10 اقتصاد برتر جهان در سال 2021
عوامل و شرایط گوناگونی وجود دارد که بسیاری از کشورها با توجه به آنها میتوانند مسیر موفقیت و پیشرفت را طی کنند. امروزه با ایجاد تکنولوژیها و روشهای مختلف در علم اقتصاد تحولات زیادی در اقتصاد کشورهای مختلف رخ میدهد. همچنین این موارد سبب ایجاد یک رقابت سنگین برای قرار گرفتن در لیست ده اقتصاد برتر دنیا شده است.
در سالهای آینده، کشورهایی که امروزه درحال توسعه هستند، به رتبه برترین های اقتصاد جهان میرسند. در این مقاله از سرمایه سازی تصمیم داریم پیشبینی بر 10 اقتصاد برتر جهان داشته باشیم تا شما نیز با آنها آشنا شوید؛ بنابراین اگر از علاقهمندان به چنین موضوعی هستید، ادامه متن را از دست ندهید.
ایالاتمتحده آمریکا
ایالاتمتحده آمریکا علارغم تمام چالشهایی که برای آن پیش آمده، توانسته از سال 1871 تا به امروز، خود را به عنوان یکی از قطبهای برتر اقتصاد معرفی کند.
این ابرقدرت اقتصاد، هر سال با پیشرفتهای بسیاری مواجه میشود؛ برای مثال میتوان گفت که در سال 2017 اقتصاد این کشور برابر با 19.39 تریلیون بود و در سال 2018 این عدد به 20.41 تریلیون دلار افزایش پیدا کرد. این موضوع هر ساله تکرار میشود و از همین جهت پیشبینی میکنیم که چنین اتفاقی در سال 2021 نیز بیفتد و ایالات متحده آمریکا با اقتصاد 24.53 تریلیون دلار، خود را نیز به عنوان یکی از اقتصادهای برتر معرفی کند.
این کشور طبق آمار 20 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را بر عهده گرفته است و از آن جایی که تکنولوژی و شاخصهای بسیاری برای آن در نظر گرفته شده، توانسته به صورت کلی 80 درصد تولیدات را به دست بگیرد. همچنین در این کشور شرکتهای بسیار و گوناگونی وجود دارد که فعالیت آنها نیز دلیلی بر پیشرفت این کشور به حساب میآیند.
چین
از دیگر کشورهایی که در دهههای اخیر با پیشرفت چشمگیری روبهرو بوده است، میتوان به چین اشاره داشت. این کشور در طی مسیر موفقیت با موانع بسیاری روبهرو شد، ولی توانست با یک برنامهریزی مناسب، از پس این موانع برآید و امروزه چین را بهعنوان یکی از کانونهای تولیدات جهان میدانند.
در این کشور محصولات گوناگونی به تولید میرسند و به دیگر کشورها صادر میشوند. توجه داشته باشید که این موضوع باعث شده که به چین لقب کارخانه دنیا را دهند. پیشرفتهایی که در زمینه اقتصادی برای چین اتفاق افتاد، سبب شده است که اختلاف پیشرفتهای این کشور با آمریکا کاهش پیدا کند.
این کشور در سال 2018، نرخ 6.6% پیشرفت را برای خود رقم زد و طبق پیشبینیها برای سالهای آینده، به نظر میرسد که نرخ اقتصاد در این کشور به 2.96 تریلیون دلار برسد. تمام این موارد سبب شده است که چین را به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان در نظر بگیریم.
ژاپن
ژاپن سومین قطب برتر اقتصاد را به خود اقتصاد داده است. این کشور نیز همانند چین در ابتدا اقتصادی خوبی نداشته و در دهههای 60 و 70 با رشد چشمگیری مواجه شد. توجه داشته باشید که این کشور سالهای بدی که در آنها با افت شدید اقتصاد مواجه شد را پشت سر گذاشته است و شرایط بهتری را تجربه میکند.
طبق پیشبینیهایی که به دست آمده، ژاپن در سال 2021 پیشرفت و رشد مثبتی خواهد داشت، هر چند که این پیشرفت درصد کمی خواهد بود.
آلمان
آلمان از جمله کشورهایی به حساب میآید که اقتصاد در آن با نوسانات بسیاری همراه بوده است. این کشور از آن جایی که وابستگی زیاد به صادرات کالاهای سرمایهای داشت، زیانهای بسیاری دید؛ چرا که در سال 2008 این بازار با رکود بالایی روبهرو شد؛ اما آلمان توانست در سالهای 2016 و 2017 در این زمینه رشد داشته باشد و پس از آن نیز تصمیم گرفت از طرح industrie 4.0 استفاده کند و به عنوان یکی از برترین و بزرگترین قطبهای اقتصاد شناخته شود.
