قیمت اتریوم به 700 دلار رسید!
بازار ارزهای دیجیتال از تاریخ 4 اسفند امسال با اصلاحات گستردهای رو به رو شده است. در این بین قیمت اتریوم در صرافی کراکن سقوط کرد و به 700 دلار رسید.
قیمت اتریوم در عرض مدت زمان یک ساعته، در یکی از صرافیهای بزرگ آمریکایی و یکی از مطرحترین صرافیهای جهان، یعنی صرافی کراکن، تا 700 دلار سقوط کرد. به دلیل این Flash Crash یا سقوط سریع، تعداد زیادی از سرمایه گذاران اتریوم در صرافی کراکن با ضررهای بالایی رو به رو شدند.
این سقوط سریع، یک سقوط 63 درصدی بود که باعث شده حجم معاملات اتریوم در کراکن به 75.500 اتر یعنی مبلغی در حدود 131.5 میلیون دلار برسد.
سقوط سریع یا Flash Crash چه زمانی رخ میدهد؟ سقوط سریع سقوطی است که در مدت کوتاه با شدت بسیار زیاد رخ میدهد و باعث میشود حجم زیادی از سرمایه گذاران در پلتفرمهای مشتقه نظیر معاملات آتی لیکویید میشود.
سقوط سریع به کاربرانی که سفارش خود را با قیمتهای پایین ثبت کردهاند، کمک میکند تا سفارشهای آنها زودتر انجام شود.
شبکه اتریوم نیز دچار سقوط سریع یا Flash Crash شد و باعث شد قیمت آن در صرافی کراکن به شدت و بسیار زیاد افت کند. البته در ماه نوامبر سال 2019 شبکه اتریوم باز هم سقوط سریع را تجربه کرده بود.
در صرافی پولونیکس، برای شبکه اتریوم کاهش قیمت 20 درصدی اتفاق افتاد.
نکته مهم این است که سقوط سریع یا Flash Crash و کاهش قیمت یک دفعهای فقط مخصوص شبکه اتریوم نیست و برای سایر ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین هم تا به حال اتفاق افتاده است. مثلا سقوط سریع در اردیبهشت سال 99 برای بیت کوین اتفاق افتاد.
پس از این سقوط، حالا قیمت اتریوم به سطح عادی خود برگشته و با قیمتی در حدود 1450 دلار در حال حاضر معامله میشود.
اتریوم چیست؟
اتریوم یکی از ارزهای دیجیتال و یک زیر ساخت آزاد بر پایه فناوری بلاک چین است که این قابلیت را دارد که روی آن برنامههای کامپیوتری غیر متمرکز را اجرا کرد.
معنی غیر متمرکز این است که اتریوم به هیچ کس تعلق ندارد و یک یا چند نفر آن را کنترل نمیکنند. به همه ( یعنی همه کسانی که اتریوم را خریداری کردند) تعلق دارد و همه آنها میتوانند در کنترل آن نقش داشته باشند.
این برنامه به هیچ وجه قابل توقف و دستکاری نیست. حتی خالق آن هم نمیتواند آن را تغییر دهد.
تعریف رسمی منتشر شده از اتریوم به صورت ذیل است :” اتریوم بستری غیر متمرکز است که میتوان قرارداد هوشمند را روی آن اجرا کرد. برنامههای زیادی روی این شبکه اجرا میشود که احتمال هیچ گونه دخالت افراد شخص ثالث، سانسور و یا از کار افتادگی در آن وجود ندارد.”
هدف از ایجاد شبکه اتریوم بنا به گفته جوزف لوبین، یکی از توسعهدهندگان آن، این است که :” هدف از ایجاد اتریوم این بود تا برای انجام کارها و امورات زندگی، به هیچ کدام از بانکها شرکتها یا نهادهای دیگری غیر از خودمان نیازی نداشته باشیم.”
اتریوم یک قدم از بیت کوین جلوتر است. به این دلیل که قابلیت اجرای غیر متمرکز قراردادهای هوشمند یا کدهای کامپیوتری را هم دارد تا بتوان علاوهبر پول، سایر فرایندها را نیز غیر متمرکز کرد.
اتر ارز دیجیتال شبکه اتریوم است
اتر ارز دیجیتال شبکه اتریوم است که واحد اختصاری آن ETH است. اتر به عنوان پول شبکه و همین طور برای پرداخت کارمزدها و یا هزینهها به کار برده میشود. پس هرچقدر که محبوبیت و میزان استفاده از شبکه اتریوم زیاد شود، ارزش اتر هم افزایش پیدا میکند.
