همه چیز درباره الگوی کوسه
همان طور که میدانید الگوهای بسیاری در تحلیل تکنیکال مربوط به بازار بورس وجود دارند و یکی از پرکاربردترین این الگوهای تحلیل تکنیکال، الگوی کوسه است. این الگو نیز مانند دیگر الگوها ترکیبی از اعداد فیبوناچی و اشکال هندسی هستند.
بنابراین برای استفاده از آنها بایستی تسلط کاملی روی ابزارهای فیبوناچی داشته باشید. تا در این صورت بتوانید با استفاده از الگوی کوسه و الگوهای هارمونیک دیگر، سود خوبی در بازار بورس و معاملات کسب نمایید.
باید بیان کنیم الگوی هارمونیک کوسه نیز مانند دیگر الگوها، دارای جریان نزولی و صعودی هستند. اغلب الگوهای صعودی کوسه به شکل M بوده است و الگوی نزولی کوسه نیز به شکل W است.
برای این که بتوانیم الگوی کوسه را بهتر بشناسیم، ضروری است دو الگوی نزولی کوسه و الگوی صعودی کوسه را به خوبی تحلیل کنیم. در ادامه قصد داریم به معرفی این دو الگو بپردازیم پس همراه ما باشید.
الگوی کوسه نزولی
برای اینکه متوجه شوید شروع جریان نزولی الگوی کوسه از کجا آغاز میشود، نقطهای را با نام x در نظر بگیرید. این نقطه هنگامی که در جهت نقطه A شروع به افت کرد، جریان نزولی قیمت آغاز شده است.
حرکت بعدی در این نوع الگو، یک جریان معکوس از نقطه A به نقطه B خواهد بود. اصطلاحا به این نقطه موج XA گفته میشود. بنابراین پس از آن نیز شاهد کاهش قیمت به اندازه خط BC خواهید بود.
که در حقیقت نقطه C سطح اصلاحی در موج AB محسوب میشود. در جریان نزولی الگوی کوسه شما نیز شاهد صعود این الگو خواهید بود. برای اینکه نقاط صعودی CD را تعیین کنید، در حقیقت بایستی نقطه D را در نمودار سطح اصلاحی موجو BC را نشان دهد. از سوی دیگر نیز نقطه D قادر است در نسبت موج XA نیز قرار گیرد.
در چنین الگوی میتوانید به وضوح نقطه D را ابتدای جریان نزولی الگوی کوسه به حساب آورید. چنانچه این نقطه از قیمت معینی گذر کند، انتظار آن را داشته باشید که قیمت با اصلاح موج XA همراه شده و جریان نزولی شروع شود.
بعد از آن نیز شروع این جریان را میتوان نقطه D جدید به حساب آورد. معاملهگران به این دلیل واقف هستند که فقط میتوان در بازارهای دو طرفه سود خوبی را از کاهش قیمت کسب کرد.
بنابراین در صورتی که در بازارهای دو طرفه شاهد الگوی نزولی کیسه بودید، قادر هستید در نقطه D اقدام به ارسال سفارش فروش و انجام معامله کنید. بعد از آن نیز بایستی با ارسال خرید در قیمتهای پایینتر، از این معامله خارج شوید. در چنین الگویی شما با اهداف قیمتی منحصربهفردی مواجه هستید که شامل موارد زیر هستند:
- نقطه A
- نقطه C
- تراز 6108% در خط CD
- انتظار چارت قیمتی در تراز 1.272 CD
چنانچه شکست مقاومت قیمت C و ادامه این جریان افتی قادر هستید حد ضرر این الگوی کوسه را از نقطه D بالاتر در نظر بگیرید. حال که با الگوی کوسه نزولی آشنا شدید در ادامه به توضیح الگوی کوسه صعودی میپردازیم.
الگوی کوسه صعودی
برای تعیین این الگو نیز بایستی نقطه شروع را نقطه X در نظر بگیرید، که به جهت نقطه A در حال رشد است. بعد از آن نقطه A به نقطه B مشاهده نمایید که در اصل سطح اصلاحی موج XA به حساب میآید.
بعد از آن سطح اصلاحی، قیمت در خط BC نیز جریان صعودی در پیش میگیرد. نقطه C روی الگوی کوسه صعودی سطح اصلاحی موج AB است. شما میتوانید در این نوع الگو نیز شاهد جریان نزولی قیمت باشید که از طریق خط CD مشخص میشود.
نقطه D سطح اصلاحی روی این الگو است که روی موج BC قرار میگیرد. این نقطه را میتوانید سطح اصلاحی XA نیز به حساب آورد. باید روی الگوی صعودی کوسه، نقطه D را از اول جریان صعودی حرکت قیمت در نظر داشته باشید.
