معامله در بازار ارزهای دیجیتال ممکن است یکی از پیچیدهترین نوع معامله در بازار سهم و اوراق بهادار باشد. چندین روش برای این که سرمایهگذاران و معاملهگران با کمترین میزان ریسک و حفظ سود، اقدام به تنظیم معامله کنند، وجود دارد.
روش OCO یکی از این روشها است که به معاملهگر کمک میکند تا از حداکثر مزایای یک معامله سود برده و از ضرر دور شود. در ابتدا باید با مفهوم کلی سفارشات OCO آشنا شویم و همین طور نیاز است که با مفاهیم سفارشات محدود ( Limit Order) و سفارشات توقفی محدود (Stop Limit) آشنایی داشته باشید.
مفهوم سفارش OCO چیست؟
سفارش OCO یا One Cancels the Other، سفارشی است که معاملهگر این امکان را دارد که دو سفارش محدود و حد ضرر معاملات را به طور هم زمان تنظیم کند. سفارش OCO را میتوان ترکیبی از دو سفارش محدود یا Limit Order و توقفی محدود یا Stop Limit دانست که فقط یکی از این دو نوع سفارش میتواند اجرا شود.
به بیان دیگر وقتی یکی از دو سفارش مذکور فعال شد و در لیست سفارشات قرار گرفت، سفارش دیگر ملغی خواهد شد. این روش برای معاملهگران روشی کارآمد محسوب میشود چون در زمان خرید، بسته به شرایطی که ممکن است در آن زمان پیش آید، میتوانند هم در قیمتهای بالاتر از قیمت حال حاضر و هم در قیمتهای پایینتر از قیمت کنونی سهم خریداری کنند.
چگونه از سفارش OCO استفاده کنیم؟
کارگزاریها هم از روش سفارش OCO استفاده میکنند. معمولا تریدرها و معاملهگران از OCO برای انجام معاملههای خریدوفروش در اصلاحات قیمتی و یا شکست سطوح یعنی Breakout استفاده میکنند.
وقتی معاملهگر میخواهد یک سفارش را تنظیم کند؛ یعنی برای شکستن یک سطح مقاومتی به سمت بالا و یا ایجاد یک سطح حمایتی به سمت پایین معامله را انجام دهد؛ از روش سفارش OCO که خود از دو روش خرید توقفی یا Buy Stop و فروش توقفی یا Sell Stop تشکیل شده است، استفاده میکنند.
این موضوع را با یک مثال توضیح میدهیم؛ فرض کنید قیمت اتریوم 8000 دلار است و سطح مقاومتی آن برای معامله گران 10000 دلار باشد معاملهگر میتواند با جایگذاری یک سفارش محدود به محض رسیدن قیمت اتریوم به 10000 دلار آن را بفروشد.
همین طور اگر حمایت را در قیمت 7500 دلار تشخیص داده باشد که میداند با شکستن آن ریزش بیشتری به وجود میآید، میتواند با قرار دادن حد ضرر روی قیمت آن از ضرر بیشتری جلوگیری کند.
اگر یکی از سطوح مقاومت یا حمایت شکسته شود، یکی از سفارشها انجام شده و دیگری لغو میشود.
سفارش OCO برای خرید نیز استفاده میشود. در مثال قبل اگر قیمت اتریوم را 8000 دلار در نظر بگیریم ولی معاملهگر قصد داشته باشد آن را در قیمت 7500 دلار خریداری کند؛ باید سفارش محدود خود را در این قیمت ثبت کند.
اگر قیمت مقاومتی 8500 دلار باشد و در صورت رد شدن قیمت از آن اگر این احتمال وجود داشته باشد که رشد بیشتری اتفاق بیفتد، با تنظیم سفارش فروش محدود یا Sell Limit روی 8500 دلار میتوان مطمئن شد که از سود جا نمیماند.
ویژگی های سفارش OCO
- در این نوع سفارش معاملهگران میتوانند در هنگام خرید، با در نظر گرفتن وضعیتی که در آن زمان امکان دارد پیش بیاید، به طور هم زمان در دو حالت خرید کنند. یعنی یکی در زمانی که قیمت بالاتر از قیمت کنونی است و حالت دیگر وقتی که قیمت کمتر از قیمت کنونی بازار است.
- مثل زمان خرید، بسته به وضعیتی که ممکن است پیش آید، معاملهگر میتواند در دو حالت سفارش فروش خود را ثبت کند. یکی در قیمتی بیشتر از قیمت کنونی و حالت دیگر در قیمتی کمتر و پایینتر از قیمت فعلی بازار.