انگلستان
انگلستان با میزان تولید ناخالص 2.62 تریلیون دلار، رتبه 5 پیشبینی اقتصاد برتر جهان در سال 2021 را به خود اختصاص داده است. این کشور از سال 1992 تا سال 2008، رشد صعودی در زمینه اقتصاد داشت؛ اما در ماه آوریل سال 2008، اقتصاد این کشور با نزول روبهرو شد.
پس از تمام این موارد و مشکلات، انگلستان برنامهای را برای پیشرفت در زمینه اقتصاد برنامهریزی کرد و توانست در سالهای بعد در این زمینه به پیشرفت برسد. پیشبینی میشود این کشور در سال 2021 یکی از رتبههای برتر در زمینه اقتصاد جهان را به خود اختصاص دهد.
هند
کشور هند در بین سالهای 2003 تا 2007، رشد ناخالصی بالای 9 درصد را تجربه کرد که این آمار، نرخ مناسبی برای پیشرفت در زمینه اقتصاد به حساب میآید؛ اما باید متذکر شد که این آمار در سالهای بعد چنین رشدی نداشت و روند آهستهای را در پشت سر میگذاشت. هند بر اساس برنامهریزیهایی که در زمینه اقتصاد انجام داده است، خود را به عنوان یکی از قطبهای برتر اقتصاد در سال 2021 معرفی کرده و میتوان نام این کشور را در لیست اقتصادهای برتر قرار داد.
فرانسه
فرانسه از جمله کشورهایی به حساب میآید که توانسته در دورههای بحران مالی، وضعیت را در شرایط بهتری قرار دهد. پس از گذشت این دوران، فرانسه رشد نسبتا پایداری در زمینه اقتصاد به دست آورد و در زمینه رشد ناخالصی نیز به خوبی پیش رفت، به طوری که پیشبینی میشود نرخ رشد در این کشور در سال 2021 به 1.6% برسد.
با این اوصاف فرانسه نیز یکی از برترینهای اقتصاد به حساب خواهد آمد.
ایتالیا
ایتالیا یکی از کشورهای موفق در زمینه اقتصاد به حساب میآمد، اما به دلیل وجود برخی از مشکلات مانند بیثباتیهای سیاسی، عدم اصلاحات ساختاری، رکود اقتصادی و … با شکستهای بسیاری در این زمینه روبهرو شد.
پس از گذشت مدتی و در سالهای 2012 و 2013 این کشور به ترتیب به رشد 2.4% و 1.8 درصدی دست پیدا کرد و توانست شرایط را تا حدودی بهتر کند. روند پیشرفت این کشور با ادامه روبهرو شد و پیشبینی میشود که این کشور یکی دیگر از اقتصادهای برتر در سال 2021 شناخته شود.
برزیل
در بین سالهای 1999 تا 2008، برزیل به طور میانگین در هر سال با پیشرفت 3.4 درصدی در زمینه تولید ناخالصی روبهرو بود؛ چرا که بسیاری از کشورها به دنبال محصولات و کالاهای برزیلی بودند. البته باید اشاره کرد که این کشور در برخی از سال ها نیز با افت در زمینه اقتصاد نیز روبهرو شده است؛
اما باید اشاره کرد که توانسته اوضاع را به حالت قبل برگرداند، به طوری که طبق آمار، این کشور در سال 2019 رشد 2.3 درصدی با تولید ناخالص داخلی 2 تریلیون دلاری را برای خود رقم زد و از همین جهت میتوان آن را یکی دیگر از 10 اقتصاد برتر 2021 در نظر گرفت.
کانادا
از دیگر کشورهای برتر در زمینه اقتصاد، میتوان کانادا را نام برد. این کشور از سال 1999 تا 2008، سالانه سود 2.9 درصد رشد را تجربه کرده است و از آن جایی که با دیگر کشورهای موفق در زمینه چون ایالات متحده آمریکا ارتباط دارد، بحران و شرایط بد را با راحتی بیشتری پشت سر میگذارد.
همچنین این کشور به سبب داشتن یک سیستم مالی مناسب، بحرانهای کمی را تجربه کرده و از همین جهت میتواند لیست 10 اقتصاد برتر جهان را تکمیل کند.
بیشتر بخوانید :
مهم ترین مفاهیم اقتصادی که هر کسی باید بداند