم مادر گفته میشود را برای انجام معامله انتخاب کنید.
انتخاب تایم فریم اصلی (مادر)
شاید تا به حال با معاملهگران نوپا روبهرو شده باشید؛ این افراد به طور معمول نتوانستهاند نتیجه خوبی از یک معامله به دست آورند و شکستهای بسیاری را تجربه کردهاند.
دلیل این موضوع را میتوان انتخاب تایم فریمهای نادرست توسط این افراد در نظر گرفت. اکثر معاملهگران نوپا، تایم فریمهای کوتاه را انتخاب میکنند، چرا که میخواهند در کوتاهترین زمان ممکن پول به نسبت زیادی را به دست آورند.
همچنین بخوانید : چنگال اندروز چیست و عملکرد آن چگونه است؟
این موضوع باعث میشود این افراد از انجام معامله ناامید شوند و گمان کنند که این راه همیشه با شکست روبهرو خواهد شد. در حالی که اینچنین نیست و اگر تایم فریم به درستی انتخاب شود، این دست از مشکلات دیگر دیده نخواهد شد.
همانطور که گفته شد، انتخاب تایم فریم اصلی یا مادر، به شخصیت افراد بستگی دارد. برخی از افراد ترجیح میدهند تایم فریمهای طولانی مانند هفتگی و ماهانه را انتخاب کنند و برخی ترجیح میدهند تایم فریمهای دقیقهای و ساعتی را! این موضوع کاملا به شخصیت شما بستگی دارد که آیا فرد صبوری هستید یا میخواهید در کوتاهترین زمان ممکن تمام اتفاقها رخ دهد.
همچنین شما باید به موضوعات دیگری نیز توجه داشته باشید. برای مثال اگر شما شاغل هستید و شغلی دارید که نمیتوانید بهطور مدام پشت چارت باشید، بدون شک انتخاب تایم فریمهای کوتاه مناسب نخواهد بود.
بنابراین شما باید تایم فریمی را انتخاب کنید که برای شما مناسب است و حس راحتی به شما میدهد. در این راستا به احتمال زیاد با سردرگمیهای بسیاری روبهرو شوید و در انتخابهای خود شک داشته باشید؛
مثلا شما در ابتدا تایم فریم 15 دقیقهای را انتخاب میکنید، سپس به سراغ تایم فریم 5 دقیقهای میروید و بعد یک ساعته. این روند به همین صورت ادامه خواهد یافت تا شما به یک معاملهگر با تجربه تبدیل شوید.
مولتی تایم فریم
مولتی تایم فریم که بسیاری از معاملهگران آن را با نام تحلیل چند زمانی نیز میشناسند، از قالبهای گوناگون زمانی استفاده میکند و معمولا این قالبها به گونهای انتخاب میشوند که یکی ماکزیمم (بالاتر) و دیگری مینیموم (پایینتر) باشد.
دقت داشته باشید که انتخاب تایم فریمهای گوناگون و زیاد، سبب سردرگمی شما خواهند شد و امکان دارد همین موضوع تمرکز شما را از انجام معامله درست دور میکند و اگر شما معاملهای را بدون تمرکز و انجام بررسی انجام دهید، بدون شک نتایج لازم را به دست نخواهید آورد.
توصیه ما به شما انتخاب یک تایم فریم اصلی و انتخاب دو تایم فریم که یکی بیشتر از اصلی و دیگری کمتر از اصلی به حساب میآید، است. شما باید آزمونوخطاهای بسیاری را میان تایم فریمهای انتخابی انجام دهید تا مناسبترین و سودآورترین را انتخاب کنید.
همچنین بخوانید : اثبات سهام (Proof Of Stake) چیست؟
اگر به تازگی فعالیت خود را شروع کردهاید، بهتر است عجله نکنید؛ چرا که عجله در چنین معاملاتی میتواند منجر به ضررهای سنگین و بسیار شود.