- روش سفارش OCO روشی کم ریسک است و معاملهگران با تجربه برای کم کردن از ریسک معامله، از روش سفارشات OCO برای انجام معاملات خود استفاده میکنند.
- معاملهگران در این روش با تنظیم هم زمان دو سفارش محدود، میتوانند مطمئن باشند که حتی اگر سهم در ضرر احتمالی باشد، ایشان میتوانند سود خود را کسب کنند.
- سفارش OCO برای صرافی ارزهای دیجیتال بایننس منحصربهفرد است. تعداد محدودی از صرفیها برای تریدرها امکان استفاده از این روش را فراهم کردهاند.
کار با سفارشات OCO در بایننس
بایننس یک صرافی است که کاربران فقط میتوانند از آن برای معامله ارز دیجیتال استفاده کنند. یعنی بایننس یک صرافی کریپتو به کریپتو است. بایننس در آپدیت جدید خود امکان استفاده از سفارشات OCO را قرار داده است.
کار با سفارشات OCO در بایننس بسیار ساده است. ابتدا باید وارد حساب بایننس خود شده و سپس به رابط Basic Exchange رفته و گزینه Stop limit Order را انتخاب کرده تا بتوانید از منو باز شده، OCO را انتخاب کنید. در سایت بایننس، سفارشهای OCO را میتوان هم برای سفارشات خرید و هم سفارشات فروش تنظیم کرد.
همانطور که گفتیم، کار با سفارش OCO در بایننس بسیار ساده است. در ادامه بخشهای مختلف سایت را توضیح خواهیم داد.
- منوی محدود یا Limit
از این منو مشخص میکنیم که وقتی قیمت اتریوم تا میزان مدنظر ما افزایش یافت، سهم یا ارز ما به همین قیمت به فروش برسد. در دفتر سفارش یا Order Book قیمت سفارش محدود را میتوان مشاهده کرد.
- Stop Limit
ابتدا منو کشویی OCO را انتخاب کرده و بعد منوی Sell را انتخاب میکنیم. این منو مخصوص سفارشات فروش است. این بخش مثل ثبت معاملات Stop Limit است که در آن معاملهگر میتواند حد ضرر را خود تعیین کند.
اگر قیمت تا حد ضرر کاهش پیدا کرد، حد ضرر فعال میشود و معاملهگر باید در قسمت Limit، قیمت فروش پیشنهادی خود را معین کند. برای این که سهم یا ارز در صف فروش قرار نگیرد قیمت پیشنهادی را معمولا پایینتر از حد ضرر تعیین میکنند.
در قسمت Amount باید میزان سهم یا ارزی که میخواهید بفروشید را وارد کنید. قسمت Total نیز ارزش کلی که از این فروش به دست خواهد آمد را نشان میدهد.
جمع بندی
سفارش OCO به معاملهگران این امکان را میدهد که به طور هم زمان دو سفارش محدود یا Limit و توقفی محدود یا Stop Limit را با هم تنظیم کند. هرچند سفارشات OCO از دو سفارش Limit و Stop Limit تشکیل شده است اما در نهایت فقط یکی از این دو سفارش قابلیت انجام را دارد.
سفارش OCO همان طور که از نام آن پیدا است، سفارشی است که سفارس دیگر را به طور کامل لغو میکند. به عبارت دیگر OCO یک جفت سفارش است که معلوم میکند کدام سفارش سوددهی بیشتری دارد تا انجام شود و سفارش دیگر به طور کامل کنسل گردد.
اگر معاملهگر قصد داشته باشد که در یک زمان از دو حالت وارد یک معامله شود؛ یعنی بخواهد معامله خود را در شکست لایه مقاومتی در جهت بالا یا همین طور شکستن لایه حمایتی به سمت پایین تنظیم کند، میتواند به راحتی از یک سفارش OCO که ترکیبی از دو سفارش هم زمان خرید توقفی یا Buy Stop و فروش توقفی یا Sell stop است، استفاده کند.
سفارشات OCO در عین راحتی و سادگی بسیار قدرتمند هستند و به معاملهگران این اطمینان را میدهند که معامله آنها در محیطی امن تنظیم میشود. سفارشات OCO برای محدود کردن ریسک تا حد ممکن و حفظ سود سهم و همچنین برای ورود یا خروج از موقعیتها استفاده میشود.
برای این که با نحوه کار این نوع سفارشات بهتر آشنا شوید، حتما باید با نحوه کار با سفارشهای محدود یعنی Limit و توقفی محدود یعنی Stop Limit آشنا باشید.
بیشتر بخوانید :