قیمت XRP در یک روز 40 درصد سقوط کرد
بر اساس اخباری که از ارزهای دیجیتال منتشر شده بود قیمت ریپل توانسته بود به محدوده 0.7 درصد و بیشترین میزان در دو ماه گذشته برسد، ولی اکنون با کاهش 40 درصدی مواجه شده است. طبق گزارشات کوین دسک، در حال حاضر قیمت ریپل با کاهش 40 درصدی در 24 ساعت گذشته، به محدوده0.36 دلار رسیده است.
در حالی که این ارز دیجیتال تا مرز 0.75 رسیده بود. در روزهای قبل حاشیههای بسیاری در رابطه با ریپل و قیمت این ارز طرح شده است. این حواشی موجب شد تا قیمت ریپل تا 0.75 دلار پیش برود و بعد از آن مجددا به حدود 0.36 دلار سقوط کند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که افزایش قیمت ریپل در روزهای گذشته در اثر بیشبینی سرمایه گذاران مبنی بر افزایش قیمت بوده است. در این بین نباید فراموش کرد که برخی از سرمایه گذاران دچار ضررهای هنگفتی شدهاند. در رابطه با دلیل کاهش قیمت XRP میتوان این احتمال را مطرح کرد که یک نهنگ از جهش قیمت استفاده کرده و حجم بالایی از ریپلهای خود را به فروش رسانده است.
«پام» و «دامپ» در بازار ارزهای دیجیتال مخصوصا بازار ریپل چیز جدیدی نیست. نکته مهم در رابطه با کاهش قیمت 40 درصدی XRP این است که مدیر انجمن ریپل در ردیت، تالار گفتگو مرتبط با خرید از پیش هماهنگ شده را حذف کرده است ولی گروه تلگرامی پر حاشیه ریپل هنوز فعال است.
XRP چیست؟
ریپل یک ارز دیجیتال نیست بلکه یک شبکه برای تبادل تراکنشهای مالی به شمار میرود. واحد تراکنشهای مالی در این شبکه XRP است که ارز دیجیتال این شبکه است. ریپل یک تفاوت اساسی با سایر ارزهای دیجیتال دارد. تنها تفاوت آن این است که بانکها و سیستمهای مالی از آن دوری نمیکنند. بلکه بانکها و سیستمهای مالی متعدد در دنیا با استفاده از ریپل با همدیگر مبادلات مالی را صورت میدهند.
استفاده از XRP برای بانکها بهصرفه است و سرعت تراکنشها نیز بسیار بالا است. امنیت این شبکه بسیار چشمگیر است و بسیاری از دردسرهای جاری در بانکداری را ندارد.
علت قرار دادن ریپل در فهرست ارزهای دیجیتال پیشنهاد شده، این است که در سال جدید بانکها و موسسات مالی بیشتر به شبکه XRP متصل خواهند شد. در نتیجه قیمت ارز دیجیتال نیز رشد خواهد کرد.
توقف معاملات XRP در صرافی ها
با شکایت سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از XRP و مدیران آن موجب شد ارزش این ارز دیجیتال کاهش شدیدی داشته باشد. همین دلیل موجب شده دو صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال با تعلیق معاملات XRP در پلتفرمهای خود همراه باشند و این موضوع ضربه محکمی به قیمت این ارز زده شده است.
OKCOIN یکی از قدیمیترین صرافیهای ارز دیجیتال تصمیم گرفته معاملات ریپل در پلتفرم خود را متوقف کند. براساس اعلام این صرافی تمام معاملات و سپردههای XRP به حالت تعلیق درآمدهاند. دیگر صرافی آمریکایی «کوین بیس» نیز معاملات ریپل در پلتفرم خود را تعلیق کرده است.
البته تعلیق معاملات نقشی در دسترسی کاربران به کیف پولهای XRP ندارد و آنها قابلیت سپردهگذاری و برداشت و دسترسی در این ارز دیجیتال را خواهند داشت. پس از اعلام خبر تعلیق معاملات XRP در این دو پلتفرم، ارزش آن کاهش شدیدی داشته است. البته این اولین باری نیست که ارز دیجیتال ریپل با کاهش شدید ارزشی روبهرو میشود.
