توکن ارز دیجیتال چیست؟ انواع آن کدامند؟
نام توکن آن چنان که باید و شاید آشنا نیست، اما آشنایی با آن در دنیای امروز که دنیای دیجیتال و پیشرفت است بد نیست. به همین خاطر این مطلب از سایت سرمایه سازی در مورد مشخصات و توضیحات کلی مربوط به توکن برای آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان با این موضوع نوشته شده است.
توکن ارز دیجیتال چیست؟
اگر به صورت کلی بخواهیم بررسی کنیم و توکن را از نظر لغوی مورد سنجش قرار دهیم، توکن به معنای هر شی، کالا و یا محصول با ارزشی است که قابلیت معامله و دادوستد را دارد.
توکن در واقع نشاندهنده یک ارز دیجیتالی است و میتواند انواع مختلفی همچون طلا، نقره، ارزهای واقعی، ارزهای دیجیتالی و…را شامل شود.
توکنها معمولا بلاک چینهای متفاوت از بلاک چین بیت کوین و یا هر ارز دیجیتالی دیگری دارند، برخی از شرکتها و نهادها نیز به منظور جذب سرمایه اولیه مورد نیازشان از توکن استفاده میکنند، نام این گونه از شرکت ها به اختصار ICO خوانده میشوند.
انواع توکن های موجود
همان طور که توضیح داده شد انواع توکنها شامل تمام موارد با ارزش و مواردی که قابلیت معامله دارند میشوند. در واقع توکن یک ارز دیجیتال مشخص یا یک کالای معلوم نیست بلکه توکن نشان دهنده آن است که شما چیزی برای فروش یا معامله دارید.
به طور کلی توکنها به 6 دسته کلی طبقهبندی میشوند که به شرح زیر هستند:
1-توکن های ارزی: توکن های ارزی هم برای پرداخت مبلغ کالا و محصول و هم برای پس انداز مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع توکن از نظر کارایی بسیار مشابه با دیگر ارزهای دیجیتالی موجود در بازار است.
2-توکن های دارایی: توکنهای دارایی در واقع مدرک و سندی برای به اثبات رساندن وجود دارایی توسط یک شخص در یک سازمان یا نهاد هستند.
3-توکن های جایزه: توکنهای جایزه توسط سازمانها و مدیران یک نهاد یا شرکت به کارکنان و مشتریانی داده میشود که به آن نهاد وفادار هستند.
4-توکن های بهادار: اگر در اوراق بهادار سرمایه گذاری کرده باشید با روند سوددهی این اوراق آشنا باشید و میدانید که این اوراق بهادار در طولانی مدت به سوددهی میرسند.
توکنهای بهادار نیز شرایطی مشابه با همین اوراق بهادار دارند و میتوانید با خرید و نگهداری آنها در طولانی مدت به سود بالایی دست پیدا کنید.
5-توکن های کاربردی: توکنهای کاربردی غالبا از بلاک چین اتریوم استفاده میکنند و برای صدور مجوز دسترسی افراد به یک محصول یا سرویس خاص به کار میروند.
6-توکن های سود ده: این نوع توکن شما را در سود شرکتی که توکن را به شما داده است شریک میکند و به جز دریافت سود دیگر هیچ حقی در آن شرکت ندارید.
ویژگی توکن ها
توکن ها ویژگیهای متفاوتی دارند که به خاطر وجود برخی از آنها است که توکن ارزش پیدا کرده.
1-عدم نیاز به بلاک چین خاص
یکی از همین ویژگیهایی که گفته شد آن است که توکن به بلاک چین مخصوص به خودش نیازی ندارد و میتواند از بلاک چین دیگر ارزهای دیجیتال به صورت کامل استفاده کند.
2-طراحی ساده
طراحی و همچنین اجرای این نوع از ارزها بسیار سادهتر و سریعتر از بیت کوینها صورت میگیرد که مزیت مهمی برای کاربران آن به حساب میآید.
معایب توکن
یکی از بزرگ ترین معایبی که توکن دارد در حقیقت مزیت آن به حساب میآید که در بالا نیز در مورد آن صحبت شد. این عیب توکن همان عدم وجود پلت فرم یا بلاک چین اختصاصی است.
زیرا با وجود نداشتن پلتفرم مشخص در صورتی که توکن برروی پلتفرم خاصی پیادهسازی شود، اگر آن پلتفرم از بین برود آن توکن نیز از بین خواهد رفت.
در واقع اگر برروی توکن سرمایه گذاری کردهاید باید بدانید که علاوهبر نگرانی وضعیت خود توکن، بایستی درمورد وضعیت پلتفرمی که روی آن توکن خریدهاید نیز نگران باشید.
تفاوت توکن و کوین ارز دیجیتال
تفاوت توکن و کوینهای دیجیتالی دیگر در آن است که توکنها معمولا به صورت اختصاصی و برای فعالیتهای خاصی تولید میشوند،
مثلا یک صرافی یا صندوق سرمایه توکنهای خاص خودش را تولید میکند که افراد در هنگام معاملات درون سازمانی از آنها استفاده میکنند و با این کار میزان کارمزدی که از آنها به ازای هر معامله که شامل خریدوفروش میشود به حدود ½ کاهش مییابد.
سخن پایانی
در پایان بهتر است بدانید که ارزهای دیجیتال برای راحتی و بهتر شدن هرچه بیشتر زندگی افراد اختراع شده و به کار میروند، اما همچنان دارای معایبی نیز هستند که میتوانند زندگی افراد را سخت تر از قبل کنند.
پس پیش از آن که بخواهید وارد مقوله ارزهای دیجیتالی شوید بهتر است در مورد آنها به درستی تحقیق کرده و آگاهانه پا به این عرصه بگذارید.