سرمایهگذاری رشد (Growth Investing) چیست؟
افرادی که وارد بازارهای سرمایه میشوند قطعا دلیلی به جز افزایش میزان سرمایههایشان ندارند. بازار سرمایه به قدری بزرگ است که به راحتی نمیتوانید در آن شروع به فعالیت کنید و قطعا نیازمند روش خاص و خط مشی مشخصی هستید. در بازارهای سرمایه همواره روشهای مختلفی برای کسی سود بیشتر وجود دارد.
هر سرمایه گذار طبق مولفههای مختلف ذهنی خودش همچون سلایق، میزان صبوری که دارد در برابر سود و زیان، میزان ریسک پذیری و… نوعی روش را بهعنوان خط مشی خودش انتخاب میکند. یکی از این خط مشیهای بازارهای سرمایه، سرمایه گذاری رشد است.
همه چیز درباره سرمایه گذاری رشد
سرمایه گذاری رشد نوعی روش تجاری است که هدف از انجام آن افزایش دادن کل سرمایه فرد است. اگر کسی به دنبال استفاده از روش سرمایه گذاری رشد باشد غالبا روی خرید سهام شرکتهای نوظهور سرمایه گذاری میکند. این گونه از شرکتها در مسیر پیشرفت و ترقی هستند و میتوانند نسبت به دیگر شرکتهای قدیمیتر بهرهوری و درآمد بیشتری داشته باشند.
مقاصد سرمایه گذار رشد
یک سرمایه گذار رشد کسی است که بر اساس اصول خاصی هدفهای خود را برای سرمایه گذاری انتخاب میکند. معمولا مقاصد یک سرمایه گذار رشد یک یا چند مورد از ویژگیهای زیر را دارند:
1-صنایعی که سرعت پیشرفت بسیار زیادی دارند.
2-صنایعی که به تازگی ظهور کردهاند و هنوز جای پیشرفت و گسترش زیادی دارند.
3-صنایع و شرکتهایی که از تکنولوژی روز دنیا بیشتر استفاده میکنند.
4-شرکتها و صنایعی که مدام در حال افزایش خدمات خود به دیگران و جامعه هستند.
عوامل مهم در انتخاب سهام مناسب برای سرمایه گذاری رشد
در مورد انتخاب سهام مناسب برای سرمایه گذاری رشد چند عامل مهم وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1-پیشینه رشد درآمد
شرکتها همواره سوابق گذشته خود را چه به صورت نزولی و چه به صورت صعودی نشان میدهند. این سوابق بایستی در بازه زمانی 5 الی 10 سال بررسی شود. در صورتی که شرکت به شکل کلی روند رو به رشدی داشته باشد احتمال آن که پس از آن هم رو به رشد باشد بسیار زیاد است.
نکته مهمی که در این حیطه قابل توجه است آن است که میزان رشد شرکت را با توجه به سرمایه شرکت در نظر بگیرید، هر قدر سرمایه شرکت بیشتر باشد رشد آن کمتر خواهد بود. به طور مثال شرکتی که 20 میلیارد تومان سرمایه دارد مسلما دارای نرخ رشد کمتری نسبت به شرکتی با سرمایه 10 میلیارد تومان است.
2-روند صعودی درآمد
هر شرکت یا کارخانهای موظف است تا طی یک دوره مشخص میزان درآمد خود را اعلام کند. برای انتخاب خرید سهام یک شرکت بایستی به نرخ درآمدهای آن شرکت نیز توجه کنید. دوره مشخص شده برای اعلام وضعیت درآمد هر شرکت یک فصل یعنی 3 ماه است.
3-توجه به حاشیه سود
حاشیه سود در واقع یک معیار سنجش است که توجه به آن میتواند از مشکلات و همچنین تصمیمگیریهای اشتباه بسیار زیادی جلوگیری کند. حاشیه سود مبلغ درآمدی شرکت است که بدون در نظر گرفتن مالیات وارده بر آن محاسبه میشود؛ البته این مبلغ بر تعداد فروش تقسیم میشود.
