اتریوم کلاسیک چیست؟
شاید تا به حال اسم اتریوم کلاسیک به گوش شما خورده باشد. از زمان پیدایش اولین اتریوم تا سال ۲۰۱۶ تنها یک نوع از این ارز دیجیتالی موجود بود؛ اما پس از وقوع یک هک در این سال نوعی اتریوم جدید متولد شد. همین موضوع باعث شد که اتریوم قبلی به نام Ethereum Classic شناخته شود. این مقاله به قصد آشنایی بیشتر شما با اتریوم کلاسیک و تفاوتهای آن با اتریوم نوشته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی Ethereum Classic
اتریوم کلاسیک نوعی پلتفرم محاسباتی است که برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند استفاده میشود. این پلتفرم متن باز بر مبنای تکنولوژی بلاک چین پایه گذاری شده است. پلتفرم اتریوم کلاسیک میتواند با فراهمکردن یک ماشین مجازی اتریوم، قراردادهای هوشمند را توسط شبکههای بینالمللی اجرا کند. ارز دیجیتالی Ethereum Classic به صورت ETC نمایش داده شده و اتر کلاسیک نام دارد. در حال حاضر اتر کلاسیک جایگاه بیست و سوم در میان رمز ارزهای پایه را به خود اختصاص داده است.
اتریوم کلاسیک چگونه متولد شد؟
پس از این که اتریوم مورد حمله سایبری قرار گرفت، در جامعه آن دو دستگی ایجاد شد. بعضی از افراد متقاضی ایجاد تغییراتی در بلاک چین و بازگردانی سرمایهها بودند و بعضی دیگر اعتقاد داشتند که اصالت بلاک چین باید تحت هر شرایطی به طور کامل حفظ شود.
این دسته به استخراج بلاکهای سخت به همان روش قدیمی ادامه دادند؛ اما دسته اول به استفاده از فورک سخت در استخراج روی آوردند. همین مسئله باعث ایجاد دو دستگی در بلاک چین اتریوم شد. با توجه به این مسئله میتوان تنها تفاوت اساسی اتریوم و Ethereum Classic را در نسخه بلاک چین مورد استفاده این دو گروه دانست.
نحوه عملکرد اتریوم کلاسیک
Ethereum Classic عملکردی مشابه با اتریوم دارد؛ اما ارزهای اتریوم کلاسیک یا ETC و ارزهای اتریوم یا ETH در قیمت باهم تفاوت زیادی دارند و میتوان گفت که اتریوم از لحاظ قدرت و تاثیرگذاری از Ethereum Classic برتر است.
اتریوم کلاسیک برای تنظیم قراردادهای هوشمند از زبان solidity پشتیبانی میکند. رمز ارز پایه اEthereum Classic بر پایه قراردادهای هوشمند و اثبات کار بناگذاری شده است؛ اما بهروزرسانیهای خود را با کدهای پایه اتریوم تبادل نمیکند. به عبارت سادهتر، با وجود نزدیکتر شدن اتریوم به اثبات سهام و دورتر شدن آن از اثبات کار، هیچ تضمینی وجود ندارد که همین اتفاق برای اتریوم کلاسیک هم بیفتد.
اتریوم و Ethereum Classic چه تفاوت هایی دارند؟
- پس از پیدایش نوع جدید اتریوم، تعداد زیادی از سرمایه گذاران پایهگذار اتریوم به فعالیت در آن پرداختند؛ به همین علت اتریوم با سرعت بیشتری نسبت به اتریوم کلاسیک درحال رشد و توسعه است.
- اتریوم سرعت بیشتری نسبت به اتریوم کلاسیک داشته و دائما در حال بهروزرسانی و آپدیت است.
- متحدان سرمایهای اتریوم، شرکتهای شناخته شده و سرشناسی مانند جی پی مورگان، مایکروسافت، تویوتا و… هستند.
- پلتفرم Ethereum Classic قابل تغییر نبوده؛ درحالی که اتریوم میتواند به راحتی دستخوش تغییراتی شود.
- تعداد برنامه های غیر متمرکز اتریوم از اتریوم کلاسیک بیشتر است و همین مسئله باعث میشود که کار برنامه نویسی در اتریوم، نسبت به اتریوم کلاسیک، راحتتر انجام شود.
- با وجود حجم عرضه یکسان اتریوم و Ethereum Classic، حجم معاملات و قیمت فروش اتریوم بسیار بالاتر از اتریوم کلاسیک است.
مزایای اتریوم کلاسیک
از جمله مزایای اتریوم کلاسیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این پلتفرم توانسته تا کنون به چشماندازهای استاندارد یک بلاک چین وفادار بماند.