نوسانات ریپل در صرافی های ایرانی
با سقوط قیمت XRP در بازارهای جهانی ارز دیجیتال، در صرافیهای ایرانی نیز معاملات این ارز دیجیتال با کاهش شدیدی مواجه شده است. هر چند کاهش ریپل با تاخیر بسیاری در این صرافیها قابل رویت است.
به صورتی که پس از گذشت حدود 24 ساعت از شروع ریزش ریپل در بازارهای جهانی، قیمت این رمز ارز در صرافیهای ایرانی مشاهده میشود. در حال حاضر قیمت هر ریپل در صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال به صورت تقریبی با قیمت بازارهای جهانی معامله میشود.
چه دلایلی جلو رشد قیمت ریپل را گرفته است؟
اول اینکه هیچ وقت ارز دیجیتال ریپل نمیتواند با ارز دیجیتال بیت کوین رقابت کند.
در حال حاضر XRP با کاهش قیمت بسیاری مواجه شده است. بنابراین احتمال این که اشخاصی پیدا شوند و بیت کوینهای خود را برای خرید XRP بفروشند، بسیار پایین است.
از آنجایی که بین کوین بیش از پیش موجب جذب سرمایه گذاران شده است، ریپل نمیتواند با بیت کوین رقابت کند. بیت کوین تا به امروز توانسته است به عنوان یک رهبر خود را در بین جامعه ارزهای دیجیتال جا بیندازد و ریپل هیچ وقت نمیتواند به چنین نفوذی دست پیدا کند.
دومین دلیل را بایستی فشار فروش دانست.
شرکت ریپل به صورت مداوم با ازادکردن ماهیانه توکنهای XRP، آنها را به فروش میرساند. البته این فروشها در بازارهای فرابورس صورت میگیرد و موجب کاهش قیمت نمیشوند. ولی با اهدای رایگان XRP به بانکها، شرکت ها و اشخاص، تعداد توکنهای موجود XRP بسیار افزایش پیدا کرده است.
از طرف دیگر موضوع حساب امانی (escrow) رپیل نیز مطرح شده است. این حساب دارای ذخایر ریپل از بنیانگذاران ریپل است. «مک کالب» همواره در حال فروش ریپلهای خود است. در این بین اشاره به قرارداد افشا شده ریپل و R3 نیز خالی از لطف نیست. با وجود اشباع این چنینی در رابطه با عرضه ارزهای دیجیتال، ریپل از کمیابی کافی برای افزایش قیمت بهره نمیبرد.
سومین دلیل عدم رشد ریپل، استفاده نه چندان آن است.
شرکت ریپل در رابطه با اعلام ضرورت و کاربرد XRP همیشه محتاط عمل کرده است. اکوسیستم «ریپل نت» با هدف انجام تراکنشها بدون استفاده از توکنهای XRP تشکیل شده است و فقط به عنوان ابزاری برای انجام تراکنشها مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، بانکها و موسسات مالی، نیازی به استفاده از توکنها نخواهند داشت.
در حقیقت قیمت XRP، فقط با احتکار و استفاده از سفتهها توسط چندین صرافی انتقال داده میشود و فقط طرفداران سرسخت ریپل هستند که از این توکنها استفاده میکنند. در نتیجه با کاهش علاقه معاملهگران کرهای نسبت به پذیرش ریسک، معلاملات XRP نیز کم شده است.
چهارمین دلیل مشکلات قانونی XRP است که ممکن است مانعی برای این افزایش باشد
در ماههای گذشته، قیمت XRP به سبب پرونده قضایی که از طریق کمیسیون بورس و اوراق بهادارآمریکا (SEC) علیه ریپل تنظیم شده، بسیار کاهش یافته است. SEC ادعا میکند که شرکت ریپل در حال انجام پیشنهاد غیرقانونی اوراق بهادار است.
ریپل به تازگی سند اقدام آزادی اطلاعات را انتشار داده است که در آن موسسات اتریوم را مورد هدف خود قرار داده و سوال کرده که چرا اوراق این شرکت برخلاف ریپل از لحاظ SEC یک اوراق بهادار نیست. طبق اعلام شرکت ریپل این نهاد به وضوح دو برنده را انتخاب کرد و یک وضعیت که رو به رشد، قوی و بسیار بزرگتر از بیت کوین و اتریوم است را نادیده گرفت.
بیشتر بخوانید :
با ارزش ترین ارز های دیجیتال دنیا