در این نقطه قادر هستید با ارسال سفارش خرید، وارد معامله شوید. چنانچه نقطه D از تراز 0.886 گذر کرد، میتوانید منتظر افزایش جریان صعودی موج XA روی این نوع الگو باشید.
بنابراین نقطه D را روی الگوی کوسه صعودی، روی تراز اصلاحی 1.13 موج XA واقع خواهد شد. روی الگوی کوسه صعودی نیز اهداف قیمتی معینی وجود دارد که میتوان به پرکاربردترین آنها چنین اشاره کرد:
- نقطه A
- نقطه C
- تراز 61.8% در خط CD
- انتظار رشد قیمت با تراز 1.272 CD الی 1.618 CD
بعد از شکست مقاومت قیمتی نقطه C حد ضرر روی این الگوی کوسه را بایستی کمی پایینتر از نقطه D مدنظر قرار دهید.
نکته مهمی که در این بخش وجود دارد این است که در زمان تشخیص الگوهای هارمونیک کوسه در نمودار و محاسبه نقطه D بهتر است از تغییر جریان مطمئن شوید و سپس اقدام به ورود کنید.
بنابراین بهتر است منتظر بمانید تا واکنش قیمت پس از لمس نقطه D و در کندلهای پس از این نقطه در رابطه با ورود یا عدم ورود به سهم تصمیمگیری شود. برای اطمینان خاطر از تغییر جریان بسیاری از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال مانند واگرایی میتواند کارساز شود.
علاوهبر این فراگیری علم تابلوخوانی و کندلشناسی میتواند تا حد قابل توجهی تشخیص الگوی کوسه و تغییر جریان نمودار را ساده کند.
ساختارهای قیمتی در الگوهای هارمونیک
بین الگوهای قیمتی تکنیکال استاندارد مانند الگوهای سروشانه و تکنیک معاملات در الگوهای هارمونیک، شباهتهای بسیاری وجود دارد. یکی از دلایل مهم با هدف تشخیص و تایید الگوهای قیمتی، تمرکز اصلی بر شکل منحصربهفرد حرکات قیمتی است.
الگوهای هارمونیک، الگویهای قیمتی تکنیکال بسیار منحصربهفرد با محاسبات فیبوناچی خاصی هستند. محاسبات فیبوناچی مزیتهای بسیاری را در اختیار معاملهگران قرار میدهد. این مزیت در تعیین و دستهبندی سطوح قیمتی تکنیکال جدا به کار میروند.
هر یک از فرصتهای معاملاتی، برای هر موقعیت معین، استراتژیهای الگو محور منحصربهفردی را نشان میدهد. ساختارهای قیمتی متشابه، برابر نبوده و بایستی هر الگو عینا تعریف و مشخص شود. اطلاعات بسیاری از تعریف خاص الگو براساس حرکات قیمتی احتمالی آتی قابل تشخیص است.
همچنین بخوانید : آموزش بورس از صفر
جزئیات معاملات در الگوهای هارمونیک کوسه
به طور کلی، این شیوه موجب ایجاد معاملاتی میشود که از نظر تکنیکال طبق حرکات قیمتی گذشته و آینده ایجاد شدهاند. در الگوهای هارمونیک کوسه، معاملهگر به جای مشغول شدن به موضوعات بنیادی، صرفا بر حرکات خالص قیمتی متمرکز است.
در تصمیمگیریهای معاملاتی با هدف از بین بردن تعصبات، اعتماد کامل به حرکات قیمتی لازم است. این دلیل موجب میشود که معاملهگر، تمام سیگنالهای تکنیکال موجود در بازار بورس را استفاده نماید.
سیگنالهای مرتبط با نقاط بازگشتی ابزار از طریق محاسبات نسبی روی امواج مجاور قیمتی نشان داده میشود. شرایط بازار از طریق تکنیکهای معاملاتی مشخص میشوند. همچنین، تکنیکهای معاملاتی هارمونیک به شما کمک میکند تا بتوانید فرصتهای معاملاتی مختلف را شناسایی کنید.
این فرصتهای معاملاتی درواقع به خریداران و فروشندگانی که با یکدیگر در حال رقابت هستند کمک میکند تا بتوانند سطوح قیمتی سهام را بهتر شناسایی کنند. الگوهای قیمتی منحصربهفرد اغلب موجب تغییر این سطح میشوند.
قواعد دقیق موجود در الگوهای هارمونیک کوسه، سیستمی را به معاملهگران ارائه میکنند که اساس و پایه تمام تصمیمات معاملاتی را در الگوهای تکنیکال به شمار میرود. معاملات صورت گرفته طبق الکوهای هارمونیک، دارای دامنههای قیمت دقیق هستند.
بیشتر بخوانید :