مبلغ و عدد نهایی حاصل حاشیه سود نام دارد. با توجه به حاشیه سود است که میتوان فهمید شرکت دارای سودآوری خوبی بوده یا میزان مالیاتاش کمتر بوده است. به صورت کلی اگر بخواهیم با توجه به این مولفه سهام شرکت مورد نظرمان را انتخاب کنیم بایستی بدانیم که اگر شرکتی در حال حاضر توانسته باشد سود خالصی که مالیات برای آن وضع نشده است را بیشتر از 5 سال گذشته به دست آورده باشد دارای رشد است.
4-عملکرد سهام
سهام هر شرکتی افزایش و کاهشهای خاصی دارد. معمولا ارزش سهام شرکتها بایستی پس از حدود 5 الی 7 سال دو برابر شود. در بدترین حالت ممکن سهام شرکتها رشد 10 درصدی دارند و این یعنی در مدت زمان 7 سال سرمایه شرکت بایستی دو برابر شود؛ پس توجه به این موضوع میتواند بر تصمیم نهاییتان برای خرید یک سهم تاثیر بگذارد.
سرمایه گذاری رشد یا سرمایه گذاری ارزشی؟
سرمایه گذاری ارزشی یکی دیگر از روشهای سرمایه گذاری در بازار معاملات است. معمولا زمانی که صحبت از یک روش سرمایه گذاری میشود به صورت ناخودآگاه صحبت از آن یکی روش سرمایه گذاری هم به میان میآید. سرمایه گذاری بر مبنای رشد معمولا به دنبال رشد سرمایه است و هیچ فرقی نمیکند که این افزایش سرمایه در زمان کوتاهی حاصل شود و یا در بلند مدت به دست بیاید.
سرمایه گذاری بر مبنای ارزش در واقع بر اساس میزان ارزشمندی یک سهام است. فرض کنید قیمت سهامی در ماه گذشته 100 هزار تومان بوده است و امروز همان سهام به 90 هزار تومان رسیده است. سرمایه گذاری که بر مبنای ارزش تجارت میکند این سهام را ماه گذشته نمیخرد بلکه امروز خریداری میکند.
در این سیستم هیچ تمرکزی روی افزایش سرمایه کلی وجود ندارد بلکه چیزی که مهم است کاهش یافتن ارزش هر سهام در هنگام خرید است.
روش های سرمایه گذاری رشد
در مورد سرمایه گذاری بر مبنای رشد چند راهکار مشخص وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. برخی از این راهکارها را در ادامه توضیح دادهایم.
1-خرید سهام کم ارزش
اگر در بازار بورس فعالیت کرده باشید بهتر از هر کسی میدانید که عرضه اولیهها تا چه حد سودآوری دارند. این عرضه اولیه ، سهام شرکتهای نو ظهور و تازه تاسیسی هستند که در پایینترین قیمت خود هستند و روزبهروز ارزش و قیمت بیشتری پیدا میکنند.
2-خرید سهام فناوری و درمان
نوع دیگری از سهام که میتوانند بسیار مناسب و سودآور باشد سهام فناوری و درمان هستند. این نوع از شرکتها اغلب در مسیر پیشرفت و توسعه بوده و روند رشدشان صعودی است.
3-سهام ریسکی
یکی دیگر از روشهای سرمایه گذاری رشد خریدن سهام با ریسک بالا است. این نوع از سهامداران غالبا به دنبال سهامی با ریسک بسیار بالا هستند. در حقیقت خریدن این نوع از دارایی ها یا شما را در عرض مدت کوتاهی پولدار میکند و یا باعث میشود تا تمام دارایی خودتان را از دست بدهید.
سخن پایانی
سرمایه گذاری رشد روشی است که بر طبق آن میتوانید در بازار سرمایه پیشروی کرده و طبق اصول و قواعد آن تجارت کنید. هدف از این نوع سرمایه گذاری بالا بردن میزان کل و همچنین ارزش کلی سرمایه است. چندین راه مختلف برای انجام سرمایه گذاری رشد وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها میزان سرمایه گذاری رشد خود را تقویت کنید.
به صورت کلی این هدف شما است که تعیینکننده نوع خط مشی و روش تجارتی شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید :