بررسی عادت های مالی درست و غلط و تاثیر آن بر زندگی
امروزه پول پایه و اساس هر زندگی است. اگر در رویاهایتان پول را مهم ترین چالش زندگی نمی دانید، مشکلی نیست چون رویا است. ولی در جهان واقعی شرایط کمی متفاوت تر است. در دنیای امروز پول حرف اول را در هر زندگی و هر جامعه ایی می زند. همین پول می تواند باعث آرامش و راحتی و منبع استرس و مشقت شما باشد.
بر اساس نظر سنجی APA’s 2014 Stress in America1، پول اصلی ترین عامل استرس در خانواده ها است. این استرس و نگرانی در خانواده های دارای فرزند زیر ۱۸ سال بیشتر از خانواده هایی است که فرزندانی با سن بالای ۱۸ سال دارند.با سرمایه سازی همراه باشید.
معایب صحبت نکردن درباره ی ارزش پول در خانواده
اکثر مردم دوست ندارند درباره منابع مالی آنها، درآمدشان و یا پس اندازشان صحبت کنند ولی این به معنای کم اهمیت بودن پول در زندگی این اشخاص نیست.
اگر فردی تمایل نداشته باشد در جامعه درباره پول صحبت کند مشکلی پیش نمی آید اما وقتی فرد در خانواده خود هم تمایل به صحبت کردن درباره پول ندارد، باعث ایجاد آسیب به فرزندان آن خانواده می شود.
هر خانواده عادت های خاصی در به دست آوردن پول و خرج کردن آن ها دارد. این عادت ها ابتدا در والدین شکل می گیرد و هر روزی که از زندگی مشترک آنها می گذرد این عادت ها هم پیچیده تر و کامل تر می شوند البته همیشه نتیجه به سمت خوب بودن و مناسب بودن پیش نمی رود و برخی اوقات عادت های مالی بدی نیز در خانواده ها پدید می آید به همین دلیل برخی اوقات بسیاری از انسان ها سوال می کنند که چگونه کمتر خرج کنیم؟
در نهایت با وارد شدن کودکان به خانواده این عادت ها به کودکان نیز منتقل می شوند. در واقع یک فرد بالغ که سن بالایی دارد، اولین عادت های مالی خود را از والدین خود یاد گرفته است در نتیجه صحبت نکردن درباره مسائل مالی در جمع خانواده به فرزندان آن خانواده آسیب می زند چون اولین کلاس درس اقتصاد خانواده توسط والدین برگزار می شود.
اما خود این عادت های خوب و بد چه تاثیری بر زندگی خانواده ها دارند؟
بعضی از عادت های مالی می توانند به شکوفایی اقتصادی و در نتیجه پولدار شدن ما منجر شوند و برخی دیگر از عادت های مالی هم هستند که می توانند ما را بدبخت و حتی تبدیل به کارتن خواب کنند.
تعیین صندوق ذخیره مالی
تصور کنید شما یک صندوق ذخیره اضطراری برای خود تعین کرده اید و هر روز مقداری پول به این صندوق اضافه می کنید. زمانی که شما دچار بیماری می شوید و یا تصادف می کنید می توانید از این صندوق پول برداشت کنید و با این راه از قرض گرفتن و زیر دین رفتن خلاصی یابید.
این تنها یک نمونه از عادت های خوب مالی بود. در فضای مجازی مقالات زیادی را در باره عادت های خوب و بد می توان پیدا کرد. اما بیایید به صورت خلاصه چند عادت خوب و بد را با هم بررسی کنیم که توسط موسسه های مختلفی جمع آوری شده اند.
1.پول هایتان را دوست داشته باشید و آسان خرجشان نکنید
ابتدای هر ماه لیستی از خرج های آن ماه را تهیه کنید و سعی کنید موارد اضافه و کم اهمیت را حذف کنید. این به این معنا نیست که تفریحات را خط بزنید، در واقع تفریح همانند غذا خوردن و نوشیدن آب لازم است. سعی کنید در همان ابتدای ماه مقداری پول را مشخص کنید که قرار است در آخر ماه آن را پس انداز کنید.پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه پس انداز کنیم را مطالعه کنید.
2.قبض ها را فورا پرداخت کنید.
به محض اینکه قبض ها را دریافت کردید، آنها را پرداخت و تسویه حساب کنید. پرداخت نکردن به موقع باعث می شود که مبالغ قبض ها انباشته شود و بعد از چند ماه متوجه می شوید که صورتحساب هایتان به طرز نگران کننده ایی بالا رفته و توان پرداخت آن را ندارید و یا اگر توانش را داشته باشید، باید یک ماه جهنمی بدون پول را سپری کنید.
3.پس انداز داشته باشید
هر ماه ۲۰٪ الی ۳۰٪ از حقوق خود را پس انداز کنید. این پس انداز جدای از ذخیره پول در صندوق اضطراری است و به منظور داشتن پول برای مواردی است که با حقوق یک ماهتان نمی توانید آنها را انجام دهید یا خریداری کنید. خرید یک ماشین و یا یک سفر خارجه از جمله موارد هدف برای پس انداز است.
4.لاکچری بودن شما را به موفقیت نمی رساند
اگر جز آن دسته از افراد هستید که حقوقتان برابر با میانگین حقوق جامعه است، پس نباید به دنبال تجملات و خرید کالاهای لوکس بروید. اینکار غیر از آسیب رساندن به پس اندازتان کمکی به شما نمی کند.
در ابتدای هر ماه، تفریح های خود را در طول آن ماه مشخص کنید و سعی کنید آنها را متناسب با درآمدتان انتخاب کنید. شاید بتوانید چند مسافرت گران بروید و یا عینک و ساعت لوکس خریداری کنید، اما این کار جز از بین بردن پس اندازتان کمک دیگری به شما نمی کند. با پس انداز پولی که قرار است برای تجملات خرج شود، می توانید پس از مدتی با آن پول ها اقدام به سرمایه گذاری و افزایش درآمدتان کنید.
این سرمایه گذاری ها و افزایش درآمد در نهایت شما را به جایی می رساند که بدون دغدغه اجناس لاکچری را خریداری کنید.قبل از شروع سرمایه گذاری پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین سرمایه گذاری در ایران را مطالعه کنید.
5.تعمیرات را به موقع انجام دهید و در نگهداری وسایل دقت کنید
اگر ماشین شما خراب است، قبل از آن که آن خرابی باعث آسیب رساندن به بخش های دیگری از ماشین شما شود تعمیرش کنید. امروزه اکثر وسایل مورد نیاز ما به صورت سیستمی هستند و خرابی یک جز آن باعث می شود به مرور دیگر اجزای وسایلمان هم آسیب ببینند و این خود به معنای صرف هزینه و پول بیشتری برای تعمیر آن ها است.
از طرف دیگر با نگهداری خوب و توجه به شیوه نگهداری وسایلمان می توانیم از خراب شدن و از کار افتادگی آنها جلو گیری کنیم. در خانه بگردید و به همه وسایل موجود در خانه و یا اتاقتان توجه کنید. اگر هر کدام از آنها خراب شوند باید یکی دیگر را جایگزین کنید و این به معنای خرج کردن الکی پول است، در حالی که با کمی مراقبت می شود از خرابی و نابودی آنها جلوگیری کنیم.