دو راه برای داشتن اتر وجود دارد. راه اول خرید اتر از سایت های صرافی های ارز دیجیتال و راه دوم ذخیره کردن آن روی نرم افزارهای کیف پول در گوشیهای موبایل هوشمند یا لپتاپ و کامپیوترهای شخصی است.
اشخاص زیادی به آینده اتریوم امیدوار هستند و بخاطر امیدواری به افزایش ارزش آن روی این ارز دیجیتال سرمایه گذاری میکنند.
صرافی کراکن چیست؟
«کراکن» یک صرافی برای ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، اتر و … است. این صرافی آمریکایی یکی از معتبرترین و محبوبترین صرافیهای ارز دیجیتال در آمریکا و همین طور در جهان است.
صرافی کراکن این امکان را برای مشتریان و کاربران خود فراهم میکند که با استفاده از ارزهای فیات و همین طور با ارزهای رمز پایه، معاملات خود را انجام دهند.
ارزهای فیات قابل استفاده در صرافی ، عبارتند از: دلار آمریکا یا USD، ین ژاپن یا JPY، فرانک سوئیس یا CHF، دلار کانادا یا CAD، دلار استرالیا یا AUD، پوند انگلیس یا GBP، یورو یا ERU.
به مبلغی که در هر کدام از این ارزها هزینه میشود، حجم معاملات آن ارز گفته میشود. بیشترین حجم معاملات انجام شده در صرافی کراکن مربوط به ارز یورو است. استفاده از صرافی کراکن مزایای زیادی دارد.
مزایای صرافی کراکن
- پشتیبانی از ارز فیات
شش ارز مختلف فیات قابل معامله در صرافی کرکن هستند. یعنی به مراجعه به صرافیهای دیگر برای شروع معاملات نیازی نیست.
- کارمزد تراکنشها
کارمزد تراکنشها در صرافی کراکن یکی از کمترین قیمتها در بازار است. هزینههای معاملاتی معمولا بین 0 تا 0.26 درصد است. البته هزینه معاملاتی دریافتی از تجارت به خرید یا فروش هم بستگی دارد. معمولا این مقدار برای خریداران مقداری برابر 0.16 درصد و برای فروشندگان نیز مقداری برابر 0.26 درصد است که باید در هر معامله هزینه تراکنش آن معامله پرداخت شود.
- محبوبیت و شهرت
امنیت برای همه مهم است. صرافی کراکن یکی از صرافیهایی است که برای به دست آوردن شهرت و محبوبیت جهانی خیلی تلاش کرده است. این صرافی توانسته ثابت کند که میتواند پول همه مشتریان خود را ایمن نگه دارد. صرافی کراکن این کار را با استفاده از حسابرسی اثبات ذخایر انجام داده است.
- بخش کاربری
یکی از مزایای صرافی کراکن، پشتیبانی قوی و مفیدی است که در سایت خود ارائه میدهد. کاربران جدید این صرافی میتوانند با مراجعه به بخش راهنما و بعد بخش پشتیبانی، نکات مختصر و مفیدی درباره این صرافی و نحوه انجام معاملات در این صرافی به دست آورند. این در حالی است که بسیاری از صرافیهای دیگر چنین قابلیت و گزینهای ندارند.
- فراوانی رمز ارزها
صرافی کراکن ارزهای مختلفی را برای معامله کردن به کاربران ارائه میدهد. بسیاری از صرافیها فقط پرکاربردترین و محبوبترین ارزها را ارائه میدهند. این در حالی است که صرافیهای بزرگ مثل بایننس، بیشتر از 150 ارز رمزنگاری شده را ارائه میدهد که این مقدار بسیار بیشتر از رمز ارزهای ارائه شده توسط کراکن است.
البته صرافی کراکن مانند هر صرافی دیگری معایبی هم دارد.
معایب صرافی کراکن
- قابلیت اطمینان
در سالهای گذشته، صرافی کراکن دچار مشکلاتی بود. مثلا یکی از این مشکلات این بود که صرافی کراکن نمیتوانست با تعداد مشتریانی که در حال ثبت نام هستند، کنار بیاید. یا مثلا باید در آن واحد با چندین حمله سایبری مقابله میکرد.
به همین دلایل صرافی کراکن در ماه ژانویه سال 2018 به مدت یک هفته تعطیل شد. اما پس از یک هفته این صرافی بخش امنیتی خود را تقویت کرد و پرقدرت بازگشت.
- خدمت به کاربران
صرافی کراکن نیز مانند سایر سیستم عاملهای مبادلهای چندگانه از کاربران در پشتیبانی ضعف دارد. اما این شرکت در تلاش است که این گزینه را بهبود ببخشد.