ربات تریدر یا ربات معامله گر (Trader bot) چیست؟
سیستم های خودکار معاملاتی، زیرمجموعه ای از الگوریتم های معامله هستند، که از طریق نرم افزارهای کامپیوتری پیشنهادات خریدوفروش را در بازار یا صرافی ایجاد میکنند. افراد می توانند برای انجام معاملات خود در بازار فارکس ، بورس و ارز دیجیتالی، از این سیستم های خودکار استفاده کنند.
سیستم هایی که با استفاده از الگوریتم های از پیشتعیین شده و تنظیماتی که معامله گران بهعنوان کاربران این سیستم ها تعیین میکنند، به صورت خودکار معامله انجام دهند. به چنین سیستم هایی ربات تریدر یا ربات معامله گر گفته میشود. در این مقاله قصد داریم تا نحوه کار ربات تریدر را بررسی کرده و درمورد مزایای استفاده از آن توضیح بدهیم.
نحوه عملکرد ربات تریدر
ممکن است اصطلاح تحلیل تکنیکال را شنیده باشید. تحلیل تکنیکال به مجموعه فعالیت هایی می گویند که برای بررسی بازار و پیشبینی روند قیمتی انجام میشود. چنانچه تحلیل تکنیکال به خوبی صورت گیرد، طبیعی است که معامله نیز به خوبی پیش خواهد رفت. دست های از رباتهای معامله گر از الگوریتم هایی تبعیت میکنند که برپایه تحلیل تکنیکال ساخته شده اند؛
بنابراین می توانند با در نظرگرفتن شاخص های تکنیکال، که نشان دهنده روند قیمت در زمان است، برای خرید یا فروش برنامه ریزی کنند. دسته دیگر ربات های تریدر از تحلیل های فاندمنتال یا بنیادی استفاده میکنند. این روش پیچیده تر از روش قبلی است، چراکه در تحلیل فاندمنتال، اخبار نیز تأثیر دارند. درواقع وقایع و رویدادهای بازار در تصمیم گیری ربات مؤثر هستند.
مزیت استفاده از ربات تریدر
- به حداقل رساندن احساسات در تصمیم گیری
با پردازش خودکار سفارشات و رعایت قوانین از پیش تعیین شده، اشتباهات ناشی از تصمیم های احساسی، به حداقل می رسند. این همچنین به معامله گران کمک میکند تا نظم و انضباط خود را زمانی که بازار بسیار بی ثبات است حفظ کنند.
- قابلیت پیش آزمون
استفاده از ربات های تریدر به معامله گران اجازه می دهد تا پیش از آنکه وارد معامله شوند، براساس داده های قبلی، قوانین مخصوص به خود را تنظیم کنند. این به معامله گران اجازه میدهد تا اشتباهات احتمالی را به حداقل برسانند، و بازده مورد انتظار را تعیین کنند.
- رسیدن به ثبات
به این دلیل که سفارشات براساس قوانین از پیش تعیین شده و برنامه ریزی معامله گر انجام میشوند، دستیابی به ثبات در بازار از نتایج استفاده از ربات های تریدر است.
- بهبود سرعت ورود سفارش
از آنجایی که کامپیوترها به محض وجود شرایط مساعد، تراکنش ها را انجام میدهند، سرعت ورود آنها به سامانه نیز افزایش می یابد. چنین ویژگی خوبی در ربات های معامله گر نیز وجود دارد. این ویژگی با وجود تغیرات سریع بازار، بسیار کارآمد است.
- تنوع در معامله
- ربات های تریدر و سیستم های خودکار معاملاتی، به کاربران خود اجازه می دهند تا به صورت همزمان با چند حساب معامله کنند. این ویژگی باعث ایجاد تنوع در معاملات میشود. چنین تنوعی نتیجه بسیار خوبی مانند کم شدن ریسک یک معامله و پخش شدن آن بر معاملات مختلف دارد.
آیا ربات های تریدر مفید هستند؟
میتوان گفت بله و یا خیر. جواب بله ما به دلیل وجود مزایای خوبی است که شرح دادیم، و جواب خیر ما به دلیل معایبی که این سیستم ها دارند.
به دلیل ماهیت ربات های معامله گر، این ابزارها برای افراد تازه کار مناسب نیستند. چرا که در وهله اول افراد باید توانایی معامله کردن را به خوبی بیاموزند، سپس با استفاده از ربات ها بخشی از بار را از دوش خود بردارند.