برای مثال به سراغ خطوط زمانی کوتاه چون 1 دقیقه، 5 دقیقه، 1 ساعت و چنین تایمهایی نروید، زیرا در این تایمها سیگنالهای دقیقی وجود ندارد و فرد نمیتواند به درستی تحلیلهای لازم را انجام دهد و در این راستا با مشکلهای بسیاری مواجه میشود؛
اما اگر شما از دسته افرادی هستید که صبر و زمان انتخاب تایم فریمهای بلند را ندارید، میتوانید به سراغ خطوط زمانی کوتاه روید؛ البته توجه داشته باشید که انتخابهای مناسبی انجام دهید تا دچار زیان و ضررهای گوناگون نشوید.
مزیت های انتخاب تایم فریم
شاید تا به اینجای مقاله برای شما سوال پیش آمده باشد که انتخاب چنین خطهای زمانی چه فواید و مزایایی دارد؟ در ادامه به مواردی اشاره خواهیم داشت که همگی از مزایا و کاربردهای انتخاب تایم فریم هستند.
فرد معاملهگر میتواند با انتخاب تایم فریمها، روند تغییر قیمت کالا، سهام یا هر چیز دیگر که تصمیم به معامله آن دارد را متوجه شود. بررسی این تغییرات در بازه زمانیهای متفاوت انجام خواهد شد، بنابراین فرد میتواند با بررسی نتایج، زمان مناسبی را برای ورود یا خروج از معامله انتخاب کند.
اگر فرد از بازه زمانی ماکزیمم و مینیمم استفاده کرده باشد، میتواند به وسیله تایم فریم اصلی، سیگنال خرید و یا فروش دریافت کند. دقت داشته باشید که اگر تایم فریم اصلی، سیگنال خرید را به شما داد، تایم فریم ماکزیمم نیز باید روند صعودی را در پیش گرفته باشد.
اگر شرایط چنین بود، میتوانید معامله را انجام دهید. (این شرایط باید در حالت معکوس نیز صادق باشد؛ یعنی اگر سیگنال اصلی تایم فریم فروش بود، قالب زمانی مینیمم نیز باید روند نزولی داشته باشد.)
بررسی تایم فریمها به ویژه آنها که کوتاهمدت هستند، میتوانند به شما کمک کنند نوسانهای قیمت را به دست آورید و با استفاده از آنها سود مناسبی را از معامله بگیرید. بهطور کلی میتوان گفت بررسی قالب زمانی، ریسک موفق نشدن در یک معامله را کم میکند و به فرد این اجازه را میدهد که با بررسیهای لازم بهترین انتخابها را داشته باشد.
نکاتی که باید در انتخاب تایم فریم به آنها توجه داشته باشید
اگر شما فرد ریسکپذیری نیستید، بهتر است به سراغ انتخاب قالبهای زمانی کوتاهمدت نروید، چرا که این انتخاب چالش و ریسکهای بسیاری را به همراه خواهد داشت و اگر دقت و تمرکز کافی نداشته باشید، شکستهای بسیاری را خواهید چشید.
دلیل این موضوع را میتوان تغییر لحظهای سیگنالهای خریدوفروش در نظر گرفت؛ بنابراین اگر فکر میکنید که قدرت ریسک چنین انتخابی را دارید به آن بپردازید، در غیر این صورت، قید این شیوه را بزنید.
جمع بندی
همانطور که متوجه شدید، تایم فریم در واقع انتخابی به حساب میآید که با استفاده از آن و تحلیل درست میتوانید در انجام یک معامله موفق شوید.
البته نکتهای در این راستا وجود دارد و آن انتخاب یک تایم فریم مناسب است. برای این کار شما باید آزمون و خطاهای بسیاری را انجام دهید تا به فوتوفن لازم برسید و بتوانید معاملههای بزرگ و سودآوری داشته باشید.
بیشتر بخوانید :
نسبت شارپ (Sharpe Ratio) چیست؟
اتمیک سواپ (Atomic Swap) چیست؟
تریل استاپ یا جابجایی حد ضرر چیست؟