- این پلتفرم کاملا غیرقابل دستکاری است.
- سرمایه گذاران بزرگی از Ethereum Classic حمایت میکنند.
- با وجود پرریسک بودن سرمایه گذاری در اتریوم کلاسیک، چشمانداز روشن آینده این رمز ارز پایه میتواند با سودرسانی زیادی برای سرمایه گذاران همراه باشد.
- پس از حمله سایبری به اتریوم کلاسیک و دستکاری در تراکنشها، سرمایههای برباد رفته مجددا به مالکان حقیقی خود بازگردانده شدند.
معایب اتریوم کلاسیک
با وجود آینده درخشان این رمز ارز پایه و مزایای سرمایه گذاری در آن، باز هم میتوان معایبی را برای آن برشمرد. معایب Ethereum Classic عبارتند از:
- این رمز ارز پایه، یک جامعه اختصاصی و مختص به خود را ندارد که تمامی توسعهدهندگان، محققان و سرمایه گذاران در آن حضور فعال داشته باشند.
- به تمامی آپدیتهای جدید ETH دسترسی ندارد.
- این پلتفرم یک بار مورد حمله قرار گرفته و با تغییر ۵۱ درصدی تراکنشها مواجه شده است؛ به همین علت ممکن است امنیت کافی نداشته باشد.
- شایعهای مبنیبر کلاهبرداری افراد در اتریوم کلاسیک وجود دارد.
- به دلیل تفاوت تیم توسعهدهنده جدید Ethereum Classic با تیم توسعهدهنده اولیه آن، این امکان وجود دارد که ارز پایه از اصول اولیه و ابتدایی خود فاصله بگیرد.
- به عقیده بعضی از کارشناسان، حامیان این پروژه به طور کلی با پروژه اتریوم مخالف هستند.
چگونه میتوان اتریوم کلاسیک را ذخیره سازی کرد؟
برای نگهداری و استفاده از Ethereum Classic، کیف پولهای دیجیتالی متعددی وجود دارند که متقاضیان میتوانند هرکدام از آنها را برای ذخیرهسازی اتریوم مورد استفاده قرار دهند. بعضی از رایجترین کیف پولهای دیجیتالی که امکان ذخیرهسازی اتریوم کلاسیک یا ETC را فراهم میکنند، عبارتند از:
- کیف پولهای سخت افزاری Trezor و Ledger Nano S
- کیف پولهای نرم افزاری Atomic و Mist
- کیف پولهای موبایل Jaxx و Coinomi
Ethereum Classic چه آینده ای دارد؟
موقعیت فعلی این رمز ارز دیجیتالی ، مژده میدهد که Ethereum Classic قصد ندارد از بازار ارزهای دیجیتالی کنارهگیری کند؛ اما باز هم نمیتوان هیچ چیزی را در بازار پرفرازونشیب ارزهای دیجیتالی به طور قطع پیشبینی کرد.
درحال حاضر میتوان اتریوم کلاسیک را یک رمز ارز قدرتمند به حساب آورد که در سالهای اخیر افزایش قیمت قابل توجهی داشته است. این افزایش قیمت به حدی زیاد بوده که میتواند نوید بخش آینده درخشان این توکن باشد.
با این حال، رمز ارز اتریوم نسبت به Ethereum Classic از تکنولوژی جدیدتر و نوآوریهای بیشتری برخوردار است و اگر اتریوم کلاسیک نتواند پابهپای اتریوم پیشرفت کند، به مرور زمان طرفداران خود را از دست خواهد داد و از رده خارج میشود.
نتیجه گیری
برخی گمان میکنند که به علت محبوبیت بیشتر اتریوم نسبت به اتریوم کلاسیک، این ارز به طور کامل جای اتریوم کلاسیک را میگیرد و آن را از رده خارج میکند. با این حال بسیاری هنوز هم معتقداند که Ethereum Classic میتوان یک بستر مناسب برای سرمایه گذاری افرادی باشد که میخواهند سرمایه گذاریهای متنوعی را تجربه کنند.
با وجود امنیت بالاتر، آینده روشنتر و پشتیبانی بهتر شبکه اتریوم نسبت به Ethereum Classic، هنوز هم میتوان از اتریوم کلاسیک برای راهاندازی پروژههای کوچک و سرمایه گذاریهای جدید استفاده کرد. با وجود تمامی این موارد، چنانچه Ethereum Classic بخواهد با شبکه اتریوم رقابت کند، باید جامعه بیشتر و فعالتری را جذب خود کند.
بیشتر بخوانید :