در واقع عیب استفاده از ربات تریدر این است که چون یک برنامه نرم افزاری است، همیشه ممکن است با خطا مواجه شود. هرچه این ربات کمتر قابلیت سازگاری با خواست و نحوه عملکرد شما داشته باشد، نیاز اتکا شما به شخص ثالث بیشتر خواهد بود.
جدای از مشکلاتی که در معامله ممکن است با آن مواجه شوید برخی از ربات ها به منظور کلاهبرداری طراحی شده اند و پس از دریافت اطلاعات شخصی شما، اقدام به دزدیدن داراییها و خالی کردن حساب شما میکنند. بنابراین می توان عدم اطمینان از صحت ربات را نیز به معایب آن افزود.
بهترین رباتهای تریدر
- Trade Ideas
این شرکت در سال 2003 تأسیس شد و امروزه یکی از بسترهای اصلی معاملات است. الگوریتم های هوش مصنوعی ساخته شده توسط Trade Ideas دلیل اصلی استفاده افراد از محصولات این شرکت است. در حال حاضر سه ربات با نامه ای Holly AI، Holly Neo و Holly2.0 در این شرکت توسعه یافته است.
- TrendSpider
TrendSpider یک شرکت رو به رشد است، که توسط « Dan Ushman» تأسیس شده. این شرکت در سال 2016 با هدف ایجاد یک سرویس منحصربه فرد ایجاد شده است، تا تحلیل تکنیکال نمودارهای سهام را خودکار کرده و بهبود ببخشد.
- MetaStock
MetaStock یک سرویس تجزیه و تحلیل فنی و نمودار سازی بازار سهام با بیش از 600 نوع نمودار و شاخص است. MetaStock امکان نمودار سازی سهام، ETF، شاخص، اوراق قرضه و ارز را فراهم میکند. همچنین این ربات قابلیت پیش بینی و پیش آزمون را با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی دارا است.
- Tickeron
Tickeron از قوانین هوش مصنوعی برای تولید ایده های معامله ای براساس تشخیص الگو استفاده میکند. در ابتدا از تحلیل های تکنیکال موجود در پایگاه داده استفاده میکند.
سپس به کمک موتور جستجوگر خود، بازار سرمایه را برای یافتن سهامی مطابق با سهام های موجود در پایگاه داده جستجو میکند. هر الگوی یافت شده، نشان دهنده یک پیش آزمون موفق است و وجود همین موفقیت است که در جستجوها Tickeron را یاری میدهد.
- Vectorvest
دکتر Bart Diliddo چهل سال پیش این شرکت پیشنهاد دهی را برای بررسی سهام براساس ارزش، قدرت و زمانبندی تأسیس کرد. امروزه نیز ربات Vectorvest که ساخته همین کمپانی است، براساس سه اصل، ارزش، قدرت و زمان بندی کار میکند. این بدان معنا است که Vectorvest به دلیل کار با حداقل شاخص ممکن از ساده ترین ربات های تریدر محسوب میشود.
ربات های معامله گری که معرفی کردیم برای استفاده در بازار بورس و سهام طراحی شده اند. ربات هایی نیز برای استفاده اختصاصی در بازار ارزهای دیجیتالی وجود دارند. همچنین می توان گفت که معامله گران ربات های تریدر را بیشتر به دلیل کارایی در حوزه رمز ارز ها می شناسند. ربات هایی مانند 3commas، Shrimpy، Cryptohopper و Coinrule.
سخن پایانی
چنانچه در بازار سرمایه از تجربه خوبی برخوردار هستید، ممکن است وقت آن رسیده باشد تا با کم کردن مدت زمان فعالیت خود به کارهای دیگر نیز رسیدگی کنید.
به همین منظور ربات های تریدر در دسترس شما هستند. این ربات ها با در اختیار قرار دادن، امکانات خودکار در زمینه معاملات بخش اعظمی از فعالیت های خریدوفروش شما را در بازار به عهده میگیرند. اگرچه در کنار مزایای بسیار معایبی نیز برای این سیستم ها وجود دارد، اما با انتخاب ربات مناسب می توان این معایب را به حداقل رساند.
بیشتر بخوانید :